Жена пострада при погрешно срутена стена

Инцидентът е станал в квартал "Лозенец" в София при изграждането на калканна стена
1 мар 2023 09:56, Йоана Цонева
10
Жена пострада при погрешно срутена стена
Снимка: БГНЕС

Стена в офис на партерен етаж в жилищна сграда се срути заради строеж в непосредствена близост, съобщава bTV.

Инцидентът е станал в квартал "Лозенец" в София при изграждането на калканна стена. Под натиска на бетона стената на офиса се срива. В този момент обаче вътре е имало жена, която е пострадала леко.

Живущите в района смятат, че строежът трябва да се спре и да се направи обстойно изследване на стената, която се е срутила и евентуалните щети по сградата. В някои от апартаментите има пукнатини.

Още по темата
Александър Кехайов, представител на фирмата, изграждаща жилищната сграда в съседство, обясни, че е подадена проектна документация, която фирмата изпълнява.

"Имаме заложени шайби по калканните стени - това е четвъртата такава стена, която изграждаме. Бетонирането се осъществява на тактове, като след всеки един от тях колегите спират за около 30 мин", посочи той.

Все още не е ясно, защо се е стигнало до инцидента. Според фирмата строител тухлената конструкция на вече съществуващата сграда не е била достатъчно добре укрепена.

Предстои независими експерти да направят обследване и да излязат със заключение по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
На бул. Витоша 172 преди 1 година
от алчност изнуди мъжа си да направят тесен изкоп през тротоара, като към "английски двор" и в този изкоп направиха тясно стълбище, по което се слиза до мазето на старата им сграда, за да използват и това мазе с цел печалба. Най-напред беше пункт за застраховки, после офис за преводи. Но това подкопа основите на тази доста стара и не много стабилна сграда. И офисът, и магазинът над него са все места, където влизат хора и ако стане внезапно срутване, кой знае колко невинни ще пострадат.
6
0
 
0
 
! Отговори
Близо до Лоз. преди 1 година
и чак преди 20-ина години, когато до тях на калкан направиха нова сграда, те се съгласиха за този калкан при условие, че ще им дадат квадратни метри от новата сграда. Пробиха външната стена на техния втори жил.етаж, за да направят връзка с малкото площ, която получиха в новата сграда. Вече два пъти напускат наематели на магазина в старата къща, защото се чувало странно припукване. И това на емблематичен столичен булевард, заради капризите на вече застаряла кифла. Не й стигна това, ами от алчност
5
0
 
0
 
! Отговори
Близо до Лозенец преди 1 година
Тука на бул."Витоша" 172 е имало разправии още преди доста години, когато собствениците решили да надстроят втори жилищен етаж над едно малко къще, чийто приземен етаж представлява неголям магазин, а над него е имало един жилищен етаж. Собствениците обаче си надстроили. Било е горе-долу преди около 60 години. Старите съседи помнеха. Към края на соца в този дом дойде една кифла като снаха и се разквича за отделно жилище, не щяла при свекърва. Да, ама свекърът няма толкова пари и
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изумително е как се генерират постоянно някакви безсмислени текстове и трябва да се бориш, за да разбереш каквото и да е от случилото се. Заглавието е идиотско, елементарно пояснение на ситуацията липсва. Строят сграда на калкан. При изливането на бетон, от натиска върху стената на съседната кооперация се е срутила част от нея.
3
2
 
27
 
! Отговори
Иван Иванов преди 1 година
Сложили са пенополистирола на калканната стена за оформянето на делатационната фуга и са използвали за външен кофраж зиданата стена на съседната сграда. Техническия ръководител е за затвора.
2
2
 
12
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Последно срутена, или рухнала стена? Разликата между двете е огромна. Ако е срутена, това е по вина на човек, другото е спонтанно. И за рухването има причина разбира се, но да не измествам темата.
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да питат арх. Владимирова - най-нaглата и корумпирана общинска архитектка!