България пусна самолета за Лавров, но не и за делегацията му

Външният министър на Русия ще пътува за РСМ
Обновена: 28 ное 2023 10:13 | 28 ное 2023 10:00, Камелия Цветанова
101
България пусна самолета за Лавров, но не и за делегацията му
Снимка: МВнР

След искане от страна на Република Северна Македония бе дадено разрешение за прелитане на самолета на руския външен министър Сергей Лавров през българското въздушно пространство, съобщи Министерството на външните работи на България във връзка с постъпили медийни запитвания.

"Въз основа на постъпило искане от страна на Министерството на външните работи на Република Северна Македония, в качеството ѝ на действащ председател на ОССЕ за 2023 г. и организатор на 30-ото заседание на Съвета на министрите на ОССЕ в Скопие на 29 ноември - 1 декември 2023 г., за осигуряване на разрешение за прелитане на делегациите за участие в предстоящия Съвет на министрите на ОССЕ, Министерство на външните работи на Република България даде разрешение за осъществяване на полет на Специалния летателен отряд "Россия“ през въздушното пространство на Република България за изпълнение на полет за транспортиране на делегация за участие в международния форум", посочва МВнР.

Дипломатическото разрешение за прелитане има временен характер и е валидно 3 часа преди и 72 часа след определената дата и часове за прелитане, подчертава външно министерство.

Даденото разрешение се предоставя за участие в заседанието на Съвета на министрите на ОССЕ в Скопие на министъра на външните работи на РФ Сергей Лавров и попада под изключенията от прилагането на санкционния режим на ЕС спрямо него.

Даденото разрешение не се отнася за членове на делегацията му, които също са санкционирани лица, съгласно действащото право на ЕС, което е изрично упоменато в нотата-отговор на българската страна, се казва още в съобщението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
България пусна самолета за Лавров, но не и за делегацията му ... Боже, какви идииоти са това - пууделите на посолството??? Нима в това външно министерство са такива ***, че да се репчат на мечката заради самото репчене???
51
7
 
7
 
! Отговори
Малко за политика преди 5 месеца
До Анонимен 54: Твърдоглавите *** са в Брюксел, а слугите са тук. Добре, не искаме сътрудничество с Русия. Няма и да има, и какво постигаме? Налагаме санкции на себе си. А САЩ например всяка година купуват от Русия обогатен уран за един милиард долара. Когато не им е изгодно, санкции няма. А г'лупаците не трябва да се поливат, те сами си растат.
50
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Наистина смешно Така трябва за дебелоглави агресори като руснаците имам предвид и обикновените дребни руски душици поддържащи агресията на шовиниста Путин само санкции от тежки по тежки. С твърдоглави гoведа можеш да се оправиш единствено с дебел остен
49
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Очевидно България нищо не решава, че да "пуска". Някой от посолството е пуснал нареждането и нашите пудели изпълняват.
48
1
 
4
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 5 месеца
До Анонимен 49: Да, жалко е. Такива неща се помнят.
47
3
 
8
 
! Отговори
Я па я..! преди 5 месеца
Как ще разберат нашите власти кои са в самолета ? Сигурно изстребител ще брои през прозорците колко човека са в самолета. Ми те ще легнат на пода ,.
46
6
 
10
 
! Отговори
Наистина смешно преди 5 месеца
До Ха-ха-ха: Канят Лавров на заседание на Съвета за сигурност и сътрудничество, а с него не трябва да има делегация. Става ли сътрудничество при такива условия? По-добре да се събират в Брюксел за да измислят нов пакет санкции, вече им изтървах поредният номер. Толкова могат.
45
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
С Русия вече се гаври даже освободената от нея България.
44
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Боби Китай ще излезнат по напред в технологиите на куково лято. Страна в която няма свобода за отделния индивид няма и творческа мисъл. Китай ще разчита единствено на крадени технологии на каквото разчиташе и СССР.
43
10
 
6
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 5 месеца
Лавров ще пътува с делегация от чистачката и портиера на МИД единствените несанкционирани лица в министерството. Много добре че кpeчеталото Мария Захарова ще си стои в любимата и Русия.
42
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Специалния летателен отряд да не се превърне в специална операция?
41
2
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До IQ 3.14 Китай независимо че има ОГРОМЕН ПРОИЗВОДСТВЕН КАПАЦИТЕТ му липсват някои основни технологии като примерно производство на модерни Реактивни двигатели. Но освен това Китай обучава повече техничари в своите университети от колкото целия останал свят заедно. В дългосрочна перспектива те просто ще излезнат по-напред с технологиите от всички останали страни.
40
8
 
6
 
! Отговори
селянин преди 5 месеца
нали се сещате че сичките тия номера се пишат у един тефтер и след години справка оп ся кво стана
39
0
 
2
 
! Отговори
IQ 3.15 преди 5 месеца
До IQ 3.14: За да знаем кой е пътувал, ще трябва ли да изпратим хора от външно разузнаване например, за да следят кой ще слезе от самолета на Лавров. Или ще разчитаме на "партньорските служби", т.е. на посолството на САЩ в комшиите. ................ Готова тема за Абсурд на Румен Бахов.
38
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До до Боби има няколко нива Дипломатически имунитед. Най-важното е тъй наречената Дипломатическа поща/документи (неприкосновено). Превозни средства могат да се проверят за наркотици и дори за оръжия но конфискацията става от Полицията на съответната срана не от проверяващата...
37
10
 
3
 
! Отговори
БАРАК ОБОНГО преди 5 месеца
Дайте на Тагарев един гранатомет, да стреля по самолета на Лавров...Или на ген.Атанас Атанасис.
36
3
 
18
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Малко за политика Антуража на един министър като Лавров включва дипломатически служители те пътуват с неговия самолет. Но също така има Журналисти, ПР, Бизнесмени и т.н. Те пътуват с други самолети. И естествено да направиш мръсно на руснаците е модерно...
35
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами нашите гьотферени дали са дали разрешение за пилотите или за тях се изисква специално разрешение от онова посолство....
34
6
 
7
 
! Отговори
Предложение преди 5 месеца
Най-добре е да ги пуснем да отидат, но после да не ги пускаме да си тръгнат!
33
2
 
9
 
! Отговори
до Боби преди 5 месеца
Дипломатически имунитет е да превозваш куфари с наркотици и оръжие и да не те хванат