Нападението над ЛГБТ центъра не било за първи път

От фондацията винят БНС за погромите
138
Нападението над ЛГБТ центъра не било за първи път
Снимка: Facebook

Погром беше извършен в събота в офис на неправителствени организации, която представлява хората с различна сексуална ориентация. Има пострадала жена. По думите на активистите от центъра това не е първият такъв инцидент.
 
Помещението се използва от фондация „Билитис", която е един от организаторите на „София прайд“.

Още по темата

„Имахме събитие вчера, обявено публично в 17:00 ч. Към 17:30 ч., докато течеше събитието, се почука на вратата и едно момиче отиде да отвори, аз отидох да видя кой идва, през това време те нахлуха – десетина души. Боян Расате беше пръв. Аз почнах да крещя: „Не“. Той каза: „Няма „не“ и ме удари в лицето. След това се разпръснаха по стаите и потрошиха всичко“, разказа Глория Филипова, проектен мениджър във фондация „Билитис", пред bTV.

В рамките на две минути потрошиха всичко. Накрая остана Боян Расате и още един човек. Аз има казах, че са си свършили работата и могат да си тръгнат, а той отвърна, че още не е свършил и извади нож и наряза гумите на един скутер, който беше тук. Не използва ножа срещу нас, но имаше оръжие“, допълни Глория.

Боян Расате е лидер на БНС и в момента е кандидат за президент.

По думите на комуникационния мениджър на фондация „Билитис" Мануела Попова това не е първият инцидент, който организацията има с БНС. Доста често преди вратата на центъра е била облепяна със стикери на организацията, но „по-далеч от вратата не са стигали“.
Според нея тези инциденти съвпадат и преди, и сега са съвпадали с изборни кампании. Като вероятна причина за нападението Попова посочи наскоро подадена петиция от нейната организация срещу престъпленията, насочени към хора с различна сексуална ориентация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: нападениецентърЛГБТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
10
 
17
 
! Отговори
Гйкйх преди 2 години
За описаното тия трябва да лежат в затвора. Що за държава.
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност защо в бг джендърите немогат да имат деца
30
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен нито ми харесват нито ми пречат тези хора които също искат да имат своите права и се борят за това. На мен повече ми пречи простотията и нетолерантност сред нас нормалните.
29
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поканили са на купон неправилните хора. Сега се правят на изненадани.
28
22
 
21
 
! Отговори
Бай преди 2 години
Смешни хомофобски прояви. Това е всичко. Пожелавам ви, хомофоби да имате дете гей, и да видиме тогава кво ще правите. Да го унижават, бият, подиграват. Защо просто не приемете че има гейове и толкоз. Нищо не са ви направили! Имам приятели гейове, при това доста интелигентни хора, които заради хомофобската ориентация на българина емигрираха. Е така се стопява държавата. Накрая Расате, Волен и Копейкин ще ви управляват!
27
1
 
12
 
! Отговори
ненормален преди 2 години
Аз не знам защо ром на 14 год може да има деца а джендъра където ще го гледат под лупа неможе що
26
6
 
8
 
! Отговори
Анастас Герджиков преди 2 години
Нападението на предизборния ми щаб е грубо потъпкване на демократическите достижения на страната.
25
10
 
11
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Беше интересна реакцията на съпругата ми,когато чула в някакъв коментар по телевизията за случая.Попита ме какво значи абривиатурата ЛГБТИ и защото и аз не знаех точното,след като прочетох какво значи,се направих на компетентен по този въпрос.Запитах я укоризно,как не знае такива: *** ,неолиберални и демократичните ценности.Вярно,че тя ме контрира,че аз докато пиша,тя работи,смехотворното събитие коментира,че един шамар не е бой,а че даже бАклучавата икейска масичка е здрава
24
5
 
12
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Сутринта в една серия от филма "Приятели" чух една свежа реплика ,което кореспондира с темата коментирана в момента "Удоволствието от ваната не е от водата , а от голата жена в нея"
23
19
 
14
 
! Отговори
Бay преди 2 години
глупави хомофоби ...
22
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фобия или Фобос произлиза от древногръцки, и означава страх по името на един техен бог. Аз фобия или страх от *** нямам, но не са ми и приятни, признавам. Цялата истерия е не кой на кого го вкарва, а защо има политически организации, които се опитват да налагат нещо неестествено на останалите с драми и заплахи. Защо такива да осиновяват дете, след като по природни закони или техен избор не е възможно да имат поколение?
21
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоа заслужаваме да е президент
20
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил и Методий не са измислили азбуката, за да я изпозлвате са подобни абривиатури, ползвайте си азбуката на някой гей да се именувате , връщайте се си се у казана отвъд океана
19
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може така, прокуратурата да започне досъдебно производство и да ги разходи из Съда! На този свят Господ е създал правосъдието и съдебната система, за да се спазва мира и спокойствието! Никаква милост към рушителите!
18
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ае стига с тези пропаганди, никой не ги бара тея
17
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не им се меша в живота ама те продължават да вряскат истерично !
16
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И сега като официално няма трети пол у нас, не могат да дадат ход на жалбата по юридически причини, че ще има да си чешат главите това дето е тя, ама всъщност е то и как по документи е било той..
15
26
 
15
 
! Отговори
За България преди 2 години
Много жалко, че българите са такива хомофоби! С какво Ви пречат тези хора ,че искат да ги уважават и да не ги дискриминират! Толерантност- това е една дума , чието значение е пепонятно за българина.
14
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господ е луд щом позволява да се раждат лесбиики
13
7
 
30
 
! Отговори
емо преди 2 години
как разбраха,че пострадалата е момиче?там не се знае ,кой какъв е...