Безсилието на Европа да наложи собствените си ценности: Най-видно в Моленбек

Центърът на екстремизма в сърцето на Европа
12 юни 2019 18:30,
146

В Моленбек всички се познават, сякаш са едно семейство. За много от жителите на квартала в беглийската столица Брюксел имиджът на техния роден дом е непонятен. В очите на хората извън Моленбек, това е люлката на екстремизма в Брюксел.

Именно от Моленбек са братята Салех и Ибрахим Абдеслам - организаторите на терористичните атаки в Париж и Брюксел. Това не значи, че и останалите жители на квартала са екстремисти, твърдят жителите на Моленбек.

"Вярно е, че те са от Моленбек, но можеха да са и от някое друго място. Целият свят ни мисли за терористи", обяснява 18-годишният Реде пред DW.

Моленбек – новата зловеща туристическа атракция

Братята Абдеслам не са едининичен случай, защото Моленбек е изпратила най-много младежи за Сирия от която и да е община в Европа.

Таксиметровият шофьор Каис живее от 19 г. в Моленбек и той смята, че опасността не е отминала и хората продължават да се радикализират и днес. На много места в квартала продължават да се събират екстремисти.

Каис смята, че на такива места се промиват мозъците на младите и ги надъхват срещу западните демокрации. Европа трябва да се отбранява срещу тези опити, категоричен е Каис.

Брюксел – резервна писта за атентаторите

"Това е слабото място на Европа, честно ви казвам. Европа е слаба, защото вие, европейците, не смеете да наложите собствените си ценности, а тези хора се възползват от това и правят каквото си пожелаят", отсича Каис.

Той е от имигрантите, които на балкона си е закачил белгийското знаме. Познавал лично братя Абдеслам и след атентатите в Париж и Брюксел се опитвал да помага на полицията, но без успех.

Според него политиците не искат да си признаят, че Белгия има проблем с тероризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
3
 
13
 
! Отговори
.... преди 4 години
Ислямът няма място в Европа.Няма ислям ,няма радикализиране.Всички изповядващи сатанинската религия вън от европейските държави.
60
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти, самозван ариецо, само да те сбараме, две кожени глави сме.Очите ще ти се дръпнат, после ще се отворят кръгли, накрая ще се затворя завинаги.Мислиш че е невъзможно да те намерим ли? Гледай филми.И не спи спокойно!
59
3
 
13
 
! Отговори
Чарлз Дарвин преди 4 години
Ариец и дръпнат пълен нонсенс.Баннете го тоя собственик на Чайна Ресторант.Какъв ариец е тоя който се храни с кучета и плъхове.
58
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е грешката на Европа.Не може да си хуманен към "нещо" което не е хуманно същество, по-зле, нещо което действа активно срещу хуманността.
57
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европейски ценности няма. Акоимаше нямаше да има първа ивтора световна война. В по-нововреме да си слуга на сащ и даговориш за европейски ценности-- ти си част от някакво недоразумение.
56
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз от ЩОР, до Камбоджанеца.Аз обичам Камбоджа, защото бях почти 2 години там (предполагам, че си ти си от нас)!Сега съжалявам само за едно, а то е : служих на ООН, а те се оказаха подвластни на САЩ. Нищо добро не направихме там, повярвай! И те моля, не ни излагай така! Казваш много добри неща, но и често НИ излагаш! Имаш право да бъдеш будист, както и да не бъдеш. Не ни го натрапвай, че звучиш като тия от прайда! Моля те! Нямам представа как да се свържа с теб, без да се дъня, но ми се иска
55
2
 
11
 
! Отговори
'Ми не може! преди 4 години
Тая работа с "налагането" на ценности става с трепане! Я Путин как си наложи ценностите в Сирия! Той ги трепе(пардон-налага си ценностната система) - Европа ги кътка, а те се еб а ват с нея! Налагане му е майката...
54
7
 
