The Telegraph: Владимир Путин планира да воюва до 2027-2028 години

Русия вече възстановила огневото си предимство от началото на войната
27 яну 2024 22:15, Анисия Иванова
465
The Telegraph: Владимир Путин планира да воюва до 2027-2028 години
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия е готова да се бие още няколко години, защото Владимир Путин вярва, че икономическата мобилизация ще обърне хода на войната в Украйна. „Сега сме в сценарий, при който Русия харчи 40% от БВП за тази война – това е повече, отколкото за здравеопазване и образование“, каза западен служител пред британския The Telegraph. Трудно е да се оцени мащабът на прехода на Русия към военна икономика, тъй като информацията за отбранителната индустрия е класифицирана и пропагандата само я преувеличава. Експертите обаче са убедени, че руският военно-промишлен комплекс е опасен и активно се развива. По данни на руското Министерството на отбраната на през изминалата година Русия е произвела 1530 танка и 2518 бойни бронирани машини. Производството на танкове се е увеличило с 560%, а на бронетранспортьори с 350%.

Анонимни западни служители отбелязаха, че Русия планира да произвежда 2 милиона артилерийски снаряда годишно, двойно повече от очакваното от западните разузнавателни агенции. „Като добавим към това доставките на снаряди, ракети и дронове от Иран и Северна Корея, Русия вече ще е възстановила огневото си предимство, което имаше в началото на войната“, отбелязват журналистите.

В статията се отбелязва, че въздействието на развитието на руския военно-промишлен комплекс върху бойното поле е „мигновено и очевидно“. По-специално, украинските пехотинци нямат необходимата огнева подкрепа на фона на руските атаки.

Според изданието Русия все още не може да произведе достатъчно оръжие, за да извърши голяма офанзива тази година. „Те говорят за мобилизиране на своята отбранителна индустрия през следващите три години, което означава, че се стремят да водят война поне три до четири години“, каза вътрешен човек от отбраната.

Както беше отбелязано, ако Западът не действа, Украйна рискува да загуби войната и сега има тревожни сигнали, че в този случай руските войски ще отидат по-далеч, отбелязва се в материала, цитиран от украинската агенция УНИАН.

Западните санкции не пречат на Русия да произвежда оръжия, а само я принуждават да харчи допълнителни пари за всеки компонент.

Въпреки това руската военна машина има проблеми с нискокачествени резервни части и липсата на квалифицирана работна ръка. Дори военно-промишленият комплекс от съветското наследство не може да се справи с мащаба на съвременната война. Много ракети, произведени в Русия, не отговарят на изискванията и въпреки увеличеното производство, вражеските заводи „едва се справят с поръчките“. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


465
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
9
 
10
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Не,не съм украйнец,Софоянец съм и се казвам Божидар Тодоров. Това което твърдиш,аз не споделям,а НАТО е убедено,че Украйна разполага с нужното за водене на отбрана. Пред САЩ несъществуват юридически пречки вече,и е въпрос на малко време 80милиарда долара руски парички да тръгнат за Украйна,по въпроса в САЩ има широка подкрепа и от демократи,и от републиканци. Това е поредното унижение за РФ,дефакто тя ще плати колосални суми,които ще харчи украйнската армия,каква тъжна и унизителена за РФ реално
302
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Прогресивният Запад не се итересува от Украйна, просто я използва във войната си против Русия. Жалко за украинците, че се поддадоха на манипулации.
301
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украйна сгъва до края на тази година!
300
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бах тез ракети ! Нали свършваха , с и Кличко сваляше кинжала с левачката . Путин явно е е ремисия с рака , щото нали болен беше , че даже беше умрял и го държаха в хладилника. Сега щял да воюва до 2028. Ама той ли ще воюва или двойника ми. Айде да се оправите , щото аз ще ви кажа че Русия тръгне ли на война , истинска , Сибир ще се насели с украинци и евроатлантици.
299
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма двойници само вие Украинските болни мозъци ги виждате!
298
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За да се харесат на Запада, киевските власти избиваха методично собствените си граждани в продължение на много години. Няма начин да ги върнат обратно в рамките на фашистката украинска държавност.
297
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В случая, Путин не е казал нищо. Това са предположения на западен служител пред британския The Telegraph.
296
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Докато има двойници, няма да свърши войната!
295
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украйна допусна грешка като разпали тази гражданска война в Донбас и Крим. Връщане назад няма. Колкото и да се бият, хората в Крим и Донбас никога няма да се съгласят да бъдат отново граждани на Украйна.
294
2
 
