Почина зам.-шефът на "Роскосмос", боледувал тежко

Максим Овчинников бе едва на 41 години
Обновена: 9 ное 2023 12:05 | 9 ное 2023 12:05, Нели Христова
68
Почина зам.-шефът на "Роскосмос", боледувал тежко

Зам.-шефът на "Роскосмос" Максим Овчинников почина на 41 години, съобщи бившият му директор Дмитрий Рогозин. Според него това станало след тежко и продължително боледуване:  

"Той решително защити интересите на ракетно-космическата индустрия, която пое пътя на борбата с корупцията. В резултат на това бяха тези години на безпрецедентни безаварийни изстрелвания."

Овчинников е икономист, който започва работа през 2007 г. в Руската антимонополна служба, като в периода 2015-2017 г. ръководи отдела за контрол над индустрията и военно-промишления комплекс.

Едно от най-шумните дела на Овчинников било свързано с разследването за тайно споразумение между "Газпром" и най-големия търговец на тръби SETP, пишат руските медии. След него той започва да наблюдава сухопътните и военноморски оръжия и военна техника. Благодарение на това се запознава с Рогозин, който тогава е вицепремиер и отговаря за отбранителната индустрия.

Вероятно затова, когато Рогозин оглавява "Роскосмос", той веднага кани 35-годишния Овчинников да поеме икономическите дела на държавната компания.

През август почина друг висш кадър на космическия гигант, който отговаряше за енергийните проекти. Агенциите тогава съобщиха, че Виталий Мелников е починал от хранително отравяне, вероятно защото ял гъби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
25
 
! Отговори
русофил преди 6 месеца
Слава на Русия и нейните вкусни отровни гъби, приканвам всички бг-русофили да ги опитат !
31
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да не е постнал нещо някъде? А може просто в магазина да е казал нещо не на място и продавачката да е пуснала един донос. Така са нещата в СССР.
30
12
 
5
 
! Отговори
Петров до 33 преди 6 месеца
На много ниско интелектуално ниво са коментарите и доводите ти, но явно трудно се намират евроатлантически ***, които да имат и някакъв минимален интелект! Все пак нормални доводи за гласоподавател на ППДБ, *** не блестите с интелект! И накрая какво се оказа, че умните и красивите, не са нито красиви, нито умни, а се прегърнаха с Делян Пеевски и Бойко, само и само за да има келепир! Е, още Алеко го е казал, политиката е *** работа! Христо Бойкикев от БКП /ДБ/ знае това!
29
2
 
13
 
! Отговори
Алоу преди 6 месеца
в тея среди няма случайни неща !!!
28
3
 
11
 
! Отговори
опетков преди 6 месеца
До Петров Оди се гръмни. Крим е татарски. Имало е и малко българи, но Сталин ги е изселил от Крим с татарите. Типична руска имперска колониална политика. Завладява чужди земи и ги заселва с руснаци. След това: "Крим е руски, какъв да е". Неграмотни, непросветени, необразовани и незнаещи като тебе др. Петров, пъплят из интернета като въшки и сеят зараза. Срам и позор си за българската нация, ако все още има такава.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
мдааааа ,,,,,,, ссср
26
2
 
15
 
! Отговори
от кгб преди 6 месеца
е кво бе ?! случва се човек да се разболее ненадейно тежко.
25
2
 
21
 
! Отговори
Рибар преди 6 месеца
Който се хванал на руската въдица за работа-- рано или късно не може да диша.... Особености на руския лов....
24
4
 
14
 
! Отговори
нафърфорий преди 6 месеца
Корупционерите у Наша Раша, често "боледуват тежко" и затуй съ лекувахъ само на Запад..., е понякога това "тежко заболяване" е с фатален край!!! А, Рогозин го "излекувахъ" в последния момент, благодарение на бащините му заслуги пред бившия СССР!!!!
23
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
абе много взеха да измират в тая русия тия директори и началници - тоя поне не се е подхл;ъзнал от 13-я етаж или съвсееем случайно да се простреля три пъти в главата
22
2
 
20
 
! Отговори
Велин преди 6 месеца
Гъбки значи
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не е искал да яде гъби...
20
3
 
27
 
! Отговори
ТАСС официално заяви преди 6 месеца
"След като Крайцера Mосква утилизира две ракети "Нептун" и беше предислоциран на морското дъно за изпълнение на задачи в рамките на спецоперацията, Пригожин и Овчинников бяха командировани там лично от другаря Путин за да следи и координират действията на екипажа...".... СЛАВА НА КПСС и лично на ДРУГАРЯ ПУТИН !!!
19
3
 
9
 
! Отговори
roskosmos преди 6 месеца
Ами човекът е икономист. И са го икономисали посмъртно. В Роскосмос инженерите не са на почит. "Почетният" им директор, дето на една врата беше запълнил половината със звания и длъжности - нищо не разбира от инженерни технологии. Заплатите на инженерите там са на дъното. Та докато "боляри" управляват там нищо хубаво не го чака. Въж Луна 25 докъде се докара...
18
24
 
8
 
! Отговори
Петров преди 6 месеца
Крим е руски и никога не е бил украински! Пияницата Хрусчов го е подарил на Украинската ССР, руснаците си го взеха! Нормално! В Крим има много хора, които не са нито руснаци, нито украинци, а са българи! Реално Крим е по-скоро български, отколкото украински! Колкото до невежата ти опорка, че сме били в чужбина - ами не, в България сме! Работил съм като инженер и в Москва, и в Лондон! Ти ако береш ягоди в Англия, сам може да прецениш какво е интелектуалното ти ниво! Ще си слуга навсякъде!
17
1
 
24
 
! Отговори
Vaio преди 6 месеца
Боледувал е от полоний
16
0
 
14
 
! Отговори
Много мъртъвци преди 6 месеца
Паднали от балкон,ядящи гъби,удавени в басейн,взривени в самолет...в диктатурите е така. Оная, путиновата мутреса пък доскоро беше " изгонена " в Швейцария с трите си ***..А мъжът и, официалният рогоносец се издига в службите..При диктатурите е така..
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не е починал, бил е "починат".
14
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русофилите в България къде ти казват че Крим е руски и Украйна не е държава ,толкова обичат Русия ама не искат да чуят да отидат там.И децата им на запад и те самите.Като Радев ,къде е завършил в САЩ ,като Станишев къде работи в Брюксел и като Корнелия Нинова къде Синът учи и живее в САЩ.Русофили в кръчмата иначе в живия живот не искат да чуят ни да видят московията
13
4
 
18
 
! Отговори
след тези новини преди 6 месеца
Костя Копейкин ще увеличи потреблението на памперси. Руските му дружки кога ли ще опрат до него ?