Нападението над ЛГБТ центъра не било за първи път

От фондацията винят БНС за погромите
138
Нападението над ЛГБТ центъра не било за първи път
Снимка: Facebook

Погром беше извършен в събота в офис на неправителствени организации, която представлява хората с различна сексуална ориентация. Има пострадала жена. По думите на активистите от центъра това не е първият такъв инцидент.
 
Помещението се използва от фондация „Билитис", която е един от организаторите на „София прайд“.

Още по темата

„Имахме събитие вчера, обявено публично в 17:00 ч. Към 17:30 ч., докато течеше събитието, се почука на вратата и едно момиче отиде да отвори, аз отидох да видя кой идва, през това време те нахлуха – десетина души. Боян Расате беше пръв. Аз почнах да крещя: „Не“. Той каза: „Няма „не“ и ме удари в лицето. След това се разпръснаха по стаите и потрошиха всичко“, разказа Глория Филипова, проектен мениджър във фондация „Билитис", пред bTV.

В рамките на две минути потрошиха всичко. Накрая остана Боян Расате и още един човек. Аз има казах, че са си свършили работата и могат да си тръгнат, а той отвърна, че още не е свършил и извади нож и наряза гумите на един скутер, който беше тук. Не използва ножа срещу нас, но имаше оръжие“, допълни Глория.

Боян Расате е лидер на БНС и в момента е кандидат за президент.

По думите на комуникационния мениджър на фондация „Билитис" Мануела Попова това не е първият инцидент, който организацията има с БНС. Доста често преди вратата на центъра е била облепяна със стикери на организацията, но „по-далеч от вратата не са стигали“.
Според нея тези инциденти съвпадат и преди, и сега са съвпадали с изборни кампании. Като вероятна причина за нападението Попова посочи наскоро подадена петиция от нейната организация срещу престъпленията, насочени към хора с различна сексуална ориентация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: нападениецентърЛГБТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНЕЩО НЕ РАЗБИРАМ...КОЙ Е ПРОБЛЕМА И КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА?ХОРАТА С РАЗЛИЧНА СЕКСУАЛНА ОРИЕНТАЦИЯ ИЛИ БОЯН РАСАТЕ,КОЙТО НЕ СИ ПИЕ ЛЕКАРСТВАТА РЕДОВНО ПРЕДПИСАНИ ОТ ЛЕКАР-ГЕЙ...АМИ ЧУДЕСНО СЛЕД КАТО Е ТОЛКОВА ГОЛЯМ МЪЖ БОЯН РАСАТЕ ДА ВЗЕМЕ ДА РЕШИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПРОБЛЕМИ И НАЙ-НАКРАЯ ЗА КАПАК ДА СЕ САМОРАЗПРАВИ С ЛГБТИ ОБЩНОСТТА...
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не посягайте на децата!
50
6
 
15
 
! Отговори
Анонимна преди 2 години
За мен тези хора..ами сбъркани са,съжалявам.Имам се за широкоскроена,но когато видя гримиран мъж на токчета,или като си представя тия хора как правят любов-РАЗВРАТ.ПОШЛОСТ.Това е.В такива отношения няма нещо нормално.Писна ми да ни убеждават по филми и новини,че са се родили такива.Глупости.Били самотни,някой от същия пол ги врътне,даде им внимание,и край-обратни сме.Абе стига глупости.Не е нормално .Но с чупене няма да стане.Трябва да се работи с децата от малки,и да се спре с тая пропаганда.
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам да си направят един гeй парад в протест. Който каквото може - едните могат да бият и чупят, другите ги влече задния вход и парадите. Демокрация.
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Боян Расате беше пръв. Аз почнах да крещя: Не. Той каза: Няма не и ме удари в лицето." ______________ ХА ха ха посмях се добре. Ми той човека направил густо на някои "активисти", какво пищят толкова.
47
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Расате и скинарчетата копират какво е правил Адолф през трисете год. в Германия. Ако това не получи силен отговор от държавата всички ние нормалните ще търпим последиците от това.
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СБЪРКАЛИ СА АДРЕСА...В ПОДОБНИ ОФИСИ 99 % ОТ РАБОТЕЩИТЕ СА С НОРМАЛНА СЕКСУАЛНА ОРИЕНТАЦИЯ...БЪЛГАРИНЪТ Е ТОТАЛНО ИЗТРЕЩЯЛ И ЩЕ СТАВА ОЩЕ ПО-ЗЛЕ...
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БОЯН РАСАТЕ КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ?ЗА ПРЪВ ПЪТ ЧУВАМ ТОВА НЕЩО...И ТО ОТ ПАРТИЯ,КОЯТО ИМА ПОДКРЕПА ОТ 0,000001 % ОТ НАСЕЛЕНИЕТО...С ДРУГИ ДУМИ ДОРИ МАЙКА МУ И БАЩА МУ НЕ ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господ е един библиите са много
43
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЯСНО КОЛКО СА МЪЖЕ...СЛЕД КАТО НАПАДАТ И ПОКАЗВАТ НОЖОВЕ НА БЕЗЗАЩИТНИ ЖЕНИ,РАБОТЕЩИ В ОФИС!!!
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а повече подробности за мероприятието няма ли да пишете?
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До махараджЯвно друга "библия" четеш и на друг "господ" се кланяш.
40
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И СЕГА КАКВО СЛЕДВА ОТ ТОВА?КАКВО ПОСТИГНА БОЯН С ТЕЗИ СИ ДЕЙСТВИЯ?СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА МОЖЕ БИ ЩЕ БЪДЕ ДА ХВАНАТ НЯКОЙ "***" И ДА ГО ОБЕСЯТ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ЗА НАЗИДАНИЕ...ДЕЙСТВИЯ НА СЛАБИ И КОМПЛЕКСИРАНИ МАРГИНАЛИ...
39
13
 
2
 
! Отговори
махарадж преди 2 години
Господ дава да се раждат *** пъдара не им дава най елементарните човешки права да имат семеиство и деца па после откъде дойде таз чума и мор на човечеството
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обяснили са им, че могат да ги регистрират като геюве само ако покажат зелен сертификат, ама са нямали и...
37
10
 
11
 
! Отговори
анти-гей преди 2 години
браво на Расате, надявам се да е постоянен в действията си, а да не го прави само предизборно
36
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Познавам боянчо, още от времената , когато бяхме скинарчета.10-на. г. е по-голям. Той е шило което в торба не седи.Но, вече всичко е отдавна изпуснато. Развалата и покварата са всеобхватни.
35
21
 
23
 
! Отговори
Хахо преди 2 години
Чудесно е това. За пореден път се доказваме като нация от аборигени. Чий точно го дири Расате с групата си от малолетни фашисти-скинари там? Иска и него да го плющят ли? На латентен хомосексуализъм ми бие. Другото, в коментарите - пичове успокойте се. Никой няма да ви унищожи семейната ценност да си биете жената и децата и да жулите ракия!
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 39Бъди смел! Заяви се публично.Без ЛГБТИКю+ усиквания и повъртания.
33
13
 
12
 
! Отговори
България преди 2 години
Браво на Боян Расате . Ето защо всички ще гласуваме за БНС - НД на 14 ти ноември . Време е да спрем еврейските соро-:соиди в България и Европа