От ЧЕЗ прекъснаха тока на 14 незаконно присъединили се абонати

Акцията е била в района на Виетнамските общежития и кв. "Факултета"
Обновена: 11 мар 2012 16:00 | 11 мар 2012 16:00, Красимир Ангелов
50
От ЧЕЗ прекъснаха тока на 14 незаконно присъединили се абонати
Снимка: Булфото

От ЧЕЗ са прекъснали електрозахранването на 14 неправомерно присъединили се към мрежата абонати, съобщиха от компанията.

Акцията се е състояла на 7 март на територията на т. нар. Виетнамски общежития и в кв. "Факултета" в София, и е част от регулярните проверки на компанията в столицата.

Органите на МВР са оказали съдействие на служителите на ЧЕЗ и са осигурили присъствието на свои служители за опазване на обществения ред.

Изготвени са 11 констативни протокола за неправомерна консумация на електрическа енергия. Прекъснати са 14 нерегламентирани директни присъединявания към електроразпределителната мрежа, захранващи шестте блока на общежитията.

В резултат на извършените действия е предотвратено претоварване на съоръженията, което води до възникване на тежки аварии и пожари.

Изчисленията за 2011 г. показват, че щетите от неправомерното потребление на електроенергия възлизат на почти 3,4 млн. лева.

При установяването му, по действащото законодателство, ЧЕЗ може да изисква плащане само за три месеца назад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: ЧЕЗФакултета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
i kvo shte im napravite shte im vzemete golia .k......p prodajnici
35
0
 
1
 
! Отговори
! преди 12 години
На 14?! От ЧЕЗ се надскочиха! Ама- така е- лесно се учи на евтин ПИАр акцийки и евтин популизъм!
34
0
 
10
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 12 години
Голям смях и какво сега пръднаха *** *** на оная работа.Това деяние трябфва да се квалифицира "тероризъм" и да последват истински наказания.
33
0
 
12
 
! Отговори
Българин преди 12 години
44 - каква стъпка бе, човек, нали *** са се закачили отново, още преди ти да си напишеш поста на маймуница !!! Щом ушевите ***, които ние съвсем безполезно хрантутим, не са арестували нито един крадец, все едно нищо не е направено !!!Отново питам - защо, при положение, че имаме деяние, което се наказва дори със ЗАТВОР, т.нар. "органи" (Днес.бг, тоя път названието ви е съвсем на място), не са арестували НИТО ЕДИН правонарушител?
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Edna malka stapka za men, goliama krachka za chovechestvoto! Ili perifrazirano malka stapka za Energoto, goliama stapka za Balgaria! Ot gledna tochka na hiliadite, koito kratad tok tova e nishto, no vazhnoto e, che sa go napravili. Dai Bozhe da prodalzhat vse taka dokato murgavata *** ne se nauchi, che ili shte si plashta ili shte stoi na tamno!
31
0
 
29
 
! Отговори
DIMO преди 12 години
И КАКВО ГЕРОЙСТВО Е ТОВА? ТОВА ИМ Е РАБОТАТА,КОГА НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ БЪДЕ СПРЯНО ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ-*** ДА КРАДАТ ,А ВСИЧКИ ДА СЕ ПРАВЯТ НА ОЩИПАНИ И НАРОДА ДА ПЛАЩА?КОГА ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ?
30
2
 
21
 
! Отговори
Българин преди 12 години
ЕТО ВИ ЗАКОНА ПО-ДОЛУ - ДОСЛОВЕН КОПИ-ПЕЙСТ ОТ НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС !!!!!ЗАЩО НЯМА АРЕСТУВАНИ ***-КРАДЦИ НА ТОК ????? При това последните измения, както виждате са приети от правителството на ГРОБ... и самите те (тоест подчинените на Цецо ***) не правят нищо, за да бъдат спазвани законите, които сами са приели ???Интересно, ако Българи крадяха ток, дали "органите" само щяха да "опазват обществения ред"?
29
1
 
21
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Чл. 216а. (Нов - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) Който сам или чрез другиго неправомерно наруши целостта на съоръжения или обекти от електропреносна или електроразпределителна мрежа, от газотранспортна или топлопреносна система, от система за пренос на течни горива, или на водоснабдителна или канализационна система, с което създаде условия за отклоняване на електрическа енергия, природен газ, течни горива, топлинна енергия или вода, или отвеждане на отпадъчна вода, се наказва с лишаване от свобода до пет години и глоба до двадесет хиляди лева. (2) (Изм. - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) Ако деянието по ал. 1 е извършено повторно, наказанието е лишаване от свобода от една до десет години и глоба до тридесет хиляди лева.
28
1
 
