Стига, София се препълни с бежанци, подчерта Фандъкова

Най-важното за нея – сигурността на столичани
Обновена: 7 окт 2013 12:30 | 7 окт 2013 12:30,
106
Стига, София се препълни с бежанци, подчерта Фандъкова
Йорданка Фандъкова. Снимка: архив, Булфото

София е изчерпала капацитета си да приема още бежанци, настоя столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Пред БНТ кметът обясни, че днес има среща с новия шеф на Агенцията за бежанците, за да се подобри координацията между държавната и местната власт по осигуряване на добри условия в бежанските центрове.

Още по темата
"Аз разчитам на стратегия и разум и най-вече на отчитане на всички обстоятелства. Обстоятелствата са такива - в центъра в Овча купел има вече над 1200 бежанци - при капацитет 800 души, във Военна рампа са настанени над 650 човека, 400 са във Враждебна. Това е запълнен капацитет. Очевидно е, че няма възможност за приемане на повече.

Но пак казвам, тези хора получават статут и след това излизат навън и трябва да мислим за по-добри условия през зимата, защото и без това през зимата от цяла България тук се стичат много хора, които очакват от нас да бъдат настанени на топло, да има храна. И това са ангажименти на общината към хората от цялата страна, а сега вече и към чужденците", заяви Фандъкова.

Кметицата напомни, че е поискала от социалното министерство разкриване на повече социални кухни през зимния период, но все още няма отговор, очаква го.

Йорданка Фандъкова обяви още, че около центровете в столицата, където са настанени бежанци, полицейското присъствие е засилено.

"За мен важната задача е сигурността и спокойствието на гражданите в районите", заключи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
28
 
6
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Не стига, малко са. София гълта половината пари на държавата, трябва и да се погрижи за повечето бежанци. Който взима парите, той трябва да свърши работата. Софиянци дълго време се оплакваха от прииждащите високообразовани българи, търсещи хляба си в столицата. Ха сега да им се стоварят 5000 неграмотни араби, да видим дали образованите българи са лоши или гладните бежанци. След като София взе 200 млн от европейските пари на България за метрото си, да си плати сметката - 5000 или 10000 бежанци.
56
0
 
23
 
! Отговори
99 преди 10 години
До АнонименДо 48 Нещо не си разбрал! Политиците не игнорират проблема, те го създават! Това е само началото! Тук не се говори за бежанци, а за Новите Българи!!! Нали представителя на Хамаз обяви, че има пустеещи земи в България и трябва да се настанят те там. Няма да ни простят за Хизбула и Сарафово! Дано греша! Ама ........
55
0
 
21
 
! Отговори
РЕАЛНОСТ преди 10 години
До като го има разделението , до като се мразим един друг - ще сме така!Софиянец, провинционален, цесекар, левскар, дебел, слаб, бял, черен, християнин, мюсюлманин, герберист, бесепар и прочие и прочие...И като се замислим, ние повече мразим от колкото обичаме, ако въобще обичаме!Тъжно , но такава е реалността!Човека мрази човека!
54
3
 
9
 
! Отговори
men преди 10 години
Ами това са факти и статистика, права е жената
53
0
 
0
 
! Отговори
селянинЪТ преди 10 години
До 51Благодаря за разяснението! :)
52
10
 
9
 
! Отговори
До "СОФИЯНЦИ&qu преди 10 години
Дошли баба и дядо от провинцията, той се родил в София и гордо биещ се в гърдите, той твърди , че е кореняк софиянец! И за да се докаже като такъв започва да хули провинцията и хората идващи от там....Да , те се възмущават от *** София, от дупките по улиците, от неуредиците в градския транспорт, от бездомните кучета, от кражбите, от насилието......И какъв е проблема на "СОФИЯНЦИ" от това, че се оплакват?! Да не би хората да лъжат и всъщност да няма такива проблеми, а?!
51
3
 
0
 
! Отговори
chach преди 10 години
bejansite sa mejdunaroden vapros i nego moje da go re6i samo prezidenta a ne parlamenta.toi triabva da svika konsultasii.a kade e prezidenta.sigorno laska bastuni.
50
9
 
