Стига, София се препълни с бежанци, подчерта Фандъкова

Най-важното за нея – сигурността на столичани
Обновена: 7 окт 2013 12:30 | 7 окт 2013 12:30,
106
Стига, София се препълни с бежанци, подчерта Фандъкова
Йорданка Фандъкова. Снимка: архив, Булфото

София е изчерпала капацитета си да приема още бежанци, настоя столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Пред БНТ кметът обясни, че днес има среща с новия шеф на Агенцията за бежанците, за да се подобри координацията между държавната и местната власт по осигуряване на добри условия в бежанските центрове.

Още по темата
"Аз разчитам на стратегия и разум и най-вече на отчитане на всички обстоятелства. Обстоятелствата са такива - в центъра в Овча купел има вече над 1200 бежанци - при капацитет 800 души, във Военна рампа са настанени над 650 човека, 400 са във Враждебна. Това е запълнен капацитет. Очевидно е, че няма възможност за приемане на повече.

Но пак казвам, тези хора получават статут и след това излизат навън и трябва да мислим за по-добри условия през зимата, защото и без това през зимата от цяла България тук се стичат много хора, които очакват от нас да бъдат настанени на топло, да има храна. И това са ангажименти на общината към хората от цялата страна, а сега вече и към чужденците", заяви Фандъкова.

Кметицата напомни, че е поискала от социалното министерство разкриване на повече социални кухни през зимния период, но все още няма отговор, очаква го.

Йорданка Фандъкова обяви още, че около центровете в столицата, където са настанени бежанци, полицейското присъствие е засилено.

"За мен важната задача е сигурността и спокойствието на гражданите в районите", заключи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До днес в софия:хаахахахха разби!
96
0
 
3
 
! Отговори
3-та хирургия преди 10 години
Новините за бежанците следва да са на първата страница, а не да я пълните с глупави статии за чучелото Мад-она или с някой, дето си вкарва съчки отзад... Проблемът е крещящ и изисква обединената ни реакция - иначе ще ни превърнат в гето! И трябва да се каже ясно "НЕ" на предложенията за помощи отвън- иначе ще ни вменят задължението да задържаме бежанците тук и така бавно ще ни претопяват !!! ПРОБЛЕМЪТ ЗАСТРАШАВА ЦЯЛАТА СТРАНА!
95
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ако Брюксел поиска да скочим от прозореца?
94
1
 
2
 
! Отговори
bg преди 10 години
Gjaurskite svinje ne ni informirvat kolko ot siriicite sa hristijani I kolko muslemi.Za siriiskite hristijani trebva dobri griji,a muslemite ili da se hristijanizirvat ili da budat tretirani kato jivotni,kakto se tretirat hristijanite v sataninskite muslemski obshestva.Da ne govorime za sataninskoto sborishte Saudi arabel-tam hristijani se direktno I mignovenno ubivat kato ku4eta.Vsi4ki muslemski svini v Bulgaria,koito sa poseshtavali Saudi arabel trebva da budat postavjani na teroristi4en list
93
0
 
3
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Защо не ползваме общочовешкия опит трупан през вековете? Ако се избиват евреи, всичкото зло си изчезва с тях. Злото търси тяхното присъствие. Така Ню Йорк е станал това от което София се плаши и да го помисли. Полицаите арапи (еврейската влас ги дарява и с мечтани работи) си слагат фуражката върху чалмата, защото алах не разешава да се сваля ***.
92
1
 
2
 
! Отговори
Герб преди 10 години
Поне управляващите да подобрят условията на бежанците имащи площ по-малка от полагащ се на престъпник в затвора.Сирниците ще подобрят отрицателния демографски срив и ще поемат бремето на платци на осигуровки.Или дочакахме инвеститорите!
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименПоне не си миризлив *** :)
90
1
 
5
 
! Отговори
днес в софия преди 10 години
***, макдоналдс, банички, дупка, спънах се, гълъб, пак ***, розови домати, тикви, много гълъби, дъвка/ изплюта/
89
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смърт на капиталистите експлоататори узурпатори. Свобода на народите. За един Нов Свят, по добър и по човечен.Спокойно, знам че съм луд.
88
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пращайте бежанците на гости на Кристалина Георгиева!
87
1
 
