Стига, София се препълни с бежанци, подчерта Фандъкова

Най-важното за нея – сигурността на столичани
Обновена: 7 окт 2013 12:30 | 7 окт 2013 12:30,
106
Стига, София се препълни с бежанци, подчерта Фандъкова
Йорданка Фандъкова. Снимка: архив, Булфото

София е изчерпала капацитета си да приема още бежанци, настоя столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Пред БНТ кметът обясни, че днес има среща с новия шеф на Агенцията за бежанците, за да се подобри координацията между държавната и местната власт по осигуряване на добри условия в бежанските центрове.

Още по темата
"Аз разчитам на стратегия и разум и най-вече на отчитане на всички обстоятелства. Обстоятелствата са такива - в центъра в Овча купел има вече над 1200 бежанци - при капацитет 800 души, във Военна рампа са настанени над 650 човека, 400 са във Враждебна. Това е запълнен капацитет. Очевидно е, че няма възможност за приемане на повече.

Но пак казвам, тези хора получават статут и след това излизат навън и трябва да мислим за по-добри условия през зимата, защото и без това през зимата от цяла България тук се стичат много хора, които очакват от нас да бъдат настанени на топло, да има храна. И това са ангажименти на общината към хората от цялата страна, а сега вече и към чужденците", заяви Фандъкова.

Кметицата напомни, че е поискала от социалното министерство разкриване на повече социални кухни през зимния период, но все още няма отговор, очаква го.

Йорданка Фандъкова обяви още, че около центровете в столицата, където са настанени бежанци, полицейското присъствие е засилено.

"За мен важната задача е сигурността и спокойствието на гражданите в районите", заключи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
8
 
! Отговори
american boy преди 10 години
Do ***, koito pishat gluposti: Fandykova ne e vzela reshenieto i ne e dovela islqmistite v Sofia! Komunistite i islqmistkata partiq DPS go pravqt za da i napakostqt! Samo zashtoto e s Bojko! Syshtite i cigarite na obshtestveni mesta za gotovi da vyrnat, samo zashtoto Bojko gi e otmenil! TOva pravitelstvo e gibelno za stranata!!!!
76
6
 
4
 
! Отговори
american boy преди 10 години
Ako ne beshe stanal ograniziraniq ot KGB pu4 za svalqneto na Bojko Borisov, ako imahme normalni izbori July mesec, i sega normalno pravitelstvo s Bojko Borisov premier (legitimno izbraniq) i normalen kabinet s normalen MVR ministyr nqmashe izobshto da syshtestvuva t. nar. Bejanska Kriza! Bejanci vsyshtnost nqma, Turciq, otkydeto idvat e demokrati4na NATO-vska dyrjava v koqto nqma vojna. Osven tova, sa si blizki i po kultira, ezik (islamskite slujbi sa na arabski ezik po cql svqt) i religiq!
75
1
 
15
 
! Отговори
засегнат преди 10 години
По повод на някои от коментарите - моля не се заяждайте с БГ хората (т.нар. провинциалисти, селяни, миришещи и пр.), на които гр. София дава подслон и препитание. Точно в този случай те пък НЯМАТ нищо общо с нарастналия брой на бежанците в града. Много злобни племе сме, а от някои от вас се и срамувам!
74
1
 
6
 
! Отговори
american boy преди 10 години
Tova pravitelstvo, ili po skoro tova "praviteltvo" e kancerogenno za Bulgariq i ni zatriva kato naciq! DPS i komunistite imat syglasuvani celi da syzdavat ogromen haos, za da mogat komunistite da iznasqt vsi4ko prez zadnata vrata, a turcite po liniq na islqmskite fondacii ot Sauditska Arabiq da nalagat islqm. Zatova i otvoriha granicata za vsqkakvi otrepki islqmisti, koito se nari4at sirijci, a vsyshtnost ima i ot Egipet, Sudan i Libia! Tova "pravitelstvo" ubiva Bulgaria!!!!!
73
1
 
23
 
! Отговори
СТОЯН преди 10 години
И на другия ден ни хванаха обратен полет ! Като ни казаха да си ходим и да си оправяме държавата. Стана ми много обидно тогава, но си казах прависа си хората пазят си държавата!Сега като гледам всякакви от кол и въже маймуни слезли преди месец от дърветата и за няколко дни им дават статут за постояно пребиваване и ги пускат свободно из страната ни се отчайвам че някога ще се оправим, по скоро ще станем африкано- азиатски *** на *** на Европа!
72
2
 