3
 
! Отговори
Shark преди 3 месеца
До Напред, на нож. Интересна работа, много, много интересна. Във време, когато страната е във война, има мобилизация и забрана за напускане на страната на мъже от 18 до 60г, отбор здрави, прави мъже са на, забележете, ПОЧИВКА в ски курорт в Карпатите, т.е. в Румъния. Ама ако ги питаш ще са най-големите патриоти, защо не са там да защитават страната си? Което показва, че и заповедите на Зеления са зели-дали, тука има-тука нема, или вече е забравил че е издал такава заповед!
293
3
 
2
 
! Отговори
Банкеръ преди 3 месеца
Войната ще приключи,когато всички нацисти бъдат изнасилени.Откъде Путин намира толкова активни хомосексуалисти не е ясно,но прави хомосексуализма задължителен в Украйна Имай милост бе човек,стига с тия Европейски ценности.
292
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 301 - То е ясно че си Украинец и пишеш на Български аз пък ще ти кажа че Украйна ще сгъне до края на тази година!
291
3
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Тоя джуджак нагълта кукучката до корема и сега си поставя некакви скорошни срокове,а не стана ясно с "важните" неща,по неговите думи,какво се случва,денацификациятя и демилитаризацията ще изпълни ли,или просто ще спре да воюва ако е жив . ..28г.? А паричките ще му стигнат ли? За 3 месеца украйнците направиха дозина грандиозни по размер пожари,и изгориха десетки хиляди тонове горива,повредиха тежко съоражения за преработка и съхранение,респективно това са си дефицити от приходи износ и за армият
290
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най-рано до 2028. Тази война може да се проточи няколко десетилетия.
289
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По-добре е да гледаме България, а не да плюем по Русия и Владимир Путин. Голяма грешка е, че българите развалиха руско-българските отношения. Историята учи, че България без Русия не може. ***,пpoст и злобен беден народец са по-голямата част от бг населението, това се вижда и по коментарите. Направихме България гетото на Европа, тръгнали сме по Русия да плюем, колко сме жалки.
288
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тежко се пише на полигонч в Украня.
287
2
 
6
 
! Отговори
Русия преди 3 месеца
Ще воюва дотогава, докато не престанат да текат лигите за придобиване/меко казано/ на територията и, и "придобиването " на специалистите и. Бурлаки на Волге никой не ги брои.
286
7
 
6
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Сега обаче ролите се размениха и украйнците изграждат дълбоко ешалонирана одбрана с множество железобетонни опорни пунктове и връзки между тях,а руската бронирана техника се стопява два пъти по-бързо от колкото руснаците произвеждат въпреки в пъти вдигнатота производство,факт доказан при самообиствените и бесплодни руски атаки край Авдеевка,Синковка,Кринки и по линията Роботино-Върбове.
285
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хахах, от Киев за 3 дня до ще воюваме до 2028:))) русия няма икономическия потенциал да воюва не до 2028, а до края на тази година
284
6
 
3
 
! Отговори
Слава на Зеленски преди 3 месеца
Зеленски е много удобен за Русия, а освен това Путин е обещал на Нафтали Бенет, че няма да търси начин да го ликвидира. Зеленски до голяма степен е отговорен за провала на знаменитото украинско контранастъпление. Докато украинската армия по негово нареждане се мъчеше да спаси Бахмут (който накрая пак загуби) руската армия подготви минни полета и ешалонирана отбрана, пред която западните Леопарди и Бредлита горяха много добре.