ВМРО за референдум за спиране концесията на "Софийска вода"

Започват подписка и кампания "Водата в обществени ръце"
3 юни 2012 19:07, Елка Василева
82
ВМРО за референдум за спиране концесията на "Софийска вода"
ВМРО-БНД започва подписка за местен референдум за прекратяване на концесията на "Софийска вода". Снимка: архив, Булфото

ВМРО-Българско национално движение започва утре подписка за местен референдум за прекратяване на концесията на "Софийска вода", съобщиха от движението.

В 9 часа утре пред сградата на Върховния административен съд ВМРО ще организира митинг във връзка с концесията на "Софийска вода".

Тогава ще започне и кампанията на ВМРО - "Водата в обществени ръце".Целта й е събирането на над 100 хил. подписа, за да се предизвиква местен референдум за
прекратяване на концесията на "Софийска вода" АД за ВиК системата на София.

По същото време във ВАС ще се гледа по същество делото за отмяна на последното решение на ДКЕВР за увеличаване на цените на ВиК услугите на "Софийска вода". То е образувано по жалба на Красимир Каракачанов, Костадин Костадинов, Юлиан Ангелов, Ангел Джамбазки и Карлос Контрера в качеството им на граждани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
1
 
! Отговори
Геро преди 11 години
После след водата и тока! Аз така и не разбрах защо требваше да се приватизират тези структури? И то задължително от чужди фирми? За да изтичат кинтите от България по-ефикасно?
67
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
вън французите от софия.а софиянски и другите общински съветници подписали тази концесия за 50 години в затвора.къде ще се събират подписите.гавра е някакви чужденци да им плащаме заплати от милиони за наша вода и система.
66
2
 
2
 
! Отговори
dj преди 11 години
Нещо протести няма ли да има за очакващите се нови цени на тока-тия ще ни разсипят само цени се вдигат
65
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кунева, Царя и БСП, как кой?
64
3
 
5
 
! Отговори
Русев преди 11 години
Единственото читаво нещо, което чувам да е направено през последните години от която и да е партия. Гледам някои съскат срещу ВМРО - ами да го бяха направили вашите партии. Все повече си мисля, че алтернативата ще дойде от партии като ВМРО, които напипват един проблем и го разработват. Големите партии се доказаха като абсолютно клиентелистки структури, които не се интересуват от битието на пбикновения българин.
63
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тези полит. трупове от ВМРО просто се чудят коя от коя по-популистка тема да захванат, да има референдум, та да си оправдаят момченцата някои пари за усвояване. Благодарение на този популизъм толкова години сме на това ниво...не е проблем цената на водата, а е проблем нивото на заплащане, което благодарение на такива *** глави 20 години е на най-ниските нива в Европа.
62
3
 
9
 
! Отговори
Атака преди 11 години
Във ВМРО навремето е имало хора като Тодор Александров, Ванчо Михайлов, Владо Черноземски... хора които не биха оставили така нещата само с приказки!
61
3
 
15
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
В Европейския съюз сметка неотчетена месец за месец се счита за незаконна. Само у нас може да се случват "прогнозни цени" с отчитане на три месеца . Вода, парно, ток- всичко си е далавера и стискане за гушата на хората.
60
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
винаги има лесно..като не ви харесва подписката или вмро, направете си друга - например за увеличаване цената на водата..или накарайте вашите любимци, които и да са те - герб, дпс, бсп, кунева и т.н. те да започнат подписка...но знаете, че няма да стане..
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
подписката завърши с успех..беше внесена в парламента..каквото зависеше от хората, стана..оттам нататък, дебелите глави в нс още не са се произнесли..
58
17
 
1
 
! Отговори
BRRRRR преди 11 години
ВМРО- смешници. С подписка не става момчета. Кака завърши подписката за референдума за Турция в ЕС? Никак, нали? Ангел Джамбазки, ти си една овча глава, алкохолик!
57
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българино, проумей най-сетне, че масовите, многохилядни протести са изходът от това дередже, до което са ни докарали. А не хитруванията, кражбите на дребно, шикалкавенията, към които ние българите сме склонни като начин за борба с държавата. Стига с това крадене на вода, ток, парно. И от кого- от съседа ни! Така сами затваряме кръга, знаят, че сме гузни и никога няма да се вдигнем като един, и си правят каквото си искат. Без страх! Само че ние печелим стотинки с тарикатлъците си, а те-милиони!
56
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще се подпишем, но някой ще обърне ли внимание? Други мерки трябва да предприемем ние, гражданите! Нещо, което наистина да стресне тези, които са отговорни за сегашното ни положение. Знаят добре, че вече сме на края на силите и възможностите си, но не се страхуват от общественото мнение и ще изстискат всичко, което могат. След това- охолен живот за тях, за нас - кофите за ***, изхвърлени от "елита".
55
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Водата, тока, парното - време е държавата да си ги върне. Стига сме осигурявали чудовищни печалби за чужди корпорации. Нашите ни стигат!
54
3
 
17
 
! Отговори
стоп на рекета преди 11 години
Бандитите от Софийска вода не само надуват цената на водата с цел свръхпечалба, но и рекетират гражданите да копаят септични ями в София, при условие, че съвсем наблизо има канал за *** вода. Но мошениците вместо да свържат хората с канала, ги карат да правят ями, за да не инвестират в свързването на домовете на хората с канала. И държавата официално е разрешила този рекет.
53
3
 
10
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Ми айде де само се ослушваме като ощипани моми айде марш на концесионерите и разните монополисти,*** нямаааааа,като стане хляба 3лв тогаз ще видите,трайте още,още има за дране
52
3
 
11
 
! Отговори
ети преди 11 години
А за Топлофикация какво да кажем?Всички са монополисти,крадат от теб от залъка на децата ни и ги търпим,малко ни е значи,как ще плащаш такса мощност като е обявена от ВАС за НЕЗАКОННА!и пак най нахално ти я искат !Ами нека му на който им дава
51
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А тока?!?! Айде водата е 30-40 лева месечно.А тока дето гледаш сметката и виждаш,че тия дето са го произвели,дето плащат мощностите на централата,скъпи прескъпи горива ,ремонти и какво ли още не взимат по-малко от неква чешка фирма дето "доставя" ток.И те прибират чиста печалба от много милиони месечно и просто пасивно "купуват и продват" ел енергия.Реално чат пат да поправят някой трафопост и тва е.И непрекъснато се обяснява,колко бил евтин тока.Кой им продаде на тия измамници това право?
50
3
 
10
 
! Отговори
До 59 преди 11 години
За да ни дерат на живо и да изнасят приходите !!!Има шефове които не са стъпвали в България а имат по 30000 лв заплати докато народа гладува!!!
49
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изгонете ги тия както направиха повечето Европейци !!!