Йоан пред съда: Невинен съм, това по медиите са пълни лъжи!

Промените във външността му – нормални, твърди младежът
Обновена: 2 мар 2017 12:32 | 2 мар 2017 11:03,
157

Снимка: Булфото

"Невинен съм, това по медиите са пълни лъжи", каза Йоан Матев пред Софийския апелативен съд, където магистратите гледат мярката му за неотклонение.

Още по темата
19-годишният младеж бе задържан миналата сряда по обвинение в убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина.

"Това, че съм си пуснал брада е нормално, това, че ходя на фитнес всеки ден - също, аз съм спортист", оправдава промените във външността си обвиняемият пред съда.

Прокурорът отново потвърди, цитиран от "24 часа", че негови съученици са го разпознали на видеозаписите от камерите.

Разпознаването на Йоан бе силно затруднено от власти и граждани поради промени във външността му. Сигнал в полицията бе подаден от приятелката на убитото момче, която научила името на Йоан от негова съученичка.

По-късно стана ясно, че ученици, учители и директорката на училището, в което учил Матев, го разпознали от разпространените кадри от МВР, но не сигнализирали на полицията. Някои от тях дори са забелязали на 2 юни 2015 г. следобед Йоан да се опитва да измие лицето си в тоалетната. Те видели и рана на челото му.

Съсед на заподозрения забелязал, че скоро след убийството на Георги в Борисовата градина, Йоан си пуснал брада и започнал да взима стероиди за повишаване на мускулната маса.

В хода на делото самият брат на Йоан - Марсел Матев, свидетелства и разкрива къде е изхвърлено оръжието, с което е намушкан Георги - шахта на метри от БНР. Именно там разследващите откриват ножа, след показанията на Марсел.

Брат му споделя пред властите още, че Йоан му е признал за убийството още същия ден, като му е казал, че е "станала грешка".

"Исках да му взема парите, но случайно го намушках с нож", признал той пред Марсел. После казал, че изхвърлил ножа в шахта, а дрехата си - в кофа до албанското посолство.

Допълнително, бе установено, че телефонът на Матев бил засечен до пейка в 11:42 часа в деня на убийството. Самият Йоан каза пред съда по-рано, че иска по-лека мярка, за да продължи образованието си.

"Искам по-лека мярка, за да продължа образованието си, уча право, работя в спедиторска компания, искам да бъда до семейството си", настоя той.

Апелативният съд припомни всичко това и наблегна на обстоятелството, че младежът е бил разпознат и от треньори, и от трениращи, както и от съученици. Също така в подкрепа на предположението, че той е извършител били доказателствата - откритият нож, засеченият телефон на Йоан в района на Борисовата градина и показанията на брат му Марсел. Адвокатът му Светослав Гюров се изненада защо Марсел не е разпитан пред съдия.

По време на делото стана ясно, че все още не е готова експертиза на ножа. Съдът остави в ареста Йоан и се очаква да излезе с решение каква мярка да му бъде наложена.

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
5
 
! Отговори
художника преди 7 години
Според сводките на МВР ударът с ножа е нанесен от ляво на дясно, което означава, че убиецът е левичар. ЗАЩО това не се съобщава в обвинението и ако наистина Йоан е левичар всички улики ще си дойдат на мястото и пандиза му е в кърпа вързан.
66
1
 
9
 
! Отговори
123 преди 7 години
Не съм специалист, но щом е спортувал толкова много, може да е приемал и някакви добавки, за да натрупа бързо мускулна маса и да си промени външността. Казват, че такива препарати могат да отключат агресивно поведение и дори умопомрачение. А може просто да си е разглезен мамин син!
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 76 - Надо , ти пък голем експерт са оказа , имал нам си къф поглед ..Я ги виж талибаните на " Лъвов мост " немат ли същия поглед ?
64
2
 
5
 
! Отговори
Дунцата Боду Сод преди 7 години
Бая се освинил я на тия години имах преса.
63
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пуснал си талибанска брада и зобил анаболи. Сега такава е модата - талибанска брада без ч'алма.
62
8
 
6
 
! Отговори
До 73 преди 7 години
Към всяко действие на нашата милиция съм резервиран, и не казвай само че след всички действия в района е останала непроверена шахта и ножа е стоял там мирно и кротко 2 години, а снимките които разпространиха не дават никаква представа за човека, толкова са размазани и неясни
61
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
поне знаем защо учи право. та като почнат неговите деца да колят чуждите деца,да може лесно да ги измъква като "невинни".
60
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
разбира се , че е невинен. просто е намушкал момчето с нож,но нали не му е взел парите!
59
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** как тъй си невинен,след като брат ти лично е посочил шахтата където е хвърлен ножа от убийството? Брат му да не е с ясновидски способности
58
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
във затвора всички са невини,даже и убйците,този адвокатите добре са го подготвили.
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Това ни завеща комунизъмът."То бива да си вдлъбнат, ама ти счупи вдлъбнатомера. Тоя синковец дори не е бил роден по времето на комунизма.
56
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно,този нож е престоял в шахтата година и половина откак го хвърлил и за туй време никой не го е намирал в шахта стояла непочистена при различни сезонни промени и по него да са останали следи за туй немалко време,а дрехата в сравнително топло време какво стана с нея изхвърлена в *** значи е имало по нея повече следи за екзпертиза щом си е мил лицето в деня в който бая си походил тук-таме и засечен от хора и камери,че още и ранен,което преди се неспомена зарад записа и светкавичен удар
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До pkboevИзключително необходимо е медийно внимание защото съд и следствие са готови да , потулят случая като случайно недоразумение, а на съученичката и братчето да се осигури достойно бъдеще, защото чест и достойнство са чужди на българите и държавните служители
54
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе недейте да вярвате много на нашата полиция и прокуратура, лично аз съм мниго резервиран къю техните гръмки изявления и дейсъвия
53
1
 
3
 
! Отговори
Един мъж преди 7 години
Още ог началото ви казах че трудно ще го осъдят
52
0
 
11
 
! Отговори
о преди 7 години
Така ли се взимат парите на хората, и нож си носим, на това ли те учат в къщи, семейството, защо изобщо учиш право
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми две години е минал метър , що да не иска и по- лека мярка за убийство .По непредпазливост ... голяма работа 1
50
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много шум за 5 години най-много. Като излезе и ще си отмъсти и ще избяга. Либераст/толерастката държава доказва своята несъстоятелност именно с казуси като този. Ако беше в истинска държава на закона, тоя наглец щеше да бъде съден като възрастен и да си лежи нормалната присъда.
49
0
 
12
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
Като гледам подобни снимки, вече съм убеден че полицията държи на склад качулки от всички модели и размери. Интересно какъв е наема.
48
0
 
15
 
! Отговори
Нинджа преди 7 години
Невинните не се крият така ;)