2
 
! Отговори
Папеса Йоанна преди 4 години
Еуропска ценност е общочовешката ценност.Да не убиваш тормозиш насилваш използваш гониш и тн на някого заради неговата расова религиозна национална сексуална и всякаква друга принадлежност.Благодарение на Европейските ценности хората са хора а не крепостници.
53
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие първо разяснете КАКВО разбирате под "еуропски ценности"!!!!!!!!!!!!! Колко пъти да ви се обяснява, ЧЕ НЯМА ТАКИВА!!!!! Има само ОБЩОЧОВЕШКИ, останалото е ПЪЛЕН ФАЛШ, ЗАЛЪГАЛКА ЗА НЕ ТОЛКОВА УМНИ ХОРИЦА! Бръщолевения за приспиване на нечиста съвест!!!
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 63.." Пантелеев"! Хей.Герберски ***! Я стига глупости! ТУК САМО СЕ "ОПЛЮВА" Русия! Кампанийно.Така Че няма кой да те ТРИЕ!
51
0
 
11
 
! Отговори
179 преди 4 години
Тук в България във всеки един град си имаме по едно гето.
50
3
 
2
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Брюксел е Френскоговорящ младите мароканци алжирци и конгоанци знаят френски който е официален език в Белгия единствен официален във Валония+Брюксел и официален на ЕС.Те са добре подготвени езиково говорят го като майчин а това е първото и основно изискване за имиграция във всяка държава да владееш добре местният език.Добре са дошли днес Молембек скоро и цяла Белгия!
49
6
 
4
 
! Отговори
Панталеев преди 4 години
Като Възхвалявам Русия не ми трият коментарите.Когато упреквам Русия веднага ми се трият коментарите
48
13
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Второ нито форумните нацита нито алтернатива за германия нито Австрия нито Италия никой няма да изгони мигрантите.Африканските и Ислямските страни са силни колониализма свърши те са свободни с огромно младо население.Те купуват от Европа оръжия и доставят нефт те ще защитават своите граждани на Европейска земя никой вече не може да ги пипне.Радостно е че дори София стана цветна и вече се набл'дават цветнокожи араби и тн. напук на клоун и.диотите мечтаещи за Хитлер и други простотии.
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 60За повечето плитко-умни нашенци например е невъзможно да се спира на пешеходна пътека но това съвсем не означава че и останалите нации са такива. Вместо българки акъл на "тепсия" по добре си отпушете шахтите че венецианските "архитектури" не ви понасят никак.
46
22
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Нормално в две световни войни Германия изби населението на Франция Белгия Англия и Холандия.Трябваше да се вкарат хора най-вече мъже да осеменят местните жени останали вдовици а също така и да работят.Нормален процес.арабите са хора като всички останали някой правят престъпления други работят трети учат.Добре са дошли.Европа не е расистки континент!
45
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европейските " мислители" Трябва да си избият от главите.Че Европа може да стане дом на " всички"! И могат да наложат " Европейските си ценности"! Няма как да събереш националности от цял свят.С различен манталитет и порядки И да ги приспособиш да мислят еднакво! То е все едно.Да се " обединят" християни и мюсюлмани.И да вярват само в Алах или Христос! Няма такъв филм! Та що са тия ялови напъни Не разбирам! Спрете се вече!
44
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе белгийците ще се справят ама ние българите - чушки. С нашите ценности сме космически напред!
43
3
 
2
 
! Отговори
Нариш Пател преди 4 години
Брате Сатвиндър, няма хмери тука ве! Намерих едино мършаво Паки само, но то няма да свърши работа щото предаде богу дух само като ме видя.... А оная жърло-оранжева гммеч дето се обажда по долу, да не говори много защото именно ние сме от Индо-арийска раса а вие сте поддчовеците :)) Защо мислиш янките решиха да изпробват ядрено оръжие точно срещу жъллтурчетата? Ми тва е все едно да стъпваш върху мравки, на кой му пука хехе:)) Пакитата ми били брята, баси лепилара бухахахаха
42
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Таксиметровият шофьор Каис е типичното доказателство как всички там са терористи.Казва "Европейците не смеят да наложат със сила свойте ценности" Значи ако утре банда скинари го пребият почва да пищи че имал право на различни ценности от европейските.. Ако не го бият и му дават социални помощи -европейците са пеераси и слаби.Ако му спрат социала и го депортират-расисти,нацисти,хитлеристи,ксенофоби и тн..