Това ли е духът на стара София? Сагата "Дондуков" продължава...

Движението трябва да бъде пуснато на 20 ноември, но...
13 ное 2017 13:15,
78

Снимка: "Спаси София"

За некачествен ремонт на столичния бул. "Дондуков" сигнализираха отново от гражданската инициатива "Спаси София". Движението по ключовата отсечка трябва да бъде пуснато на 20 ноември, след като срокът бе удължен след констатирани нередности и некачествено изпълнение на поръчката от страна на фирмата изпълнител.

Проблемът дали да се запазят паветата на бул. "Ал. Дондуков" или да се комбинира пътната настилка с асфалт и павета беше в основата на спора, който забави допълнително ремонта на ключовия столичен булевард.

Още по темата

От гражданската инициатива прилагат кадри от кръстовището на бул. "Ал. Дондуков" и ул. "Георги С. Раковски", като изпълнението на тази отсечка е определено от тях като "подигравка със софиянци".

"Днес се убедихме, че фирмата-изпълнител "Трейс" наистина заслужава похвалата както на кмета, така и на всички софиянци, плащащи сметката от 7,5 милиона лева за малко закъсняващия със сроковете и леко променен от първоначално предвижданото ремонт на бул. Дондуков", коментират от "Спаси София".

"Фактът, че наредените павета в кръстовището с Раковска хлътнаха и станаха на вълни два месеца, след като бяха наредени и се наложи да бъдат заменени с асфалт говори достатъчно за това как е павирана останалата част от ремонта. Това е проблем. Сериозен при това. Защото паветата бяха "продадени" от г-жа Фандъкова като "запазване духа на стара София". И това, което получихме в крайна сметка е опасен, шумен, прашен и некачествено ремонтиран булевард без приоритет за градския транспорт", допълват още те.

Зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев обеща, че от големите инфраструктурни проекти, започнати това лято, нито един няма да остане за догодина. Той заяви, че още не е платено на фирмите, изпълняващи в момента ремонти и довършителни работи по булевардите "Дондуков", "Монтевидео" и "Каблешков".

Ремонтът на бул. "Ал. Дондуков" е на финалната права, като до последния ден от предвидения срок за изпълнение остава точно една седмица.

Време, в което да се правят "огледи и процедури по приемане на обектите", а кадрите на "Спаси София" са достатъчно красноречиви за състоянието на един от ключовите булеварди в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
59
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Трагикомедия!!!!Мъ кво може да очакваш от Тиквата "Асфалт"!!!Хората у Европата лелеят над историческото си минало, а ние го Асфалтираме!!!Ми кът не знаеш бе Тикво, извикай специалисти та изкарай паветата, разчисти под тях, сложи нова основа, та подреди отново паветата!!!Мъ то у тази Тиква освен Асфалт друго - Немааа!!!!!!!
45
2
 
56
 
! Отговори
Владислав преди 6 години
Амчи то и в Албания, а не говорим за Турция, ремонтът се прави по-добре, даже май и в 99% от азиатските страни.
44
13
 
39
 
! Отговори
Цоки преди 6 години
Вихрогоне,да не би Иорданка да слага паветата.Разберете при този трафик е абсурдно с паветаЖивял съм до 65та на Бачо Киро и Дондуков .,Атмосферата от едно време няма как да се постигне,няма ги кафенето наъгъла с Веслец сладкарничката На ъгъла с Буда Пеща и след нея голямата шкембеджийница старите трамваи и т.н. ит.н. Автомобилите бяха малко и движението спокойно.Днес е съвсем ,съвсем друго и по добре да го бяха направили с добра подложка и асфалт,Атмосферата ли? Тя е нова модерна.
43
1
 
50
 
! Отговори
Брадвата преди 6 години
Да си такова и качеството е! Обаче фирмата прилапа едни парици. Всичко в цялата държава се прави не с цел бъдеще и качество, а с цел забогатяване в следващите 1-2 до 5 години. Единствено тъмно-зелените работят с цел бъдеще.
42
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
красота!На такъв изтънчен и изряден ремонт и австрийци и германци ще има да завиждат
41
36
 