11
 
! Отговори
yasensl преди 10 години
Шопи имам новина за вас Хан Аспарух не е бил шоп на народа взе да му писва от наглоста ви!!!
49
1
 
2
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
До АнонименАМА ПО-ТЪПО ИЗКАЗВАНЕ НЕ БЯХ ЧЕЛА СКОРО!!!
48
1
 
11
 
! Отговори
до селянинЪТ преди 10 години
във всички държави бегълците отиват първо в столицата, понеже там се намират институциите, които дават статут. спят по гарите, градинките и дворовете на училищата. след време са разселват около столицата. при нас, понеже надали ще виреят сред *** в ихтиман, самоков и т.н., ще си останат на центъра. а 'куцо, кьораво и сакато' стана министър, депутат, бизнесмен, консултант още след 1945г. - виж станишев, борисов, фидосова, местан, плевнелиев - естествено, че ще си докарат родата до 20 коляно :)
47
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шопи . кога крадете парите на цялата държава , тогава няма "стига" нали ? Има "още още дай" . Айде сега малко ислямизация да ви дойде акъла дали да гласувате пак за евро-атлантици като Паси ,Радан Кънев и Тиквата и Цвинокио ! Аре със здраве и успех ! :))
46
3
 
24
 
! Отговори
селянинЪТ преди 10 години
Куцо, кьораво и сакато се домъкна в София, а като за капак и бежанците?!В другите страни така ли е, бежанците да се водят директно в столицата???
45
0
 
6
 
! Отговори
555 преди 10 години
mnogo darjavi polzvat emigrantite za bezplatna rabotna raka,za donori na organi ,i za kakvo li ne.a nie gi gledame kato pisani iaisa.sega 6te gi xranim,oblichame, i podsloniavame dokato se pookopitiat,a sled tova te 6te iskat djamii,i 6te rejat balgarski glavi.dokato e rano gi maxaite ot bg zemi.
44
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
когато 70% от бг населението (вкл. и емигрантите) се изсипе в сф, някой може и да се замисли за децентрализация и реформи. това е резултат от 100 години идиотизъм и руски манталитет - всички фирми, институции, транспортни възли, представителства и т.н. да са в един град. е, много ясно че ще се претъпче градът. и все по-зле ще става, за съжаление...
43
1
 
19
 
! Отговори
до 30 преди 10 години
Дано повече хора да те прочетат. Ако не искаме тези "бежанци", а се съмнявам, че някой изобщо ги иска, трябва да сме единни в това си искане. Ако не може да се разчита на политиците за това - ще се наложи да разчитаме на себе си, и да не допускаме по-големи проблеми. Сега е моментът да помислим и за нас, защото не сме богат народ, та да храним чужди бедняци - това води до всеобща бедност. Така че г-жа Фандъкова получава от мене един +.
42
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали сега управлява не Боко, а БСП ДПС и Атака? Нали имат свой характер и намерения, какво само с ГЕРБ ни залъгват? Вижда се, че ситуацията напълно ги устройства, освен парите.
41
11
 
2
 
! Отговори
мак преди 10 години
Стига си се оплаквала, допусна ги в града си, и сега, о ужас, много са, опасни са.
40
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ааааа , няма стига ! Нали евро-атлантически ценности туй онуй ? Нали Боко се скъсваше да хвали нашите партньори сащ и турция през ден ? Е те ви сега шопи евро солидарност ...
39
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1/3 от населението на лондон са чужденци! ако си мислим, че някой от ес ще ни обърне внимание на детските ревове, лъжем се. изходът е каменна ограда/стена, по възможност с евро средства. и още нещо се сетих - след като получат статут 99% от емигрантите така или иначе ще се изсипят в софия - това е заради калпавата ни политика всичко да се централизира. ако имаше работни места и в другите градове, може би щеше а има някакъв шанс.
38
2
 
22
 
! Отговори
софия преди 10 години
защо се допуска толкова ***,стигат ни наште ***,сега да товарят и наште и тези дето се домъкнаха и в Сирия