Бившият на Анна Нетребко ще пее у нас по покана на Соня Йончева

Ервин Шрот ще пеe в зала "България"
26 сеп 2023 14:27, Стела Стоянова
4
Бившият на Анна Нетребко ще пее у нас по покана на Соня Йончева
Снимка БГНЕС, архив

Световноизвестният уругвайски баритон Ервин Шрот, известен и като бивш партньор на Анна Нетребко, ще посети България за първи път в края на октомври. Той ще открие програмата "Съкровени гласове", организирана от компанията на Соня Йончева SY11.

На 27 октомври Шрот ще изнесе концерт с танго репертоар в столичната зала "България". Очаква се Йончева да пристигне специално за концерта и обещава изненада за публиката, пише "Сега".

"Червено танго" е спектакъл, вдъхновен от страстния танц. Представлението се радва на голям интерес по света и получава отлични критики.

Ервин Шрот е роден на 21 декември 1972 г. в Монтевидео, Уругвай. Своята забележителна кариера започва на 22-годишна възраст в операта "Андреа Шение". Преди да спечели "Опералия" , той е победител в конкурси като Carlos Gomez и Juventudes Musicales. Следват бляскави участия в "Дон Жуан", а критиката го обявява за един от най-добрите певци на Моцартов репертоар.

Ервин Шрот е чест гост на сцените на "Ла Скала" в Милано, Метрополитън Опера, Националната опера на Париж, Баварската държавна опера, Вашингтонската национална опера, Виенската държавна опера, Театро Колон в Буенос Айрес, "Ковънт Гардън" и други.

Ервин Шрот има дъщеря от първия си брак. Шест години живее с руското сопрано Анна Нетребко, от която има син Тиаго Аруа, роден на 5 септември 2008 г. във Виена. Двойката се разделя през 2013 г. Двамата нямаха брак, а живееха в гражданско партньорство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Шефката на симф.оркестър Пловдив отказа да свири музика на български композитор през 2020г, а с охота няколко пъти свириха симфонията за ленинград на някакъв руснак, един вид предвидиха войната на пукин и му обслужиха интереса.
2
2
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 7 месеца
Аз помислих, че ще пее Анна Нетребко, а то бил бившия й...
1
5
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 7 месеца
Тази я бойкотират навсякъде на Запад, заради позицията й за войната в Украйна, та опря да падне до дъното да пее у нас.