Хилари Клинтън към Путин за разширяването на НАТО: "Жалко, Владимир. Сам си го предизвика"

Бившият държавен секретар показа и неприязънта си към политиката на Тръмп
27 сеп 2023 06:23, Елка Василева
333
Хилари Клинтън към Путин за разширяването на НАТО: "Жалко, Владимир. Сам си го предизвика"
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън се заяде с руския президент Владимир Путин във връзка с разширяването на НАТО, като заяви: "Жалко, Владимир. Сам си го предизвика", предаде Ройтерс.

Връщайки се в Държавния департамент за представянето на официалния си портрет, Клинтън използва случая да покаже и неприязънта си към политиката на бившия президент републиканец Доналд Тръмп, който я победи на президентските избори в САЩ през 2016 година. Клинтън намекна, че може да е имало съмнения относно способността на САЩ да съберат подкрепа за Украйна, за да се противопостави на инвазията на Русия през 2022 г. заради наследството на Тръмп да отчуждава съюзници. "Хората може да са се съмнявали в това, защото бяхме изгорили толкова много мостове с нашите съюзници и приятели", каза тя пред събралите се настоящи и бивши американски представители в богато украсена зала във ведомството.

Клинтън заяви, че съпартиецът ѝ демократ Джо Байдън преследва много от приоритетите на администрацията на Обама, в която тя беше първи дипломат на САЩ, а той - вицепрезидент на Барак Обама. "Винаги сме казвали: "хората не са принудени да се присъединяват към НАТО. Хората избират и искат да се присъединят към НАТО", добави тя.

Още по темата
Финландия, която стана член тази година, и Швеция, която все още чака, поискаха да се присъединят към западния военен съюз, след като Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 г., загърбвайки десетилетията на неутралитет.
(БТА, Любомир Мартинов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
9
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Затова украйна, заедно със спонсорите си от нато, трябва да бъде унищожена!
179
3
 
8
 
! Отговори
Моника преди 7 месеца
А какво става с членството на Украйна в НАТО? Украйна стана ли член на НАТО?
178
8
 
19
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 7 месеца
А вие ако знаете какво си предизвикахте!!! 5 милярден БРИКС създаден с цел да ви смачка .
177
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
нагла американска работа. значи, опитваш се да сложиш нападателни войски на границата на друга държава под уж формата на НАТО, не става, слагаш войските в две съседни държави и после казваш, че другите ти били виновни и сами са го предизвикали? целият проблем започна от това, че сащ искаха (и все още искат) да си направят военни бази в украйна, междувременно направиха в швеция и финладния. какво се прави на ударена хиларито?
176
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Гръмогласен рев на отчаянието. Всичко е към края си.
175
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 201,а не бе извънземните дойдоха и ни спасиха от турско робство,жалко е когато някои имат жълти павенца вместо мозък
174
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
След атаки на руската армия срещу пристанищната инфраструктура в Одеска област ГКПП между Украйна и Румъния временно преустанови работа. По-специално РВС удариха цел в района на Орловка, където се намира фериботната връзка между двете страни. Ефективността и успехът на руските удари се потвърждава както от местните власти на Незалежная, така и от кадри на "очевидци" - обикновени румънци заели място на "платформата за наблюдение", за да направят по-добро видео. Сега като временно решение на проблема се предлага на гражданите да използват ГКПП Рени.
173
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бабо Хилари, отивай да прайш "моникалюински" на дедо че много е скоклив и пак ще го отървеш
172
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Киев призна, че РВС са унищожили място за сборка на украински ракети. "Това, което мога да ви кажа, е, че за съжаление Русия удари мястото, където се сглобяваха тези ракети", каза секретарят на СНС и отбрана на Украйна Алексей Данилов в интервю за испанския в-к ABC. Според Данилов това е причината Украйна да изнесе част от ракетното си производство извън страната. Той не каза какво е предприятието, където се произвеждат ракетите, както и не посочи вида им. В събота руското министерство на отбраната съобщи за 12 руски удара по украинската военна инфраструктура, които са довели до значителни щет
171
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Украинските нацисти "свалиха" още един западен политик. Председателят на Камарата на общините на Канада Антъни Рота подаде оставка на фона на скандал с поканата на Ярослав Хунка, ветеран от дивизията SS Галиция, в парламента. "Трябва да подам оставка като ваш говорител. Още веднъж изразявам дълбокото си съжаление, каза Рота в реч пред Камарата на общините." Коментар. Вие, господа, "цийвийлийзайтори", трябва да вземете решение - или сте против нацистите, или сте с тях. Тоест или свали кръста, или гащите да си сложите. И тогава вече няма да се налага да подавате оставка по такива причини.
170
1
 
