България пусна самолета за Лавров, но не и за делегацията му

Външният министър на Русия ще пътува за РСМ
Обновена: 28 ное 2023 10:13 | 28 ное 2023 10:00, Камелия Цветанова
101
България пусна самолета за Лавров, но не и за делегацията му
Снимка: МВнР

След искане от страна на Република Северна Македония бе дадено разрешение за прелитане на самолета на руския външен министър Сергей Лавров през българското въздушно пространство, съобщи Министерството на външните работи на България във връзка с постъпили медийни запитвания.

"Въз основа на постъпило искане от страна на Министерството на външните работи на Република Северна Македония, в качеството ѝ на действащ председател на ОССЕ за 2023 г. и организатор на 30-ото заседание на Съвета на министрите на ОССЕ в Скопие на 29 ноември - 1 декември 2023 г., за осигуряване на разрешение за прелитане на делегациите за участие в предстоящия Съвет на министрите на ОССЕ, Министерство на външните работи на Република България даде разрешение за осъществяване на полет на Специалния летателен отряд "Россия“ през въздушното пространство на Република България за изпълнение на полет за транспортиране на делегация за участие в международния форум", посочва МВнР.

Дипломатическото разрешение за прелитане има временен характер и е валидно 3 часа преди и 72 часа след определената дата и часове за прелитане, подчертава външно министерство.

Даденото разрешение се предоставя за участие в заседанието на Съвета на министрите на ОССЕ в Скопие на министъра на външните работи на РФ Сергей Лавров и попада под изключенията от прилагането на санкционния режим на ЕС спрямо него.

Даденото разрешение не се отнася за членове на делегацията му, които също са санкционирани лица, съгласно действащото право на ЕС, което е изрично упоменато в нотата-отговор на българската страна, се казва още в съобщението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Запасите от оръжия за германската армия са намалели драстично заради войната в Украйна и никой не си е направил труда да ги попълниГермания прехвърли известно количество военна техника в Украйна и сега разполага с твърде малко оръжия в случай на външна агресия...
71
17
 
7
 
! Отговори
До 73 преди 5 месеца
Да, сега Русия само си сътрудничи с диктаторни режими в Азия, Африка и Южна Америка а сега в Палестна запалва конфликт за да пренареди световния ред. Очакваме и други пожари по света да разпали с което ще се покачат цените на суровините (петрол, метали) и това е е в полза на Русия. Светът върви към поларизация сега.
70
4
 
8
 
! Отговори
До 67 преди 5 месеца
Русия, САЩ, ЕС не ни заплашват директно никога, всички употребяват "мека" сила, т.е. най-често икономически и политически ти "вързват" ръцете за да не можеш да правиш самият какво искаш и в твой интерес а само това което в тяхен интерес. Примерно за Русия, влиза с поставени лица, божем "български" фирми (олигарси) и купува бизенси в страната, с това може да управлява и корупмира на всички нива и да дърпа държавата надолу за да покаже че на Бълария и е зле в ЕС.
69
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Откакто тия запалиха специалната си операция, светът тръгна наопаки. Ко-му-нис-ти. 45 стигат.
68
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ФИРОМ БЕ ЗАЧЕНАТ В МОСКВА. ТИТО МУ Е МАЙКА,СТАЛИН Е БАЩА
67
6
 
9
 
! Отговори
Жалка работа преди 5 месеца
Но това си можем.
66
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Боби Боби, аз съм учуден от това как се превъртя като фурнаджийска лопата от възхищение пред руската диктатура към възхищение от китайската диктатура. Със същата лекота утре ще се превъртиш и към севернокорейската диктатура, ако вече не си го сторил дълбоко в душата си.
65
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нишите пак излъга ха, македонците не го искат!
64
6
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Анонимен 66 Аз ти казах нещо което ти ПРОПУСНА - Китай купува както фалиращи компании така и СТАРТЪПИ. Ето нещо за размисъл: Преди 2 години Тесла обяви че ще има електрически камион ТИР. Вчера гледах обзор на Китайски Сериен(по-точно предсериен защото все още станции за зареждане има само в една провинция) електрически камион ТИР. А Колко са фирмите произвеждащи електически машини и хибриди ще се уплашиш.
63
11
 
12
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Анонимен 64 И с какво ни заплашва Русия? Разбирате ли дори нашите велики политици не могат да отговорят на този въпрос.
62
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Боби Действително Китай има много патенти, но почти всички са от сферата на ширпотребата.
61
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
откога в самолетите има конюшни
60
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз съм възмутен как може да не се нагъъзим на Русия??? Те ни заплашват, а ние им се опъваме. На какво прилича това!? Къде ни е националното самочувствие?? Аз като един истински и горд българин смятам, че е мой дълг да треперя пред руския ботуш и да правя, каквото ви наредят от Кремъл!!!
59
6
 
8
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Анонимен 48 Китай в момента реално притежава половината от активните патенти в света. Разбирате ли Китай има колкото искаш пари. Купуват се както фалиращи компании така и стартъпи. Китай прави точно същото каквото и САЩ и западните страни - Купува мозъци и технологии заедно с фирмите.
58
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Малко за политика Нищо не разбираш от политика. В мозъка ти освен слугуване на Русия друга мисъл няма. Нормален човек никога няма да одобри руската агресия в Украйна опакована в лъжливата охаковка защита на рускоговорящите. От защитаване на рускоговорящите мъжкото население на измишльотиниге на Путин ДНР и ЛНР остана на половина.
57
3
 
8
 
! Отговори
да оближем .. на ес преди 5 месеца
Дребно заяждани , но от сърце , всъщност толкова си го можете . Това е знаково за съдействането за мир .
56
10
 
8
 
! Отговори
До селянин преди 5 месеца
Нали се сещаш, че руските свинщини също се записват в един тефтер и скоро идва времето за равносметка?
55
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Много умно! Боже, колко сме смели и решителни!!! Не знаят ли нашите умници, че Лавров има силата и ума на всички останали "делегации" взети заедно!
54
11
 
8
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 месеца
най добре ще да е да пуснат самолета без Лавров и делегацията.. тези със сигурност ща настройват българите в македонско против България. БКП, Сърбия и Москва измислиха македонската нация- ФАКТ
53
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 49 - Бъркаш, не България се гаври с Русия, само някои "българи" го правят. И то заради страхотния мотив да ги погалят едни други по главиците наведени. Интересно що Лавров не го хващат европейските санкции, пък делегацията му я хващат? И държавата ни така управляват, алогично.