43
 
! Отговори
бг преди 6 години
Стара София през 1878 г е имала 12х.жители Водоснабдявала се е от кладенци и извори и е била без канализация. Улиците са били с настилка тип "шопска кал" .Това ли искат да върнат защитниците на "Стара София"?Оставете законно избраната местна власт да работи без да се съобразява с прищявките на този или онзи.
40
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези строители,които си е избрала Фъндъкова са от 80-те%.Какво очаквате от д...ли?
39
37
 
49
 
! Отговори
pedalite от Спаси Со преди 6 години
Спаси София - групичка *** финансирана от кръга на бившия кмет Мафиански. Непрекъснато ни ги натякват през медиите. Бонев е изгонен от Франция гастарбайтер, Борисов - избутал колеж за библиотекари. И двамата рабират от строителсво колкото баба ми
38
10
 
69
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
До Спаси София pedaliНе зная какво имаш предвид по разбиращи от строителство:1. Не е нужно да си корифей за да видиш повсеместната некадърна работа гълтаща милиони и прозивеждаща нищо2. Те строителите ако разбираха от строителство въобще нямаше да говорим и да четем подобни статии, а щяхме да ходим по нормални европейски тротоари.
37
6
 
73
 
! Отговори
вихрогон преди 6 години
Крайно време е Йорданка да си ходи
36
0
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разходете се и вижте как сложиха шахтите тези некадърници! Вместо бетонов пояс за легло в което да легнат металните винкели на шахтите , ги напляскаха направо върху пясъчната подложка!След първият дъжд пясъка ще бъде отмит, капаците ще хлътнат, а шахтите ще са пълни с вода!Ама от къде самоковската пръчка да знае как се прави. Само гледат да се налапат!
35
1
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам снимката имам чувството,че асфалта се е саморазлял върху паветата,което на практика е невъзможно,затова строителите много са се постарали.В друга държава щяха да им анулират договора и да платят неустойки,но в *** това не може да се случи,защото комисионите могат да проговорят и тогава става лошо.
34
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
80 процента от софиянците ще останат без автомобили.
33
1
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това,което виждам на снимката е безобразно.Трябва никога да не си се занимавал със строителство за да направиш такава мазня.От столична община спят ли или им е неудобно да санкционират своите.Къде е контрола и изобщо има ли такъв?
32
3
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам снимките...., ми не ми харесва! Грозен преход, нащърбен. Ама в другите държави как го докарват, като по конец! Тия проекти, кой ги избира, така грозни и студени? В тоз стар град трябва да има подреденост и да лъха поне малко уют. Всички плюят по Русия, ама вижте тяхната столица!!! Московчани имат фейсбук на столицата си и там може да се видят много красиви снимки на Москва през различните сезони, през деня, през ноща! Хората си обичат столицата, а ние какво показваме..., бедствия и руини
31
0
 
71
 
! Отговори
АК-47 преди 6 години
До СъседНе само безобразие, това си е престъпление. Ало-ооо, Фандъкова, сигурно и в африканските държави кръстовищата не изглеждат така. Отврат.
30
0
 
65
 
! Отговори
Anominous преди 6 години
Така ви се пада, ***! Продължавайте да гласувате за тираните си!
29
2
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другари, въпросът не е в паветата, а в начина на поставянето им. Отидете и се разходете в Европа, във всички развити държави има много павирани улици, обаче паветата са поставени така, щото да издържат и двеста години. Откъде компетенетност в герберските фирми, където се наемат общи работници от борсата? Целта е да се откраднат парите. Да ви кажа ли защо никой не наказват? Заради КОЛЕКТИВНАТА БЕЗОТГОВОРНОСТ в държавната администрация, които ще си вземат едни коледни бонуси за нищо неправене.
28
0
 
63
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Уникално качество, на световно ниво. Гранитният цвят на паветата подчертава тъмното на асфалта и заедно преливат в артинсталация, която красноречиво да разкаже на идните поколения в какви времена сме живяли...
27
1
 
65
 
! Отговори
Съсед преди 6 години
БЕЗОБРАЗИЕ!