14
 
! Отговори
2 преди 7 месеца
По някаква причина Полша, обидена от честването на нацистите, не иска оставката на министър-председателя Трюдо (който знаеше много добре за "тъмното минало" на укронациста Хунко), а само на председателя на Камарата на общините, който пое вината върху себе си. Очевидно полските власти са били повлияни от западната пропаганда, която омаловажава значението на скандала, наричайки Хунко само "свързан с нацистите". Трюдо просто обвини за всичко "руската пропаганда".
169
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Работи руската артилерия. Вражеската техника не е попаднала в обсега на ПТУР", пише той по думи на очевидци на място.
168
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Данните за настъплението на зомбитата на киевският наркокартел в посока Работино-Върбовое не са потвърдени. "Информацията за изумителното настъпление на зомбакнацистишена е лъжа", пише военният кореспондент Александър Сладков в своя канал. За липса на настъпление съобщава и военният кореспондент на RT Станислав Обищенко. "Ситуацията все още е съвсем нормална. Има движение на пехота и колесна техника под формата на пикапи и автомобили, подобни на бронетранспортьори през нощта, което трудно се разпознава с термовизионна камера. Работи руската артилерия. Вражеската техника не е попаднала в обсега
167
3
 
13
 
! Отговори
2 преди 7 месеца
В САЩ политиците често представят Русия и Китай като агресивни военни империи, които дебнат и гледат как да завладеят нови територии, а след това и целия свят. Това е добра психологическа техника, наречена проекция. Но единствената страна, която последователно прави това през последните 30 години, са Съединените щати. Не Русия или Китай, добави Джонсън.
166
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Уф, жена съм, но понякога си мисля, че жените нямат място в политиката. Като гледам тая и подобни, щом допускат да излеят махленското и злобарското в себе си, без да са обективни, и не умеят да се държат възпитано, направо ме убеждават, че нямат място там. Държат се точно като някакви лелки-махленки.
165
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Изказване като за първи клас. Много плоско.
164
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като гледам до тук "сами си го предизвикаха" само пуделите на САЩ - юрогейските държави.
163
4
 
9
 
! Отговори
Шопа преди 7 месеца
Ха , и тая е мръднала . Тръмп е в пъти по-добре от Обама , Клинтън или това недоразумение Байдън . Тръмп е капиталист и колкото и кусури да има , човека знае как се правят пари и без война , виж това при "демократите" го няма . Прави бяха политолозите да кажат ,че на предните избори хората ще направят своя избора дали да има война или не .
162
3
 
3
 
! Отговори
Гай Баньо преди 7 месеца
До 201 ако Швеция за тебе е източноевропейски страна , значи в часовете по география си пушил в ***.а! Посочи ЕДНА източноевропейски страна влезе в еврогейския съюз без да е член на срато?
161
20
 
7
 
! Отговори
До Селянин преди 7 месеца
Никой не еимал мераци да се занимава с Русия. Всичко си беше наред ,докато комплексираното джудже не започна да избива импотентните си комплекси.И той ще си замине срамно...в учебниците ще е наравно с Хитлер.Жалко за руснаците