Столтенберг: Украинската контраофанзива не постигна целите, положението е критично

НАТО да се погрижи за победа над Русия, призова генералният секретар
Обновена: 2 дек 2023 20:07 | 2 дек 2023 19:23, Анисия Иванова
920
Столтенберг: Украинската контраофанзива не постигна целите, положението е критично
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинската контраофанзива не постигна своите цели, а големите руски атаки напоследък поставят Украйна в критично положение, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за ARD.

"Винаги съм предпазлив да правя предсказания, защото войните са по принцип непредвидими. Но е ясно, че колкото повече подкрепяме Украйна, толкова по-бързо ще приключи тази война", посочи той.

Столтенберг обяснява:

За нас трябва да е ясно, че за Украйна ще е пълна трагедия, ако Путин спечели войната. Но това ще е опасно и за нас. В наш общ интерес е да се погрижим за това Украйна да се наложи. Да, през последните месеци по фронтовете не настъпиха големи промени, но трябва да погледнем какви бяха изходните позиции. Украинците успяха да нанесат на Русия сериозни поражения с удари дълбоко в тила, осъществени чрез крилати ракети.

Там бяха разрушени самолети и хеликоптери, те успяха да отблъснат руския военен флот в източната част на Черно море. Това означава, че те са способни да поддържат отворен морския път, по който житото от Украйна се транспортира през Черно море. Тоест става дума за големи победи, макар и да не успяха да изместят фронтовите линии.

Ние трябва да сме подготвени и за лоши новини, но сме длъжни да подкрепяме Украйна и в добри, и в лоши времена. Това е война на изтощаване – битка за ефективност, битка на логистиката. Увеличаването на военната продукция е от решаващо значение.

Ние работим сериозно в името на тази цел. Един от сериозните проблеми е фрагментацията на европейската оръжейна индустрия. Ние не сме в състояние да си сътрудничим така тясно, както би било необходимо. Доставката на повече военна помощ и боеприпаси е от решаващо значение в сегашния момент. В това отношение трябва да видим общата картина – че е в общ интерес на всички в НАТО да преодолеем някои тесногръди национални интереси – те ни вкарват в опасна ситуация, подчерта генералният секретар на НАТО, цитиран от DW.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


920
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
29
 
! Отговори
Хахаха преди 5 месеца
Значи положението е много зле щом изкараха секретарката на сатаната да реве!!искрено се надявам гробищата във укройна да са поне 10/15 километра дълги и укройна да е срината със земята(тя така и така не им трябва на руснаците!!! И руския от средата на следващата година да е официален във мюсулманското гето Европа !!
14
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Айде въвеждайте най накрая някави малки месечни данъци да подпомагаме укрите. Примерно да започнем с по 100 евро на човек от домакинство месечно.
13
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Стига бе! Не думай! Еваси изненадата!
12
3
 
42
 
! Отговори
Петъръ Петровъ преди 5 месеца
Украйна не е питала никого в България, дали да започва въоръжен конфликт с Русия. Много искаше да воюва, според нейния речник с "***". Ами да сега да си воюва и да не се чуди как да се скрие под долното белю на някоя датска дама.
11
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нали доскоро говореше, как Украйна печели, има резултати от офанзивата и т.н.? Объркан съм.
10
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украинската контраофанзива постигна целта си - чист арийски европейски Райх без украинци и славяни и българи и румънци! Зиг Зеленски и Зиг Зиг Кирчо и Кокорчо, истински арийци! Зиг Хайл ЗОГ ЦОП -ционистко окупационно правителство!
9
44
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 месеца
ВЕЧЕ ЗАПОЧВАТ ДА МЕ СЪРБЯТ ПРЪСТИТЕ ДА ИЗТРЕПАМ НЯКОЛКО ПУТИНИСТА В УКРАЙНА ПОНЕ!! ПУТИНИСТИТЕ В УКРАЙНА СЛУЖАТ САМО НА САТАНАТА! ЗАРАДИ ПУТИНУВИЯ РЕЖИМ ЦЕНАТА НА ПРИРОДНИЯ ГАЗ Е ДВОЙНО И ТОВА НИ СЕ ОТРАЗЯВА! ПУТИНИЗМА Е ЗЛО ЗА БЪЛГАРИЯ!
8
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Браво! Най после и Този си го Призна в Прав Текст!-:) Виж бре Мека китко! Не може и не може,да се " бориш" срещу Баткото!!! Капише ???! Каквито и частични " успехи" да им Укро Киевският ФАШИСТКИ Режим !!! Когато Баткото те атакува,явно има Защо!!! Той,не го прави от " скука"!! Русия ще бъде крайният Победител в този конфликт!!
7
52
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Както във Виетнам и Афганистан, превъзхождащият защитниците по сила агресор ще бъде докаран до изтощение за да признае поражението и позора си. 5 години, 10 години, все тая, Русия ще избяга от окупираните територии. А може и втората перестройка да започне, Путин остаря, напрежението от провала му в Украйна разсипва здравето му и едва ли му остава много.
6
0
 
54
 
! Отговори
Бял и добър преди 5 месеца
Чак сега ли му докладвахте, бре? Що държите човеко в неведение?! ))) И още му кажете, че НАТО вече година и половина се грижи за победа над Русия на украинска земя, ама некак си не успява тая своя велика цел! ))
5
46
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 месеца
БЪЛГАРИЯ Е В НАТО ! ФАЩ СЪЩО Е В НАТО! А ФАЩ СА ГАРАНТ ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ И ТЕРИТОРИАЛНА ЦЯЛОСТ НА УКРАЙНА ПО МЕМОРАНДУМА ОТ БУДАПЕЩА ПОДПИСАН ПРЕЗ 1994-ТА! ВСИЧКИ В НАТО СА ДЛЪЖНИ ДА ЗАЩИТАВАТ УКРАЙНА НЕ САМО ФАЩ!
4
0
 
41
 
! Отговори
Петъръ Петровъ преди 5 месеца
Дайте да дадете! Един датски и***ди***от дава мнение за германска телевизия.
3
2
 
68
 
! Отговори
баба мара преди 5 месеца
спрете се убии-ци преговори и мир спрете това проклето оръжие избихте младихора съсипахте хиляди семеиства
2
68
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 месеца
НАПЪЛНО ОДОБРЯВАМ!! НАТО ИМА ГОТОВА АРМИЯ КОЯТО ЩЕ ПОМЕТЕ КАТО НИЩО ПУТИНИСТИТЕ В УКРАЙНА! САМО ФАЩ СА ДОСТАТЪЧНИ ДА ЛИКВИДИРАТ ПУТИНИСТИТЕ В УКРАЙНА БЕЗ ДА МОБИЛИЗИРАТ НИКОЙ ПОВЕЧЕ!
1
3
 
33
 
! Отговори
Anonim преди 5 месеца
Изпълнени с омраза ,злост не забелязват липсата на ум.