Нападението над ЛГБТ центъра не било за първи път

От фондацията винят БНС за погромите
138
Нападението над ЛГБТ центъра не било за първи път
Снимка: Facebook

Погром беше извършен в събота в офис на неправителствени организации, която представлява хората с различна сексуална ориентация. Има пострадала жена. По думите на активистите от центъра това не е първият такъв инцидент.
 
Помещението се използва от фондация „Билитис", която е един от организаторите на „София прайд“.

Още по темата

„Имахме събитие вчера, обявено публично в 17:00 ч. Към 17:30 ч., докато течеше събитието, се почука на вратата и едно момиче отиде да отвори, аз отидох да видя кой идва, през това време те нахлуха – десетина души. Боян Расате беше пръв. Аз почнах да крещя: „Не“. Той каза: „Няма „не“ и ме удари в лицето. След това се разпръснаха по стаите и потрошиха всичко“, разказа Глория Филипова, проектен мениджър във фондация „Билитис", пред bTV.

В рамките на две минути потрошиха всичко. Накрая остана Боян Расате и още един човек. Аз има казах, че са си свършили работата и могат да си тръгнат, а той отвърна, че още не е свършил и извади нож и наряза гумите на един скутер, който беше тук. Не използва ножа срещу нас, но имаше оръжие“, допълни Глория.

Боян Расате е лидер на БНС и в момента е кандидат за президент.

По думите на комуникационния мениджър на фондация „Билитис" Мануела Попова това не е първият инцидент, който организацията има с БНС. Доста често преди вратата на центъра е била облепяна със стикери на организацията, но „по-далеч от вратата не са стигали“.
Според нея тези инциденти съвпадат и преди, и сега са съвпадали с изборни кампании. Като вероятна причина за нападението Попова посочи наскоро подадена петиция от нейната организация срещу престъпленията, насочени към хора с различна сексуална ориентация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: нападениецентърЛГБТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аве, &ичове и женски &ичове. На последък се улавям, че може би съм се преинсталирал, в а-секси.Аз, от вашите ли съм или съм отделен пол?
71
5
 
4
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Ний сме си бугаре и не сакаме Авропейските *** ценности. Държиме на традициите . Искаме си пием вечер ичкията с шопска салата ,да слушаме народно или чалга,да си побийваме жените ,га могу говорят,и сабайле още не изтрезнели дъ одим на раута. Кой не му аресва --ДРУМ ! ДА ОДИ ПРИ ДЖЕНДЪРИТЕ В АВРОПАТА.
70
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Това се очаквашеОТНОВО ПИШЕШ ВЗАИМНОИЗКЛЮЧВАЩИ СЕ ТЕЗИ...СЛЕД КАТО ПОВЕЧЕТО ХОРА ГИ ПРИЕМАТ,ОЗНАЧВА,ЧЕ ЗНАЯТ ЗА ТЯХНОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ,НАЛИ...ТОГАВА ЗАЩО ДА НЕ СЕ ОРГАНИЗИРАТ ГЕЙ-ПРАЙДОВЕ...НАЛИ ВСЕ ПАК ПОВЕЧЕТО ХОРА ГИ ВЪЗПРИЕМАТ.ТОВА Е ЛИЦЕМЕРИЕ-ПРИЕМАМ ВИ АМА СИ СТОЙТЕ ПО ДУПКИТЕ И НЕ СЕ ПОКАЗВАЙТЕ.АЗМ ЧЕ РАЗСЪЖДЕНИЕ.
69
1
 
6
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Речино е от идно време: ДА БИ МИРНО СИДЕЛО НЕ БИ ЧУДО ВИДЕЛО ! ЕЕЕ МИНЕ СЕ НЕ МИНЕ ГЕЙ ПАРАД.АМАН БРЯ !
68
0
 
5
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 2 години
До Анонимен 75 Това е официална новинарска снимка от гей парада в София. За теб това са "нормално облечени хора". За нормално облечените хора това са двама дърти перверзници.https://***/bulgaria/devetoto-izdanie-na-sofiya-prayd-otnovo-razdelya-obshtestvoto-na-dve.html
67
1
 
9
 
! Отговори
Това се очакваше преди 2 години
До Анонимен Супер тъпо изказване! Защо да ги пенсионират? Болестта им не е такава, да ги прави инвалиди. Бъркаш нещо понятията *** и хомосексуалист. Това са различни неща. Имам такива колеги, но не са ***. Те не участват нито в петиции нито в гей паради. Живеят си живота с човек от същия пол и на никого не пречат и не се натрапват. Джендъризма е вече друго нещо, той може да бъде агресивен и да се опита да се наложи, както го прави, най-вече след малолетните и ментално нестабилните хора.
66
4
 
13
 
! Отговори
До 77 преди 2 години
Първо това не са жени а болни неориентирани гане-нки ! Второ - тез не работят а развращават нацията ни чрез един от стотиците оръжия на евреина който унищожава Европа и европейската Бяла раса . Наш дълг е да се борим срещу такива изврътеняци които деморализират нацията ни и посягат на децата ни
65
3
 
5
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
На парада на Победата в Москва ,западът възмутен отговори с вихрен прайд с активни тазовъртенета ,в този израз на еврТейски,неолиберален ,демократизъм взеха активно участие всички 38 пола признати от неолиберализма.Поне до момента са толкова регистрирани ,но се работи активно в откриването и приобщаване към общността и на други
64
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като закрият центъра няма да го нападат, няма център няма проблеми.
63
0
 
