Русия изключително разтревожена от ескалацията в Близкия изток

Призовава всички страни в региона към сдържаност
Обновена: 15 апр 2024 14:49 | 15 апр 2024 14:48, Елка Василева
65
 Русия изключително разтревожена от ескалацията в Близкия изток
Снимка: БГНЕС
Русия заяви днес, че е изключително разтревожена от нарастването на напрежението в Близкия изток след масираната атака на Иран срещу Израел с дронове и балистични ракети през почивните дни, предаде Ройтерс.
 
"Ние сме изключително загрижени заради ескалацията на напрежението в региона", каза пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. "Призоваваме всички страни в региона към сдържаност", добави той.
 
"Последваща ескалация не е в интерес на никого. Ето защо, разбира се, ние ще посредничим за това всички разногласия да бъдат решени изключително с политически и дипломатически средства", каза той.
 
Иран предприе атаката в отговор на предполагаем израелски удар срещу комплекса на посолството на страната в Сирия на 1 април, при който бяха убити високопоставени генерали на Революционната гвардия, и след месеци на сблъсъци между Израел и подкрепяните от Иран групировки, които станаха причина за избухването на войната в Ивицата Газа.
 
Русия се въздържа от публични критики срещу съюзника си Иран за нападението.
 
Вчера Москва отбеляза, че Техеран е казал, че е извършил атаката в рамките на правото си на самозащита след израелския удар срещу комплекса на иранското посолство в Дамаск. Москва осъди израелското нападение.
 
Външният министър на Русия Сергей Лавров вчера разговаря по телефона с иранския си колега Хосейн Амир Абдолахиан.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 седмици
ДОРИ ФАЩ ЕЙ СЕГА ЗА 1 МЕСЕЦ ДА СВАЛИ РЕЖИМА В ИРАН ТОВА ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕЗНАЧИ, ЧЕ ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е ЗАГУБИЛА!!! ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО ОПРЕДЕЛЯ ДАЛИ ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЩЕ ЗАГУБИ ИЛИ СПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА Е ТОВА КОЙ ЩЕ ПОБЕДИ В ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В ФАЩ КЪДЕТО СЕ СЪСТЕЗАВАТ ЗА ПОСТА ДВЕ СЪРДИТИ СТАРЧЕТА!
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Песков се хили, щото нищо друго не му остава. Нещата не отиват на добре, поне да се похили малко, преди пак да са се разпаднали.
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Когато един дипломат е силно притеснен, той се хили. Така се опитва да се прикрие и да се прави на спокоен, въпреки, че държавата му отново отива на разпад. Така че, Песков има още много да се хили... И ние има още много да се хилим, но по причини, различни от песковите... хе-хе...
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И това пак е лошо, нали? Всичко, което идва от Русия е гадно и лошо. Ние пък се радваме какво става там, щото споделяме западни ценности.
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Русия е изключително разтревожена, щото нещата отиват на пето разпадане за последните сто години.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
За първи път, САЩ спасяват Русия от глад, в края на 19 в./1892 г/. За втори път САЩ спасяват Русия от глад през 1921-1923. За трети път САЩ спасяват Русия от глад по време на лендлийза през ВСВ. И за четвърти път САЩ спасяват Русия от глад през 1991-1992 г.
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Русия е не изключително разтревожена, а направо силно паникьосана, щото иранския режим им дава ракетки и шахеди. Ако израелците подпукат аятоласите, ни ракетки ще останат, ни шахеди...
10
2
 
9
 
! Отговори
карачанаков преди 4 седмици
Ти да видиш Расията била разтревожена,загрижени били ами това е едно СВО бе ПЕСков какво напрежение каква ескалация като Вашето СВО в Украйна,за там не сте ли загрижени?
9
1
 
9
 
! Отговори
КОЧО преди 4 седмици
Този *** да се тревожи за ситуацията в Украйна,че е виновен за същата и тогава да мисли за Близкия изток.Абсолютен цинизъм!!!!!
8
4
 
1
 
! Отговори
Public enemies преди 4 седмици
Явно пак се изказват хора нямащи и понятие от география, как точно САЩ ще свали правителство на Иран с войска като е на другия на света, да транспортираш войски със самолети кораби означава да преминеш куп територии приятелски и неприятелски.
7
4
 
4
 
! Отговори
абе преди 4 седмици
Този Песков защо постоянно се хили бе? Да не би да се подиграва на могъщия Запад и още по-могъщия хегемон? Или пък на Израел, чието прокси е хегемонът? Много такъв типаж е този Песков, все се хили ...
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И Иран и Русия има за какво да са обезпокоени.
5
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Първо: рашистите имат нужда от иранските дронове и ракетиВторо: разбра се, че тези дронове не вършат никаква работа срещу израелското ПВО и няма смисъл да се харчат там. По-важни са за Украйна.
4
8
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 седмици
ИРАН Е НА НЯКОЛКО ШАМАРА ЖИВОТ АКО ФАЩ РЕШИ ДА СВАЛИ РЕЖИМА ТАМ! И БЕЗ ТОВА ИРАН СЕ ОБЕЗКЪРВИ ОТ РАКЕТИ И ДРОНОВЕ ЩОТО ГИ ДАДЕ НА ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И СЕГА Е НАПРАВО НА 5 ПЛЕСНИКА ОТ ФАЩ!
3
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Атака пускай 2 Сатанки на Урсула :)))
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Много е тревожна тая Рашия бре?!!! Евреите си седят по заведенията, пият си питиетата и хич не им дреме. Имат си армия, технологии и даже железен купол.
1
13
 
2
 
! Отговори
Public enemies преди 4 седмици
Иран е огромна страна световна сила няма нужда от Русия за да спечели война с Израел, САЩ имат своите марионетни арабски страни но цяластното отношение на ислямския свят към Израел е изключително негативно.