Гебрев за Навални: Той е един от многото

Според него няма да има успешно разследване, химията е напреднала прекалено много
17 фев 2024 08:40, Нели Христова
66
Гебрев за Навални: Той е един от многото
Снимка: БГНЕС

Случаят със смъртта на Алексей Навални е един от многото. Не виждам възможност за успешно разследване, химията вече е напреднала много и нищо не може да се докаже.

Това заяви в интервю специално за БГНЕС бизнесменът в сферата на отбраната Емилиян Гебрев. Той изпадна в кома през 2015 г., след като беше отровен с нервнопаралитичното вещество "Новичок", за което са обвинени офицери от руското военно разузнаване ГРУ.

С него говорим за смъртта на руския опозиционер, който днес почина зад решетките в наказателна колония.

"Когато човек се страхува, не ходи в гората. Аз не се страхувам от нищо, защото съм претърпял всичко. Жалко е за човека (Навални)", каза Гебрев.

На въпрос дали всички критици на Кремъл споделят еднаква съдба в края на живота си, той отговори:

"В конкретния случай явно е така и не можем да направим друг извод. Ние самите още не знаем нищо за случая, но първоначалната мисъл на всички хора е в тази посока. Такова е общественото мнение, създало се през годините и има причина да бъде такова, защото случаят с Навални е един от многото. Всеки търси вариант да разреши проблемите си – някои по този начин, а други влизат в спорове, което е най-правилното нещо. Чрез демокрацията спорим, стигаме до истината и вървим напред, но този въпрос може би е свързан с традициите на тази страна (Русия).

В последното си интервю за БГНЕС Гебрев сподели, че не очаква никакво развитие в разследването на случая с отравянето му. Бизнесменът е на същото мнение за разследването на гибелта на Навални.

"Не виждам как това нещо може да стане. Химията е толкова напреднала, че изобщо не може да се докаже каквото и да било. Той (Навални) беше арестант, а отношението към затворника е коренно различно, спрямо хората, които се движат по улиците – най-малкото храната и условията на живот са коренно различни. В 21 век сме, но това е виждането на страната и обществото", посочи Гебрев.

Той не изключва възможността за още подобни случаи в Русия.

"След като едно нещо е тръгнало в една посока, то върви. Дори човекът, който се е разпоредил, да не го иска, може и други хора да го използват и да го приписват на човека, който го е правил досега“, коментира лаконично бизнесменът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руски агенти идват да тровят Гебрев а Путин лично му е запалил двата склада. Защо хората си мислят че България и Гебрев са фактор във войната.Потази логика трябваше руснаци да са изтровили половин Европа и Америка. Курупция и фалшиви новини.
30
3
 
7
 
! Отговори
До 28 преди 2 месеца
Невални беше иделанта опозиция за Путин . Подкрепата за него беше между 1-3 % . Между другото ако незнаеш Невални е руски националист и също беше против връщането на Крим . Това как се вписва във вашият наратив
29
2
 
6
 
! Отговори
Гебрев и Навални? преди 2 месеца
Историите около Гебрев са мафиотски. Около Навални са геополитически. Трябваше да има отговор на Интервюто и от кухнята на хибридната война го "сготвиха". Същите, които го "тровиха" два пъти. Не се забелязва ФСБ да прави повторни опити. Обикновено разстрелите, паданията от високо, удавянията и т.н. са окончателни от първия път.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 28 Доста лоши условия е имал явно, щом е използвал свободно интернет. Защо след като е бил толкова зле, според майка му той е бил щастлив.
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скоро май ще има народен съд за такива тагаренковци и грухтенковци Противняци
26
2
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Той е един от многото ... грантаджии.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ти па кой беше?
24
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия днес е една голяма Северна Корея. Ужассс!
23
7
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха до 25 преди 2 месеца
Навални беше харизматичен човек и единственият, харесван от младите хора в русия, единствената реална личност, която можеше да победи путин в избори. Путин си действа по Сталински:" Има човек - има ппоблем. Няма човек - няма проблем!" Путин го уби чрез пределно лошите условия, в които го постави съвсем умишлено - в Гулаг, в отвъд Поляртия кръг. Ти колко ще изсържиш при минус 30; в карцер???
22
3
 
9
 
! Отговори
Абе да питам преди 2 месеца
Някой да обясни . Защо Путин иска да убие Невални .1.Точно преди изборите 2.Точно след интервято с Тъкар 3.Точно след изследванията че хората в западна Европа вече не смятат Русия за основна заплаха 4.Точно преди гласуванете на помоща за Украйна в САЩ която Републиканците не искат да гласуват .5. Точно преди падантео на Авдеевка
21
8
 
2
 
! Отговори
Епитафия за Нахални преди 2 месеца
Над сибирските полета пеят весели звънчета - черна катафалка мина, Нахалния почина!
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какъв е интереса на путин да отравя Скрипал и да убива Алексей Навални? Защо путин ще иска още негативи за себе си и русия, неразбирам наистина.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Ц до окуппантаЗа кой път ?
18
1
 
3
 
! Отговори
Ц до окуппанта преди 2 месеца
Не " путин го умрял", а путин умрял.
17
5
 
4
 
! Отговори
WTH?!? преди 2 месеца
Кой по дяЛовете е бизнесмена Гейбревльото и за чий му публикувате 0лиG0FFренията тук?!? И колко ви платиха за тая смppадли8а мАл00yмщина?!?
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Новичока се произвежда само в институт под егидата на фсб, тъй че няма как " някой да го използва и да го приписва на съвсем друг". Новичок е ПОДПИСА НА ФСБ.
15
3
 
2
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 месеца
Значи, незнаем нищо по случай, но Путин го умрял! И нищо нможе да се докаже щото химията била топ, но Путин го умрял ! Странна логика !
14
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма почивен ден за антируската пропаганда
13
9
 
7
 
! Отговори
По същество преди 2 месеца
Ти ще си един от следващите. Народен Съд те чака теб и всички други гебреви, ппдс-ари, еничари в дпс, грантаджии, нпо-сници, доносници, приятели на прокопий американски, отрочето кмет и всеки всеки съюзил се с тази напаст отвъд океана. Ще висите по магистрала Тракия и по това което имаме от Хемус за да види цяла България, че възмездие има.
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Русия си е останал соца и тогава, и сега пак си е така и така ще бъде.Те си обичат диктатура,трайкат си.Само единаци като Навални и другите убити преди него,се борят за нормална държава.