5
 
! Отговори
Това се очакваше преди 2 години
До АнонименАми да се лекуват,никой не им пречи. И никой не ги мрази, че са болни. Проблема е, че те не се считат за такива, но това си е пак техен избор. Както казах, на мен техните ориентации не ми пречат, да се обичат както си искат. Неприятни са демонстрациите и факта, че се пишат онеправдани. Шумят нарочно, че са дискриминирани, което не е вярно. Повечето хора ги възприемат. Расате не е народа, той е луд и всички знаят на какво е способен, за да привлича внимание.
62
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10 МЪЖЕ НАПАДНАЛИ 2 ЖЕНИ,РАБОТЕЩИ В ОФИС!!!
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До SharkКАКВО ДА КАЖЕМ?НИЩО НЕ МОЖЕМ ДА КАЖЕМ И ЗА ТЯХ СЕ ПИШЕ,НО НИКОЙ НИЩО НЕ ПРЕДПРИЕМА...
60
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми тогава щом са болни и няма лечение нямат права всички *** да ги пенсионират защо да работят като нямат право на семеиство и деца
59
1
 
6
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Не че одобрявам, да пази господ, ама нещо да кажете за нападения над възрастни хора по селата. Или те не са интересни като ЛГБТ, или там както се нарича.
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Това се очаквашеНЕЩО СЕ ОПЛЕТЕ В РАЗСЪЖДЕНИЯТА СИ...АКО ХОРАТА ОТ ЛГБТИ ОБЩНОСТТА СА БОЛНИ,ТО БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ ЛЕКУВАТ...ПО ПРЕЗУМЦИЯ БОЛНИТЕ СЕ ЛЕКУВАТ А НЕ СЕ БОРЯТ ЗА ГРАЖДАНСКИ ПРАВА,НАЛИ?В ТОЗИ СМИСЪЛ ТЕЗАТА ТИ ТОТАЛНО ИЗДИША...ПОДОБНИ ОРГАНИЗАЦИИ СЕ БОРЯТ ЗА ЗАЩИТА НА ХОРАТА С РАЗЛИЧНА СЕКСУАЛНА ОРИЕНТАЦИЯ ОТ НАПАДЕНИЯ И ДИСКРИМИНАЦИЯ,КОЕТО ЧЕСТО СЕ СЛУЧВА,А НЕ БОЛНИЦА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА НЕПРАВИЛНА СЕКСУАЛНА ОРИЕНТАЦИЯ,НАЛИ?
57
1
 
6
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 2 години
Всенародно ЛГБТ шествие в София: на платформи, кой по прашки , кой без... Както винаги е било. 12 часа да обикалат софийските улици в защита на правдата си. Сега баш е времето за това!
56
4
 
8
 
! Отговори
Това се очакваше преди 2 години
Не съм против тези хора, нека си имат различна ориентация. Не одобрявам нападението над тях, те също имат граждански права. Насъскването на хората и разделението им по различни признаци е вредно за обществото. За мен те са болни хора. Редно ли е да бием всички болни хора? Против демонстрациите им обаче съм категорично. Всякакви такива паради и петиции дразнят обществото в много голям процент. Ако си живеят мирно без демонстрации и без пропаганда сред малолетни няма да имат проблеми.
55
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До FallschirmspringerА ТИ ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ...НИКОЙ ОТ ЛГБТИ НЕ ИСКА ДА ТИ ВЗЕМЕ ДЕТЕТО И ДА ТИ ГО НАПРАВИ ГЕЙ...ПОДОБНИ СЛУЧАИ,АКО Е ИМАЛО ИЗОБЩО,ТО ТЕ СА ДАДЕНИ НА СЪОТВЕТНИТЕ ОРГАНИ,ГАРАНЦИЯ.ПРОБЛЕМЪТ Е В ТОВА,ЧЕ ВИЕ ХЕТЕРОСЕКСУАЛНИТЕ НЕ ВЪЗПИТАВАТЕ КАКТО ТРЯБВА ДЕЦАТА СИ,ЧЕ НАСИЛИЕТО И АГРЕСИЯТА СРЕД ВАШАТА ОБЩНОСТ Е ОГРОМНА И ТОВА Е ПО-ГОЛЕМИЯ И СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ, А НЕ ПРОПАГАНДАТА НА ЛГБТИ ХОРАТА...
54
3
 
13
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Широко се разтваря прозореца на Овертон,не без помощта и на нашите родни североатлантически и *** предатели.Целта на всичките тези демонстрации не са зрелите хора ,защото 95 % от тях показват отвращение и устойчивост на такива перверзии.Целта са децата от нормални хетеро семейства.Самите извратени не могат да се възпроизвеждат по нормален начин и за да имат размножаване са им необходими деца с неукрепнала психика и устойчивост,които те да превърна в свое подобие и сексуални жертви
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За няколко часа - втора "новина" със същото съдържание. Първата беше "нападение над ЛБГТ център", сега - "това не е първото нападение", след няколко часа (бас хващам) ще има: "ЛБГТ общността очаква със страх и тревога нови нападения". А всъщност - целта е да се разшуми за поредната им петиция. Толкова са им плоски и дебилни шаблоните за пиар и медийни изпълнения, също като "покровителите" и организаторите им от щатите.