The Telegraph: Владимир Путин планира да воюва до 2027-2028 години

Русия вече възстановила огневото си предимство от началото на войната
27 яну 2024 22:15, Анисия Иванова
465
The Telegraph: Владимир Путин планира да воюва до 2027-2028 години
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия е готова да се бие още няколко години, защото Владимир Путин вярва, че икономическата мобилизация ще обърне хода на войната в Украйна. „Сега сме в сценарий, при който Русия харчи 40% от БВП за тази война – това е повече, отколкото за здравеопазване и образование“, каза западен служител пред британския The Telegraph. Трудно е да се оцени мащабът на прехода на Русия към военна икономика, тъй като информацията за отбранителната индустрия е класифицирана и пропагандата само я преувеличава. Експертите обаче са убедени, че руският военно-промишлен комплекс е опасен и активно се развива. По данни на руското Министерството на отбраната на през изминалата година Русия е произвела 1530 танка и 2518 бойни бронирани машини. Производството на танкове се е увеличило с 560%, а на бронетранспортьори с 350%.

Анонимни западни служители отбелязаха, че Русия планира да произвежда 2 милиона артилерийски снаряда годишно, двойно повече от очакваното от западните разузнавателни агенции. „Като добавим към това доставките на снаряди, ракети и дронове от Иран и Северна Корея, Русия вече ще е възстановила огневото си предимство, което имаше в началото на войната“, отбелязват журналистите.

В статията се отбелязва, че въздействието на развитието на руския военно-промишлен комплекс върху бойното поле е „мигновено и очевидно“. По-специално, украинските пехотинци нямат необходимата огнева подкрепа на фона на руските атаки.

Според изданието Русия все още не може да произведе достатъчно оръжие, за да извърши голяма офанзива тази година. „Те говорят за мобилизиране на своята отбранителна индустрия през следващите три години, което означава, че се стремят да водят война поне три до четири години“, каза вътрешен човек от отбраната.

Както беше отбелязано, ако Западът не действа, Украйна рискува да загуби войната и сега има тревожни сигнали, че в този случай руските войски ще отидат по-далеч, отбелязва се в материала, цитиран от украинската агенция УНИАН.

Западните санкции не пречат на Русия да произвежда оръжия, а само я принуждават да харчи допълнителни пари за всеки компонент.

Въпреки това руската военна машина има проблеми с нискокачествени резервни части и липсата на квалифицирана работна ръка. Дори военно-промишленият комплекс от съветското наследство не може да се справи с мащаба на съвременната война. Много ракети, произведени в Русия, не отговарят на изискванията и въпреки увеличеното производство, вражеските заводи „едва се справят с поръчките“. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


465
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
11
 
11
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Сетих се за заканата на руснаците да ни отговорят реципрочно,за това,че ги натоварихме на самолети и ги испратихме с думите"айде въс"...Сигорно още разсъждават върху тази реципрочност в момент когато наближава време да кажем на руския капитан приближаващ с танкера натоварен с руски петро към Бургас"Ти къде?! Пълен ляв! Айде въс!"
322
6
 
8
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 3 месеца
Тоя е умрял от 10 години, но планирал хаха
321
8
 
6
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
До 334 Човек който е изморен припсихически е редно да се оддаде на пълноценна почивка,именно това е моя съвет към теб,ако позволиш,излез от сайта и си отмарай пълноценно! Не позволявай на учителката ми по бъл.ез да ти докарва отрицателни емоции!
320
9
 
6
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Ем,че като няма интерес,за спорта ли анексира области,които не е окупирала и на полувина? Каде е Герасимов да го попитам,щом изгубиха интерес не е ли логично на танковете(тези който все още не са изгоряли)да сложат табели "за гараж"?
319
9
 
8
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Щом като блатните имат проблем със САЩ,и твърдят,че са прецакани с Аляска да се курчат на тях(граничат си,и могат да се бъхтят бес никой между тях необеспокоявани от никого,а те се курчат на Чечня,Осетия,Киргистан и Украйна..."велики-велики"!
318
12
 
9
 
! Отговори
До 82лгтб преди 3 месеца
Русия няма интерес от повече завзети земи, там където не са украинци тя няма интерес , нито ще бъдат признати тези земи за нейни. Ще се воюва позиционно докато запада не клекне и не признае завзетите земи за Руски. това е. А Украйна ще остане без мъже. Бягай да правиш деца на украинките , да имат пушечно месо за следващия велик контранаступ.
317
10
 
11
 
! Отговори
Отегчен от глупости преди 3 месеца
До 82-ОМБР - "ментално болната мецана" - ментално болният си ти, с истериите си, ненавистта си, лъжите си и делюзиите си. Ментално болни сте всички русофоби и нацисти. Ментално болна е била учителката ти по български език, че се е хванала да те учи, а не е разбрала от раз, че парче дърво на нищо не може да се научи
316
11
 
