Кремъл: София зае абсурдна и глупава позиция

Не се вписва в никаква рамка, заяви Песков
30 ное 2023 12:23, Нели Христова
267
Кремъл: София зае абсурдна и глупава позиция
Снимка: БГНЕС

Решението на българските власти да не допуснат самолет с говорителката на руското външно министерство Мария Захарова на борда да лети до Северна Македония "не се вписва в никаква рамка" и е "абсурдна и глупава позиция". Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Разбира се, подобна позиция на българските власти трудно може да бъде обяснена по някакъв начин - това е първото нещо. Второ - тя със сигурност не се вписва в никакви рамки. Трето - тя е абсолютно абсурдна и, може дори да се каже, глупава", каза говорителят на Кремъл.

"Бих искал да се обърна към българското ръководство и да ги призова все пак да се опитат да направят всичко възможно, за да запазят трезвостта в решенията си", заключи той.

По-рано руският външен министър Сергей Лавров пристигна в северната македонска столица Скопие за участие в Съвета на външните министри на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Самолетът прелетя през територията на Гърция, въпреки че по-рано се очакваше маршрутът да мине през България. ТАСС научи, че българската страна е отказала да допусне преминаването на самолета на руския министър, ако Захарова е била на борда.

Самата говорителка на руското външно министерство, която също е летяла в състава на руската делегация, е нарекла това решение на българската страна "опасна глупост". Според Захарова за първи път в историята държавните органи забраняват преминаването не на самолет, а на човек в самолета, тъй като според нота на дипломатическото ведомство на България самият самолет на руското външно министерство е бил допуснат да премине.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами в управлението на държавата ни е пълно с абсурдни и глупави хора, нормално е и да имаме абсурдна и глупава позиция, нужно е да проявите разбиране :)
120
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До X като заговори как е било по комунизма всичко се изясни. :D
119
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А значи ако тръгнем с русия , узбекистан и тюркменистан , ще си върнем суверинитета така ли ?
118
8
 
6
 
! Отговори
X преди 5 месеца
До Анонимен *** НАИВЕН! Тези милиони България е платила предварително като вноска за ЕС, които са милиарди и при това всяка година! Милионите ги окрадоха разбойко и сие под форма на саниране, европрограми и т.н. ...От тези милионои си взел от трите най-дългото. При лошия комунизъм ти се построи всичко, което още не може д абъде развалено или доукрадено. За 35 години нищо не е построено с тези МИЛИОНИ! ДГД и си забийзнаметонагейпарада вгъзъъъъъ!
117
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Путинският режим се държи точно както например Саддам Хюсеин в последните си месеци- Саддам постоянно проклинаше запада и Америка и казваше че ще ги унищожи и че победата е за него Е , видяхме как завърши земния си път -бе си изкопал дупка в земята и бе се скрил там , но американците го намериха измъкнаха го оттам и го обесиха Така ще свърши и путинският режим Краят на всички диктатори е печален за тях...
116
11
 
10
 
! Отговори
до кремъл преди 5 месеца
За ваше сведение, София този път взе правилната позиция. Позиция на държава, която вие определихте като неприятелска. Точка по въпроса.
115
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 123 100% си минимум с две висши :D
114
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"искам само да напомня, че от ЕС сме получили милиони, а от Русия ... нищо." - Не е вярно, от ЕС сме получили милиарди, а не милиони, но няма да ти обяснявам, че са ни взели още повече милиарди, отколкото сме получили, защото нямаш капацитета да проумееш как с овладяването на един пазар можеш да изсмукваш ресурсите му. След 4-5 живота може и да стигнеш това ниво. Успех с развитието!
113
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Чудесни новини от хронта в украйна.
112
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пак няма да ни пуснат в Шенген, не се натягайте да се хабитe!
111
6
 
7
 
! Отговори
Бай Медведчук преди 5 месеца
Сега само чакаме Медведев да се пробуди след снощния запой и да започне да ни заплашва с атомни бомби и циркът ще бъде пълен...
110
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
жалки сме жалки
109
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
искам само да напомня, че от ЕС сме получили милиони, а от Русия ... нищо.
108
4
 
4
 
! Отговори
до До Браво Татари преди 5 месеца
Ама те Русофил и те в България са 80% от населението, това малко ли е бе зомби!?
107
7
 
2
 
! Отговори
Правят Франкенщайн преди 5 месеца
Госпожа Захарова е само говорителка, Габриел и забранява да говори ли какво,сигурно Българите искат да и забранят и да мисли!?Представете си властите какво правят с Българите!
106
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Руснаците сега съжаляват горко, че подариха спретнатия турски вилайет за държава на това тъпозлобно племе балканско прокажено.
105
3
 
2
 
! Отговори
Главоблъсканица преди 5 месеца
Възможни причини: 1) Нашите управляващи се стремят да се харесат на Новия Голям брат; 2) Сред управляващите ни има верни хора на Стария Голям брат, те се стремят да създадат ситуация, при която той уж се е ядосал и има повод пак да пистигне тук, да ни напердаши поучително и после да поостане за неопределено време, докато се вразумим, хем да ни пази от лоши чужди влияния, вследствие на които ние вършим глупости.
104
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всичкото рycoпитeк в държавата се е събрала да реве в коментарите отново :) да, толкова сте малко.
103
8
 
8
 
! Отговори
До Браво Татари преди 5 месеца
Станали сме за смях само сред редиците на безродната ни русофилия. Споко.
102
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Знаете ли кои най-силно са подкрепяли СССР? Ами тези, които могат само да козируват, но не могат да мислят. Знаете ли кои сега подкрепят най-много САЩ? Ами тези, които могат само да козируват, но не и да мислят. Знаете ли кои ще искат след 20-ина години да сме първи дружки с Китай и да изпълняваме всичко, което им скимне? Ами тези, които могат само да козируват, но не и да мислят. "Наведена глава сабя не я сече" Това е девизът им... :)