Знамето на Украйна ще се вее на сградата на Столична община

То ще остане там, докато продължава войната
382
Знамето на Украйна ще се вее на сградата на Столична община
Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет (СОС) реши знамето на Украйна да бъде издигнато на административната сграда на Столична община редом до българското. Общинските съветници решиха знамето на Украйна да се вее в знак на съпричастност към трагедията на украинския народ, докато трае войната в Украйна. "За" решението гласуваха 36 общински съветници, „против“ бяха 14, предаде БТА.

Дебатът по внесения доклад продължи повече от час. Вносители на предложението са Георги Георгиев, Николай Стойнев, Диян Стаматов, Грети Стефанова.

В началото общинските съветници от "БСП за България" поискаха отлагане на точката. Обратното предложение направиха общинските съветници от "Демократична България".

Изказване на общинския съветник от левицата Николай Велчев предизвика освирквания. В изказването си Вълчев посочи, че се позовава на фактологията и заяви, че през 2014 г. властта в Украйна била „взета насилствено“ и „ръководството на Украйна е фашизирано“.

Общинските съветници от левицата настояха на административната сграда да се вее само българското знаме. Михаил Ставрев развя български трибагреник по време на заседанието.  

От левицата се обявиха против разполагането на флага. Георги Георгиев, председател на СОС, който е и вносител на доклада, коментира че столицата трябва да задава тенденции, че лидерите трябва да водят, а не да се съобразяват и оправдават. Днес е един от тези моменти в историята, настоя Георгиев и посочи, че е време за отговорна, европейска и демократична позиция. Той посочи, че такъв е примерът и във всички европейски столици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаха възможност да избират между позора и войната . Избраха позора но ще получат и войната.
196
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да чакаме местните избори или края на войната. И сто знамена да закачите няма да заобичаме Украйна . Вие ще получите точно обратния ефект и дори гражданска война мизерни предатели на България. Така трябва да се казва предателите на България. Анатема за вас.
195
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе я по-кротко ,че да не обумкат някоя ракета!!!
194
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, к.250 Защото Сирия не е Украйна и Асад е сириец, а не евреин като Зеленски.И защото президент Тръмп е умен, съобразителен човек, несобръщащ внимание на военни съюзи като НАТО и на ЕС. Освен това беше по-млад от Бай Дън и мислеше с главата си, а не се отплескваше с 30-50 години назад. Американците си избраха този грохнал старец, да си му берат грижите. Дано не ги вкара в III световнa война The Old Daddy...
193
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофобите с нов господар Украйна. Срам и позор. Господи моля те спри националните предатели.
192
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво общо има местна власт с външна политика на държавата. Едни тротоари не може да оправите, ама барабар Петко с мъжете ще ми показвате съпричастност. Събирате дрехи и храна и това е. Не стига, че поставяте чужд национален влаг на българска институция ми кръщавате две кюшета с безумни имена. Софиянци НЕ ВИ ПОДКРЕПЯТ. И да кажа идат месни избори.
191
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съпричастност с кого с Азов с Десен сектор и останалите паравоенни нациски структури. Боже.
190
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ревете колко искате, вие сте виновни с това че не гласувате. Има една партия, която е против всичко това. Сега ревете, че преименуваме улици на Украйна и веем украински знамена. Ревете си, ама няма кой да ви чуе, управляващите ви мразят и на тях най-много им харесва, че не гласувате.
189
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Ако рашъните нацелят Московска 36 с някой Кинжал членовете на СОС ще имат ли време да се оплачат на Урсула и Столтенберг или директно ще отидат при Господ?! По принцип БГ има ли ПВО, способна да спре хиперзвукови ракети или София ще си отиде зян? За своя роднина питам, живее бизо до центъра на столицата.
188
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Сирия сатрапът Асад и войниците на Путин като избиваха сирийците защо нямаше сирийско знаме на общината ?
187
3
 
28
 
! Отговори
мръшляцииии преди 2 години
То пък едно знамееее.......
186
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, поредната глупост- едно е като народ да покажеш съчувствие и съпричастност, съвсем друго е да се намесваш политически. Защо, защо не се говори, че и двата народа са наши братски народи, и не трябва да заемаме ничия страна, а трябва да бъдем посредник за мир между тях??
185
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПОЗОРНО РЕШЕНИЕ на сСтолична община. По времето на соца даже не е имало чужди знамена на български институции. Предатели и блюдолизци са общинските съветници.
184
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Национални предатели. Оставка затвор за поругаване на Българския Флаг!
183
2
 
32
 
! Отговори
НДСВ преди 2 години
Чакам с нетърпение следващите избори да видя как герб се оттичат в канала!
182
1
 
34
 
! Отговори
Не преди 2 години
Още една глупост.
181
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То бива, бива самоунижение, но чак пък толкоз. Следващата стъпка е да почнат да горят български знамена. Което няма да ме учуди като познавам моралната хигиена или по скоро липсата на такава у софийските общинари. ГЕРБ ДБ и спаси София, тези са гласували ЗА
180
2
 
19
 
! Отговори
умрем за политика преди 2 години
Българина все напъва,напъва,и току погледне и види,че отзад пак същото е излязло!
179
1
 
26
 
! Отговори
Както е ТРЪГНАЛО преди 2 години
Скоро можем да СЕ СЪБУДИМ с изненада освен ТУРСКА Партия в Парламента ДПС ще може да има и Украинска партия в Българският парламент. Трети официален език ще стане Украински след Турски и Български език. Ще има медии и новини в националният български ефир канали на Турски и Украински езици.
178
1
 
35
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Предлагам да прекръстим град София на град Нов Киев или Ню Киев. Мисля, че няма да има никой против.