Знамето на Украйна ще се вее на сградата на Столична община

То ще остане там, докато продължава войната
382
Знамето на Украйна ще се вее на сградата на Столична община
Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет (СОС) реши знамето на Украйна да бъде издигнато на административната сграда на Столична община редом до българското. Общинските съветници решиха знамето на Украйна да се вее в знак на съпричастност към трагедията на украинския народ, докато трае войната в Украйна. "За" решението гласуваха 36 общински съветници, „против“ бяха 14, предаде БТА.

Дебатът по внесения доклад продължи повече от час. Вносители на предложението са Георги Георгиев, Николай Стойнев, Диян Стаматов, Грети Стефанова.

В началото общинските съветници от "БСП за България" поискаха отлагане на точката. Обратното предложение направиха общинските съветници от "Демократична България".

Изказване на общинския съветник от левицата Николай Велчев предизвика освирквания. В изказването си Вълчев посочи, че се позовава на фактологията и заяви, че през 2014 г. властта в Украйна била „взета насилствено“ и „ръководството на Украйна е фашизирано“.

Общинските съветници от левицата настояха на административната сграда да се вее само българското знаме. Михаил Ставрев развя български трибагреник по време на заседанието.  

От левицата се обявиха против разполагането на флага. Георги Георгиев, председател на СОС, който е и вносител на доклада, коментира че столицата трябва да задава тенденции, че лидерите трябва да водят, а не да се съобразяват и оправдават. Днес е един от тези моменти в историята, настоя Георгиев и посочи, че е време за отговорна, европейска и демократична позиция. Той посочи, че такъв е примерът и във всички европейски столици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 6.3 милиарда олбещани вчера от Урсула и турското знаме ще окачите. Нещастници.
236
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дупе давци
235
1
 
27
 
! Отговори
Еди Койси преди 2 години
Я,направо махнете българското знаме!!!
234
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това се получава когато нормалният българин се е свил в черупката си, притиснат до стената в опит за своето оцеляване и оставя шепа кресливи ***-*** да определят дневния ред.
233
0
 
21
 
! Отговори
дърт преди 2 години
До До дърт 279 - Можеш ли да ми обясниш по-свързано какво си искал да кажеш с този пост. Какво общо имат тук ЕС, НАТО, Украйна и годината с града в който живея, та чуждо знаме да се развява пред общината?
232
3
 
15
 
! Отговори
Има резон преди 2 години
Съгласен съм. Тук да се веят заедно за колорит и сирийски, и йеменски, и занзибарски, сингапурски, и всякакви знамена на народите, ако са нападнати от откачалник и ако не са руски, севернокорейски, еритрейски и на прочие и-ди-от-ски държави. Светът е олимпиада, но не за войнолюбеца.)))
231
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 269- Не се надявай. Може, но след като забранят Възраждането ви, лакоми властолюбци и предатели!
230
23
 
1
 
! Отговори
До дърт преди 2 години
Ми то трябват акъл и досетливост. България подкрепя Украйна, нападната от агресора Путин.. Годината е 2022, България е в ЕС и НАТО. Възраждане ще я закриват. Комсомола го закриха. Още инфо искаш ли? Да ти купя гинко билоба?
229
5
 
1
 
! Отговори
Гаварит Вызражданье преди 2 години
Госпади, что за чушь! Не може така - наший неутрален митинг с РУСКИ знамена да бъде многократно по малко посетен от друг с някакви надписи "Не сме неутрални"? Ощипете ни! Не сме ли в Копейкино? Кога минахме границата и се озовахме във вражеска фашистка Былгария? Нали трябваше да я освободим с помощта на нашите могуществени свир-ки и втълпени в тълпа ултраси, които да бият единичните случайни минувачи, особено жените. А ятаците клошари щяха да ни подсигурят тила с храни и напитки? Къде сме?
228
1
 
28
 
! Отговори
До дърт от АК-47 преди 2 години
Откакто видях украинското знаме зад гърба на Цветанка Ризова в предаването й "Лице в лице". И аз си помислих, че води от Киев, но не, просто поредната медия, нямаща нищо общо с България. ***'ници без'родни.
227
2
 
23
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
А Сирийското знаме, защо не??? Но и паметник на наци'то Володимир Зеленски, кога??? И забранете цветовете бяло, зелено, червено, как българско знаме, айде де! Каква ни е Украйна бе, всъщност министърът на образованието да въведе от есента задължително изучаване на украински език, и без това е пълно с украинци. Ще забравим българския, и ще се влеем в тази "велика" Украйна, мечтата на всички гласували за тези отврати'телни безо'бразия.
226
3
 
33
 
! Отговори
::: преди 2 години
Тия знамена ги развяват, като носни кърпи.С какво е заслужила Украйна да и се вее знамето тук.Минете от битака купете Турско,Американско,Сирийско каквото има......
225
30
 
9
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 2 години
Браво София. Скоро и нашите градове в Тракия ще бъдат с украински знамена.Слава на героична Украйна. Ще победим руските фашисти.
224
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Развейте и знамето на Йемен. Защо само на Украйна?
223
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка на продажните родоотстъпници.
222
2
 
23
 
! Отговори
Бг преди 2 години
На тиквата хората .
221
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ама че сте ....... те иизгоряха бг знаме а вие нацистки ***
220
0
 
9
 
! Отговори
лиса преди 2 години
КОМСОМОЛСКИ ИНИЦИАТИВИ НА ДОВОЛНО *** ХОРА! ПРЕДЛАГАМ И СЛЕД ТОВА ДА ОСТАНЕ ТАМ. ЩЕ Е НУЖНО!4
219
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДА ГОРИМ БГ ЗНАМЕ НЕ МОЖЕ, НО ДА СЛАГАМЕ ЗНАМЕ НА НАРОД ГОРИЛ НАШЕТО МОЖЕ
218
6
 
8
 
! Отговори
Рамбо Силек преди 2 години
Хохоо, троловете добре са се организирали под тази новина. Пропагандирате ли мижитурки ;)