Хилари Клинтън към Путин за разширяването на НАТО: "Жалко, Владимир. Сам си го предизвика"

Бившият държавен секретар показа и неприязънта си към политиката на Тръмп
27 сеп 2023 06:23, Елка Василева
333
Хилари Клинтън към Путин за разширяването на НАТО: "Жалко, Владимир. Сам си го предизвика"
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън се заяде с руския президент Владимир Путин във връзка с разширяването на НАТО, като заяви: "Жалко, Владимир. Сам си го предизвика", предаде Ройтерс.

Връщайки се в Държавния департамент за представянето на официалния си портрет, Клинтън използва случая да покаже и неприязънта си към политиката на бившия президент републиканец Доналд Тръмп, който я победи на президентските избори в САЩ през 2016 година. Клинтън намекна, че може да е имало съмнения относно способността на САЩ да съберат подкрепа за Украйна, за да се противопостави на инвазията на Русия през 2022 г. заради наследството на Тръмп да отчуждава съюзници. "Хората може да са се съмнявали в това, защото бяхме изгорили толкова много мостове с нашите съюзници и приятели", каза тя пред събралите се настоящи и бивши американски представители в богато украсена зала във ведомството.

Клинтън заяви, че съпартиецът ѝ демократ Джо Байдън преследва много от приоритетите на администрацията на Обама, в която тя беше първи дипломат на САЩ, а той - вицепрезидент на Барак Обама. "Винаги сме казвали: "хората не са принудени да се присъединяват към НАТО. Хората избират и искат да се присъединят към НАТО", добави тя.

Още по темата
Финландия, която стана член тази година, и Швеция, която все още чака, поискаха да се присъединят към западния военен съюз, след като Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 г., загърбвайки десетилетията на неутралитет.
(БТА, Любомир Мартинов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 219Как е възможно демократи подкрепящи нацисти примерно///И аз това се чудя, Орбан и някой западни политици уж демократи, а подкрепят нацистите в Кремле!
198
21
 
10
 
! Отговори
Русофил преди 7 месеца
Вярно е. Путин я оплеска здраво. Трябва да го махнат много скоро. Той руши Русия.
197
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Според мен всички са си разбъркали принципите много гадно и няма оправяне. Как е възможно демократи подкрепящи нацисти примерно
196
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Килъри, който сее ящветрове, жъне бури. И твоето време ще дойде, Господ забавя, но не забравя.
195
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хилърката казала това в богато украсената зала на Държавния департамент, скромна подробност от статията по горе. Добре си живеят рептилчетата явно.
194
5
 
38
 
! Отговори
Краварска логика преди 7 месеца
Излиза, че не е имало разширяване на НАТО преди войната в Украйна?
193
5
 
29
 
! Отговори
Сандо преди 7 месеца
Хилари може да си дудне, реалностите обача в световен мащаб са вече съвсем други
192
23
 
13
 
! Отговори
Стефан преди 7 месеца
Съседите на Русия не я обичат. Имат сметки за уреждане. Политиката на Путин се пише в Анкара, Делхи и Пекин. Войната иска пари. Това са каналите за пари. Те са картел и определят цените на които купуват. Турция иска Нагорни Карабах, как да и се откаже. След това Китай ще си поиска. Може ли да му се откаже? Когато Русия е зле, те печелаят. Колкото по зле толкоз повече.
191
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Приказки!
190
34
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Те ако руснаците толкова се плашеха от НАТО, щяха да държат войски на границите с натовски държави, а там няма никой. Всичко е руска пропаганда, че НАТО им е някакъв проблем, а НАТО е отбранителен съюз, създаден в Европа, за защита от Русия.
189
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не бяха баш медици, ами се занимаваха с малко по други дейнисти "медичките", типични за българките които сега ги практикуват свободно в цяла Европа, и които дейности в ислямския свят се наказват сурово.
188
10
 
9
 
! Отговори
Полньi бред преди 7 месеца
..............със СССР в Либия беше изградено образцово и безплатно здравеопазване......... Да, бе, изввергите, които обвиниха нашите български медици за бясната вакханлия, царяща в здравеопазването им и ги изтезаваха. Как въобще ви се обръща езика да ги хвалите.
187
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тази бабичка ухилена се хвалеше, че САЩ опишли в Либия и убили държавния глава на страната.
186
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Преди 12 години в Африка беше унищожена една от най-богатите и социално справедливи във вътрешнополитическо отношение държави. Лидерите й са убити, територията днес е в състояние на постоянен конфликт.
185
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
През 1969 г. под ръководството на капитан Кадафи кралят е свален и е установен социалистически режим. През 1977 г. Либия е провъзгласена за Джамахирия - този собствен термин може да се преведе като "управление на народа". Социалистическата революция в Либия доведе до зашеметяващи промени.
184
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Благодарение на сътрудничеството със СССР в Либия беше изградено образцово и безплатно здравеопазване, където и след разпадането на СССР активно работеха лекари от постсъветското пространство, предимно от Украйна.
183
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На всяко младо семейство бяха отпускани по 64 000 долара от бюджета за закупуване на собствено жилище. При раждането на всяко дете се добавя допълнителна помощ в размер на 7300 долара.
182
6
 
26
 
! Отговори
Шопендар преди 7 месеца
Ако тази докопа власта,войната в Украйна никога няма да свърши
181
6
 
16
 
! Отговори
Какво разширение ма? преди 7 месеца
С Финландия и Швеция? А след това на къде? Финландия, която е една плюнka, едвам 5 милиона население, ми добре, щом финландците искат да живеят с ясното съзнадния че за 10 минути могат да станат на пепел. А Швеция нещо се ослушва. Разширение - смех!
180
9
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Затова украйна, заедно със спонсорите си от нато, трябва да бъде унищожена!