Задържаха катарец, крещял в столичен мол: Ще го взривя!

Мъжът твърди, че бил недоволен от висока сметка в заведение
Обновена: 11 авг 2016 10:19 | 11 авг 2016 10:19,
71
Задържаха катарец, крещял в столичен мол: Ще го взривя!
Снимка: Reuters, архив

Катарски гражданин е задържан от полицията в София след заплаха за взрив в търговски център, съобщи БНР.

Вчера двама сервитьори в заведение за хранене в столичен мол подали сигнал, че мъж, изглеждащ от арабски произход, седял на маса с още две забулени жени.

Чули го да разговаря по телефона на английски за разположението на магазините и коридорите в търговския център. В края на разговора сервитьорите свидетелстват, че го чули много ясно да повтаря: "Ще взривя мола!".

Малко по-късно мъжът е задържан. Предприети са мерки за безопасност в целия търговски център. За сигнала е докладвано и на вътрешния министър.

При пристигането на антитерористите двете забулени жени вече си били тръгнали. Иззети са записите на охранителните камери и веднага в реално време е установено, че те са се качили в такси и са потеглили в неизвестна посока.

Органите на реда са влезли в контакт със собствениците на таксиметровата компания и са установили водача, който ги е возил.

При разпитите на задържания мъж се установило, че той е разговарял по телефона с баща си, защото бил недоволен от сметката в ресторанта. Обяснявал разположението на мола, за да може баща му да го прибере. От нерви казал накрая, че ще взриви мола, афектиран от сметката, която трябвало да плати в заведението.

Всички сервитьори и охраната на мола са разпитани в 6 РПУ. Вероятно днес случаят ще бъде докладван в прокуратурата, а катарският гражданин ще бъде съден по Указа за борба с хулиганството за предизвикването на скандала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
8
 
! Отговори
Ееееей, буркофилите! преди 7 години
Стана ли сега ясно защо не бива да бъдат допускани забулени бабароци на обществени места?Къде е гаранцията, че този наистина се е възмущавал от висока сметка и просто така е казал, че ще взривява? И защо е описвал разположението и коридорите на МОЛ-а?Най-малкото, което може да се направи, е този да бъде екстрадиран веднага, без право да посещава България до живот!А нахалните кадъни - три години в пандиза, защото са избягали от полицията? Но как да се разбере кои са, нали са били забулени?!
47
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е доживях -наш мол скъп за катарските граждани
46
0
 
6
 
! Отговори
AZ преди 7 години
До Анонимен57Крещял на телефона;)
45
2
 
34
 
! Отговори
Човек преди 7 години
Мюсюлманите са врагове на прогреса !!!
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Последно крещял или говорел по телефона....
43
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само като видя забулени и нещо ми щръква от вътре! Едвам се сдържам! Не се понасят вече!
42
2
 
6
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
А на какъв език е говорил с баща си?На български?
41
8
 
2
 
! Отговори
дасдасда преди 7 години
катарците са богати, ако го пуснат, верно може да изпълни заканата си по един или друг начин, ако го бият в полицията още по-лошо
40
14
 
3
 
! Отговори
turkinya преди 7 години
Tipichno za bulgarite vidyat li chujdenec Se chydyat kak da gi skubyat
39
0
 
32
 
! Отговори
Измет долна преди 7 години
Те или ние, това е. Респект към поляци и унгарци.
38
1
 
26
 
! Отговори
Мда... преди 7 години
И аз съм изнервена от наплива на временно пребиваващи туристи в София, може би трябва така да ги заплашвам?
37
1
 
39
 
! Отговори
прагматик преди 7 години
Какво хулиганство, това си е чиста проба заплаха за убийство.
36
1
 
23
 
! Отговори
Анони преди 7 години
Доста адекватна реакция от службите.
35
3
 
56
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До ПОСЛЕДНИТЕ КРЪСТОНОСЧули го да разговаря по телефона на английски за разположението на магазините и коридорите в търговския център. В края на разговора сервитьорите свидетелстват, че го чули много ясно да повтаря: "Ще взривя мола!".НАРОЧНО Е ГОВОРИЛ НА АНГЛИЙСКИ ЗА ДА ГО РАЗБЕРАТ СЕРВИТЬОРИТЕ И ДА СЕ УПЛАШАТ ! ТОВА СА АРАБСКО-МЮСЮЛМАНСКИ НОМЕРА ! ВСЯВАНЕТО НА СТРАХ НЕ ИМ Е ЧУЖДО НА *** ,ЖАЛКО Е ЧЕ ГИ ТЪРПИ ЦЯЛА ЕВРОПА ,А ИМА НАЧИНИ КАК ДА БЪДАТ ВРАЗУМЕНИ ,САМО С БОЙ И РЕПАТРИРАНЕ !
34
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Безбожния наХакан Кочинет /БХК/ що още спи? Да не секна финансирането или се на*срахте от обещанията за всенародна любов.
33
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква е тая сбъркана "култура", тази "ценностна система"... няма нормален човек, на който първата му мисъл за една обикновена сметка е да тръгне да се взривява... После да ми обясняват, че мюсюлманин можело да се интегрира в демократично общество...
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давай мой :)
31
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега като превантивна мярка го намажете обилно със свинска мас и го пуснете в някой кучешки приют. Муслитата не се докосват до кучета, но този като го пооближат едно хубаво уличните кастрати ще забрави всякакви мераци за атентати, че и името дори. Да се окачат торбички със свинска мас навсякъде из мола, на видни места с надписи на английски, арабски и български като в автобусите в Израел
30
3
 
20
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
Вчера двама сервитьори в заведение за хранене в столичен мол подали сигнал, че мъж, изглеждащ от арабски произход, седял на маса с още две забулени жени.КАК ТАКА ИМ Е РАЗРЕШИЛ ДА ОТИДАТ НА ЗАВЕДЕНИЕ ,АМИ АКО НЯКОЙ СЕ ОПИТА ДА ГИ УХАЖВА ?! ПОЛИЦИЯТА Е ТРЯБВАЛО ДА ПРОВЕРИ ДАЛИ ЗАБУЛЕНИТЕ НАИСТИНА СА ЖЕНИ ИЛИ ЗАБУЛЕНИ МЪЖЕ !
29
4
 
14
 
! Отговори
НАДУПЕН преди 7 години
Нас в България няма да ни взривяват скоро защото сме се надупили на Израел и САЩ, запомнете това !! Нас ни унищожават тихо, с други средства ....