14
 
! Отговори
Мисля си преди 10 години
Като чета мнението на софиянци е бежанците да се прехвърлят в провинцията.Нас ни стигат *** и безработицата, която ни мори.Ами вие сте с претенции , че избирате правителствата и командвате парада - така, че се радвайте на бежанците и си сърбайте попарата от любимия ЕС.
86
0
 
12
 
! Отговори
али бабата преди 10 години
Между Гърция и Турция има 200 километров кьон.........
85
3
 
14
 
! Отговори
НИКО преди 10 години
ФАНДЪКОВА ИЗОЛИРАЙ ТЕЗИ СИРИЙЦИ ОТ КВАРТАЛИТЕ ЗАЩОТО ДРАЗНЯТ НЕ МОЖЕ ДА СИ ПУСНЕМ ДЕЦАТА НА УЛИЦАТА ТЕ СА ХОРА БЕТЕР *** И АКО НЕ ГО НАПРАВИШ ВЛИЗАМЕ В БОЙ С ТЯХ
84
2
 
12
 
! Отговори
Провинциалист преди 10 години
Предлагам столицата на България да се изнесе в Провинцията, а София да се обяви за бежански латер, където да приемаме бежанците от военните действия на новите наши братя от Западна Европа и най-вече от САЩ, които правят войни, но бежанци не приемат,
83
1
 
6
 
! Отговори
Дълес преди 10 години
Тжочно така,мои съидейници, правете това,което ви завещах в моя ЗАВЕТ още в 1945 година - всичкото зло в капиталистическото общество и неговата ,,Овча кожа -ДЕМОКРАЦИЯТА,, днес, предписвайте на комунистите и тяхното социалистшическо общество, Народа няма да забележи това, защото неговият състав е подменен и неговата памет е къса и ще ви повярва, бъдете сигурни,
82
5
 
17
 
! Отговори
СТОЛИЧАН СОФИЯНСКИ преди 10 години
95% ОТ""НАРОДОНАСЕЛЕНИЕТО В СОФИЯ ПРЕДСТАВЛЯВА:СЕЛЯНИ,***,АРАПЕ,ЦИГАНЬЕ,АФРО-АФРИКАНЦИ,"ДЖАГАТАЙЦИ,ПАМИРСКИ НАРОДНОСТИ,ТЮРКИ,ПИЯНИ БРИТАНСКИ ПЕНСИИ И"ВСЯ ОСТАЛА ***".НАИСТИНА СТИГА!СОФИЯ ДА БЪДЕ САМО ЗА СОФИЯНЦИТЕ,И НЕЙНИТЕ КУЛТУРНИ ГОСТИ!НА ОСТАНАЛИТЕ:ПРИЯТНО ЗАВРЪЩАНЕ,КЪМ:КОРЕНИТЕ,НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА,ЗЕМЛЯНКИТЕ ИЛИ РОДОВИТЕ ИМ КОЧИНИ,СПОРЕД СЛУЧАЯ.
81
2
 
13
 
! Отговори
ИВО преди 10 години
СОФИЯ СЕ ПРЕПЪЛНИ И ОСОБЕНО В КВ. ДРУЖБА 1 ПРЕД ЕВРОПАТА ИМА ДОСТА ЗАРАДИ СВОБОДНА WIFI ЗОНА И МЕ ДРАЗНЯТ И ПОЧВАМ ДА ГИ БИЯ ВЕЧЕ НЕКУЛТУРНИ ПЛЮЯТ ГОВОРЯТ НА ВИСОКО СЪБИРАМ БАНДАТА И БОЙ
80
8
 
7
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
Орисията на комунистите е да носят нещастие навсякъде и винаги.
79
3
 
10
 
! Отговори
Tina преди 10 години
Аз не мога да разбера защо все КГБ са ви виновни за простотиите, които вършат туркофилските политици?...И в частност Бойко - най-добрият приятел на Ердоган. И фикуса - Плевнелиев.
78
1
 
18
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Фандъкова с тия приказки само може да отложи проблемите си, защото след като си уредят статута, пак ще дойдат в София. Там има работа, заплатите са по-високи. Логично. Но нея какво я интересува, тя има още малко да кметува. След това - потоп! Тези нелегални икономически имигранти (които всички *** наричат "бежанци" по медиите) са възпитани само да се размножават, да точат социалните системи на чуждите държави и да вършат престъпления срещу представителите на другите култури без угризения.