8
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Прозореца,вратата или пролуката за преговори е мечта и съществува само в увредения мозък на Путин! За нас,Украина,Запада и САЩ такова нещо несъществува! Ако Путин е гото да се бие до 2028 ние сме поели същия път от който връщане няма,с тази разлика,че сме готови да се бъхтим до 2038! Джуджето само да оточни в края на 2028 ако не са изпълнили задачите обявени в "спецялната" ще спре ли да воюва или ще поднови крайния срок,разбирасе в случай,че е жив тогава?
315
8
 
8
 
! Отговори
Чакаме Тръмп преди 3 месеца
Той е прагматичен политик и като им спре парите на Зеленски и дружинката му ще седнат да преговарят за мир.
314
4
 
8
 
! Отговори
Отегчен от глупости преди 3 месеца
Телеграфът явно има достъп до личния бележник на Путин, та затова може да има такава информация, хаха
313
7
 
3
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
До 325 Какво Следва За едно си прав,50 милиарда не стигат,и никой от експертите или разузнаването на запада не си е,ине си прави илюзията,че тези стотинки са достатачни за да се справим с ментално болната мецана,но пътя сме поели,пара има в пъти повече от това което е способна да плати мецана,остана да упражним категоричноста си,а направим ли го никой няма истроменти на влияние върху категоричноста на запада,когато удари по масата с думите живи или мъртви,скъпо или евтино,това ще е ТАКА,КАЗАХ!
312
6
 
5
 
! Отговори
Какво следва преди 3 месеца
Прозорецът на възможност за мирни преговори между Москва и Киев, който вероятно го имаше само преди месец или два, бързо се стеснява, тъй като руската страна е уверена в своето предимство на бойното поле, пише Responsible Statecraft. Освен това финансовата подкрепа от Запада бързо пресъхва и без нея Украйна няма да може да изпълнява основни функции на държавата, като плащания на служителите в публичния сектор и изпълнение на държавни програми.
311
6
 
8
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Путин е този"велик християнин",който "спасява" ВСУ от пълен разгром,той е "авторитетния"лидер който се обръща към ГЩ на МО на РФ постоянно с молби и прошения да не гонят украйнците(миналата есен от западния,а тази от източния бряг),да"симолират" самоубиствени атаки към Авдеевка,Купянск,Синковка,Роботино,Върбове,К лищеевка,Анрейвка,Новомихайловка,Вугледар и Кринки,но да не ги превземат,а "само"да оказват натиск...Каква армия само"велики-велики"
310
10
 
9
 
! Отговори
До 82омбр преди 3 месеца
Ало, Софийския ***, изкарай си главата от западната пропаганда. Русия воюва за руснаците в източна Украйна. Тя воюва за своите покрайнини. Ти с хора от Донбас говорил ли си? Не с такива от Киев. Пак те питам ? Ти с хора от източна Украйна говорил ли си? Русия е империята на Чингис хан , това са хуните , златната орда , империя никога от никого не побеждавана. Може да бъде победена само от дебе си, сама да се разпадне. Това не се ли случи скоро, жална и майка на Украйна.
309
11
 
11
 
! Отговори
Какво следва преди 3 месеца
В интерес на САЩ и Великобритания е войната в Украйна никога да не завърши. Докато има в Украйна марионетка като Зеленски, която е готова да жертва живота на украинците, те винаги ще викат "Напред, на нож". Но докога ще дават пари, това вече не е сигурно.
308
8
 
7
 
! Отговори
Словакия каза: преди 3 месеца
Премиерът на Словакия Фицо каза: "Ние не сме съгласни с всички глупости, които излизат от големите държави. От началото на конфликта примирие може да бъде сключено два пъти. Но Западът забрани на украинското политическо ръководство да сключи примирие с Русия в началото на войната, защото се надяваше, че след като налее милиарди и оръжие в Украйна, тя ще им предаде ранената руска мечка на тепсия. Не се получи. Но ако някой мисли, че с 50 милиарда ще решим нещо, нищо няма да решим.
307
8
 
9
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 месеца
На фронта Украинската армия нищо не печели, даже наскоро се изтеглиха от село Крахмальное близо до град Купянск.
306
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До до 286Няма да има такава република просто България не е Украйна.
305
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
88,7% подкрепят Путин! А в цяла Русия, километрични опашки в подписки за Надеждин..... ..
304
8
 
7
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
До 319 Не е жалко,напротив смело и достойно е да защитаваш земята си от агресор,та дори той да се казва русия. Недостойно и жалко е да го посрещаш с хляб и сол,когато той е тръгнал с оган и меч заради това,че той е по-силният и с хлебеца и солта ще избегнеш кравопролитие,а и няма как да го обясниш на децата си,когато те попитат защо не си се борил за родината си...