18
 
! Отговори
СТОЯН преди 10 години
Отивам преди две години с моето семейство, две момчета на 10 и 12години аз и съпругата ми в Нова Зеландия. На летището трябваше да подпълним някаква декларация което леко пообърках и веднага дойдоха емиграционните. Огромно желание имаха да разбират защо отиваме /като отвън ни чакаше наш българин/ накрая им казах, че в нас има достатачно пари 20хил.евро и искаме ако си намерим работа да остане, ако не чао/ като имаме платен обратен полет след три месеца/ !Заключиха ни цялото семействоза24ч.И на
71
2
 
4
 
! Отговори
Знание преди 10 години
Кой *** чел, не дочел Райх и подобните нему, си мисли, че ще вкара раздор на тема селяни и граждани народа на една селска държава? За сведение при нас не е имало ренесанс. 17, 18 и 19 век при нас са протекли по по-различен начин отколкото в Европа! Тук не става въпрос за София, Варна или Долно Уйново, българите казваме, че не искаме терористи в държавата си! Вие си надробихте кашата сега си я сърбайте!
70
1
 
20
 
! Отговори
Aman преди 10 години
Да определено от 2-3 месеца се забелязва как София се пълни системно с араби и *** и наистина предимно МЪЖЕ! Само мъжете ли са бежанци егати...жените и децата им да *** в Сирия така излиза...или мъжете са тук за други цели ...по цял ден се събират на групички...пример: Групичката пред 30-то СОУ (до Мол София)....за групичката пред и около джамията не коментирам
69
5
 
10
 
! Отговори
Tina преди 10 години
Фандъкова, решението за бежанците си го взехте вие, чиито централи се намират в София, откъдето идва всяко зло решение за България!Сега ще си ги настанявате в София и ще си мълчите!Да не сте посмели да ги стоварите в селата при бедните, беззащитни хорица!
68
1
 
24
 
! Отговори
до 61 преди 10 години
В София идват не само високообразовани търсещи хляба си провинциалисти.Повечето са нискообразовани прости ***,араби,селяни дошли да крадът и рушът.Колкото до бежанците никъде не се допуска такава *** в столиците или в големите градове.Правят се лагери по границата и не се допуска рапространението им в вътрешността на страната.А какво ще кажете за стотиците *** в центъра на София?Млади добре облечени само мъже?Въртят се около джамията и се срещат с други млади мъже с бради без мустаци.
67
1
 
8
 
! Отговори
х..й преди 10 години
Ъхъ,права си ***.Сега за мен няма място в Бг-то.Заминавам бежанец в Швейцария.Ония дали ще ми дадат статут,как мислите?
66
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хак да им е на столичани ! Като са десни и си избират ГЕРБ нека се придържат стриктно сега към евро-атлантическите ценности ! Не мрънкай шопе , ИНТЕГРИРАЙ ! Бъди толерантен ! Бъди евро-атлантик !
65
11
 
3
 
! Отговори
Ачо преди 10 години
Да не дава господ да станете беженци като тях и да изпитате това, което те изпитват сега!
64
0
 
22
 
! Отговори
До парламента! преди 10 години
Всички депутатати да вземат по едно семейство бежанци, имат високи заплати, а някои и по 5-6 -10 апартамента! Аз казах! ХАУ!
63
3
 
19
 
! Отговори
Сливналия преди 10 години
Къде,къде по-хубави бяха лагерите в Аушвиц и Дахау.Поне имаше работа вътре и донякъде "топло" :)Вън бежанците от България.Да си ги прибират американските евреи-световни терористи!!
62
7
 
21
 
! Отговори
до кмета преди 10 години
Фандъкова ти колко свободни жилища имаш ами Цв.Цв. и той има много настанявайте ги покажете че ГЕРБ е достоен да се справи и с тази лека задача
61
0
 
18
 
! Отговори
сса преди 10 години
Вънннннннннннн! Съчувствам им, ама 20-30 човека макс! Другите да се връщат!
60
0
 
20
 
! Отговори
Андрей преди 10 години
Гледам последно време е модерно да се разделяме на София и Страната. Софиянец съм. Смятам че конкурентоспособността на един човек го прави значим, не това откъде е. На мнение съм че ако дойде някой 'селянин' и той е добре подготвен, или пък може да бъде подготвен по-добре от мен в професионалната сфета - то той е добре дошъл в София. Т.е. няма значение откъде си, а колко струваш като човек и работник. Та, хора от провинцията - заповядайте тук и наслука, само недейте да плюете ГРУПОВО!
59
16
 
6
 
! Отговори
оставка преди 10 години
Фандъкова като знаеш че не можеш да се справиш вземи си подай оставката много лесно се огъна пред 2000 човека а искаш да управляваш 1милионен град
58
0
 
12
 
! Отговори
Хаджи Мурат преди 10 години
А Пъстрогор не се ли препълни???