Путин иска руските банки да работят в окупирана Украйна

Говори и за бързото им интегриране в руските държавни структури
1 фев 2024 15:08, Елка Василева
102
Путин иска руските банки да работят в окупирана Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин призова банките в страната да започнат работа в анексираните украински територии, предаде ДПА.

"Това, от което те (банките) се страхуваха в миналото, а именно санкциите, отдавна се е случило", заяви Путин по време на среща, посветена на социално-икономическото развитие на анексираните територии.

Още по темата
Путин призова кредиторите да почнат по-активни операции в тези региони, допълва ТАСС.

Русия анексира украинския полуостров Крим през 2014 г. След пълномащабното военно нахлуване в Украйна през 2022 г. Москва обяви за руска територия и украинските административни области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон в нарушение на международното право. Руските войски контролират част от тези територии.

Руските банки бяха предпазливи по отношение на бизнеса си в Крим заради санкциите. Те също така са слабо представени и в другите анексирани региони.

Путин говори още за бързото интегриране на териториите в руските държавни структури. Той заяви, че 2 милиона души вече получават редовни пенсии и други плащания. До 2025 г. броят им трябва да достигне 5 милиона души.

В действителност обаче окупационните власти според някои изплащат пенсии на живеещите там украинци, ако те приемат руски паспорти.

Путин заяви още, че до 2030 г. анексираните територии, които според него исторически принадлежат на Русия, трябва да достигнат средния жизнен стандарт в страната.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путин обича Ердоган и Севернокорейсите и тем. подобни,а България обявява за неприятелска.
82
1
 
3
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 месеца
Руските банки ще плащат пенсии на украинските пенсионери в Украйна? Е нема лошо, давай товариш.
81
1
 
4
 
! Отговори
До 83 преди 3 месеца
И понеже са на ред и греят от щастие с Путин, ония граждани и селяни си изпотрошиха краката да ходят до западните посолства за визи. Явно голям берекет имат с Рассията Блатная. ;););)
80
1
 
6
 
! Отговори
Джудже, преди 3 месеца
Голем зор ще видиш с банките. Те са западни и оперират в целия свят. С тая постсъветска валюта с покритие от чесън, нищо не можеш да направиш.
79
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никога окупираните територии няма да са на Русия. Винаги ще има съпротива бомби,атентати докато не си отидат руските *** обратно в блатата на Сибир.
78
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия получи още 5 милиона жители от Украйна, според статията. Бандерия получи 500 000 младежи, бащите на следващото поколение украинци в чували. Пардон, не всички ги погребват. Скоро по Redacted пуснаха клип как зарявят с булдозер в общ гроб убити войничета от ЗСУ Дори и в САЩ знаят реалното положение на фронта в Украйна. Все още не се чува по Mainstream медиите. Но мълчанието за Украйна в медиите в САЩ и ОК е Оглушително.
77
5
 
5
 
! Отговори
Валя преди 3 месеца
До анонименВече няма банки, коите да не е по д санкциите. Затова Сбер и други вече са в Крим. Заща да не дойдат и в Донецк и други области? Няма какво да губят, хората трябва да полуват заплати и пенсии, в Мариупол заводите почнали работа. Имам роднини в Макеевка, за съжаление, все още под огън на "сънародници".
76
4
 
4
 
! Отговори
Валя преди 3 месеца
До анонименПоне посетихте ли Крим? Аз бях там 3 пъти, 2015, 17 и 18 година. Няма не доволни. Всичко е наред!
75
7
 
5
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
До Възраждане-12- Спокойно бе другари от вгзраждани, догодина, с Евро-то и Шенген-а окончателно и завинаги се хлопва вратата на Русия към Балканите, но ние сме част от Свободния Свят и няма да имате проблем да се присъедините към матушката ви, даже ще помагаме за чемоданите и - ай от тук да ви няма - в Московията. Хем вие ще сте хепи, а ние - още по!
74
7
 
4
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
До Анонимен-26- Питай 4-5 милиона украинци, които останаха без дом, дали Путин е милостив. Точно преди година, 140 хиляди сгради бяха вече разрушени. Сам прецени, колко милиона души са без дом. Да не говорим колко са загубилите близък човек. Путин създаде такава омраза, която за 50 години не може да се преодолее. Етническите Руснаци в Източна Украина не искат да чуят за Русия, камо ли баш Украинците!
73
7
 
4
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 3 месеца
Жужака вече е с некролога в джоба. Новите ракети на Нато идват в Украйна. Ще бомбят Москва.
72
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ТУК има и тез които даже и не знаят че УКРАИНА НЕ ПЛАЩА ПЕНСИИ (има и клипове в ютуб ) вече година !!!Колкото и да е странно но Мариопол се стой и от украици получаващи от 1500 до 2000 долара зависи ои от професия и разряд
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Някой отдолу вика"ДА ЖИВЕЕ ПУТИН!" Туй, божа работа! На тая почтена възраст, всяка секунда му е дар от Бога!
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 82 ОБМР Е като то вършат работа пък украинците казаха ,че им трябват 400 милиарда.Та работа е такава ,аз съм жаден и ми трябва един литър да си утоля жаждата пък ми дават 100 милилитра
69
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 64 Ами щото в него няма украинци сигурно пък и парите са от украински олигарх същия тоя дето даваше кинти на нацистите от Азов
68
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 72Какъв стандарт в най-бедната държава в цяла Европа ти на това стандарт ли му викаш
67
5
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
А Крим кога ще достигне жизнения стандарт в страната? 10 години вече са минали отакто го отхапа от Украйна, а по стандарт на живот все така се мандахерца на опашката сред регионите.
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 6,Е кой ще оперира във фалирала държава да не е луд
65
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами като украинските са на командно дишане що пък да не иска
64
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Абе, Путин, ти първо поне една прилична руска банка прати да работи в Кримнаш, че само световно и руско неизвестни оперират там. Без слез не взглянешь! Приличните не стъпват там е заради страха да не попаднат под санции последвали след анексията. Той се размечтал за руски банки в Украйна. Мечтател-сказочник!