34
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Според ДЕЙСТВАЩОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО незаконното присъединяване към електроразпределителната мрежа, се наказва с глоба до 15 000 лева, при рецидив - със ЗАТВОР !!! Вижте Наказателния кодекс !!!Т.нар. "органи" на МВР (те наистина са си органи - женски полови) защо не са осигурили прилагането на ДЕЙСТВАЩИТЕ закони, арестувайки мръсномургавите крадци на ток? Нима не е ясно, че *** час след това пак са се закачили? Или щом са "роми" законите не важат за тях?Цецо, *** - ОТГОВАРЯЙ !!!!
27
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в ромският квартал "НОВ път" във Видин има толкова незаконно присъединили се,че ако се съберат използваните за това кабели би могло да се направи отделен електропровод директно до Козлодуй.Разбира се там ЧЕЗ никога не е сръпвало.Не е вярно, че махат такива кабели,защото кабелите са си едни и същи поне от 5 години!Те просто увеличават цените на тока периодично и така компенсират откраднатото .Така е поне от 20 години.И вече е нетърпимо!!!
26
0
 
16
 
! Отговори
krasi преди 12 години
Това се водеше като престъпление - има ли заподозрени?
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
алу елзинкоту комите нас сиганти на дискраминирват бее,тес наглити балгъри ни даватна нас ток бес пари,ми ний сми бедни ва.
24
0
 
23
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
Те *** без проблеми прекъсват и транжират 20 000 волтови кабели, дали ще им е проблем да се закачат пак към мрежата. Може един-два *** да светнат на стълбовете, но после цялата махала ще има безплатен ток до следващите избори.
23
2
 
26
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Е хубаво са ги прекъснали- ама дали ще им пратят и мутрите от "Св.Георги Груп"- да си платят- както ги пращате на българите? Или май не им стиска...Все пак са електорат- Винету пак ще апълни някоя флашка- да не ги закачат...анагажимент е поел....
22
0
 
33
 
! Отговори
МИРО преди 12 години
САМО 14? ЕЛАТЕ ВЪВ ВАРНА В *** МАХАЛИ ДА ВИДИТЕ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС-ХИЛЯДИ СА НЕЗАКОННО ПРИСЪЕДИНИЛИТЕ СЕ,НО НИКОЙ НЕ ГИ ЗАКАЧА-ИМАМЕ КМЕТ КАТО МЕД,С МЕКИ КИТКИ,И ВСИЧКИ НИЕ ПЛАЩАМЕ ТОЗИ ОТКРАДНАТ ТОК
21
0
 
32
 
! Отговори
Аууууууууууууууууууу преди 12 години
Какво прави Хелзинкският комитет? Къде дреме? Защо още не сме чули, че България е дадена под съд затова, че горките мургавели - 14 домакинства, моля ви се - са лишени от хуманната възможност да си крадат ток, който после българите ще платят, щото господата от ЧЕЗ няма да се минат?!Ама как така, бе?! Ще лишават хората от възможността да практикуват една от своите исконни културни традиции! Ами нали в това се състои идентичността им?Безобразие!!!
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Електроснабдителните предприятия (все елитни големи чужди инвеститори ?) дерат обикновения българин до кокал!Ама нали си имат слугинчето Трайчо, когото парашутно спуснаха за министър ...Иначе горкото Трайче, та то от нищо не вдява ама пък е подалаверите - шистов газ, АСТА, повишение на ток, парно, газ ... браво Трайче, само така ще откъсате българина, вие чуждите агенти и ***.
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами сега *** какво ще правят без ток на аванта?
18
0
 
33
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
1.за *** е престижна традиция да си крадец - една от снахите на царвул киро получи амнистия от царвула желю за 35 висящи дела за кражби2. българите, може да крадат, но и БАЧКАТ за разлика от ***
17
0
 
24
 
! Отговори
Kiro преди 12 години
Браво! Някой си е свършил работата най-накрая и дай да се напише в Новините! НЕВЕРОЯТНО, СЕНЗАЦИОННО!