Русия отмени временната забрана за износ на дизел

Мярката бе наложена заради покачването на цените а горивата
22 ное 2023 23:30, Александър Попов
10
Русия отмени временната забрана за износ на дизел
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия отмени временната забрана за износ на дизелово гориво, като заяви, че двумесечните ограничения са били успешни за намаляване на нарастващите цени на горивата на вътрешния пазар.

Москва спря износа на дизелови и бензинови продукти през септември, което разтърси световните пазари.

Министерството на енергетиката заяви, че е предприело тези мерки, за да увеличи доставките в Русия и да понижи растящите цени, които са засегнали шофьорите и бизнеса в цялата страна.

То заяви, че премахва ограниченията, след като цените са спаднали, а вътрешните резерви са нараснали с 14% до 3,2 млн. тона през двата месеца, когато износът е бил ограничен.

Това се случи след като миналия месец бяха отменени ограниченията върху износа на дизелово гориво от Русия по море, което съставлява по-голямата част от износа, а миналата седмица беше премахнато спирането на износа на бензин.

През последните дни водещите руски петролни компании призоваха правителството да отмени ограниченията.

През лятото цените на руските бензиностанции се повишиха рязко, допринасяйки за ръста на вътрешната инфлация, който обезпокои Кремъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: дизелРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
3
 
! Отговори
руска губерня ли преди 7 месеца
сме вече.. та се трият коментари за истината с руските военнопрестъпници и окупатори. Аз лично ще сезирам СЕМ за това как се манипулира обществото като се трият коментари с българска и европейска риторика
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
мъкаааа световната петролна сила няма нафта за градския транспорт - а когато по-равните търговци все пак изравниха цените - отменят забраната. после сигурно ще забранят вноса.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хора да очакваме ли от 1 март 5 лв.нафта като затворят лукоил
4
12
 
1
 
! Отговори
Сто преди 7 месеца
Цивилизованият свят вече няма нужда от петрол и газ от ушанките
3
1
 
7
 
! Отговори
Червонец преди 7 месеца
Александр Новак заяви, че правителството е предприело тези мерки, за да защити засегнатите шофьори, бизнеса и най-вече селското стопанство в цялата страна. Москва спря износа на дизелови и бензинови продукти през септември, защото алчните собственици на рафинерии хем получаваха субсидии от държавата за реализиране на своята продукция на вътрешния пазар, хем изнасяха огромни количества зад граница и по този начин организираха вътрешен дефицит и скок на цените.
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Евала,така се прави. Гледаш си първо вътрешния пазар и собствените граждани и бизнеси, задоволяваш вътрешните нужди, и чак след това разрешаваш на алчните си олигарси и търгаши да изнасят за повече пари на външни пазари
1
5
 
18
 
! Отговори
да преди 7 месеца
когато в земята ти има цялата менделеева таблица си играеш със света както си искаш! а бал-амите като нас да налагат санкции и да се въртят като слънчасали!