Над половината сигнали за паднали клони в София все още чакат

Първо се обработват сигналите с по-голяма спешност
Обновена: 30 ное 2023 11:33 | 30 ное 2023 11:33, Елка Василева
20
Над половината сигнали за паднали клони в София все още чакат
Снимка: архив, БГНЕС

Пети ден след обилния снеговалеж в София са обработени малко повече от една трета от сигналите за паднали клони и дървета, подадени към 112.

От началото на възникналата ситуация са получени 2354 сигнала на телефон 112, от тях са обработени 860. Работата на всички екипи на терен продължава, заяви пред БНТ Сияна Хлебарова, главен експерт в Дирекция "Зелена система".

"Няма как да кажем конкретна дата за отстраняване на всички паднали клони, тъй като до вчера още постъпваха сигнали. Направили сме необходимата организациия и всички екипи са на терен. Екипите са приоритизирани. Първо се обработват сигналите с по-голяма спешност - в близост до здравни заведения, детски градини и ясли, училища, паднали дървета върху улици и тротоари, които пречат на движението и са опасни за гражданите", заяви Хлебарова.

Новият директор на Столичното предприятие за третиране на отпадъци Николай Савов отчете, че от снеговалежа насам количеството отпадъци, което постъпва в предприятието, расте прогресивно.

"Първият ден 30 тона отпадъци постъпиха, после 80, после 90. Днес очакваме над 100 тона отпадъци. Дървесината, която постъпва в предприятието, се обработва до компост", каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
на който му е пречел преди 7 месеца
клон го е махнал . до 2-3 седмици ще има още 4-5 такива случаи и тогава наведнъж ще ги махнат прътите и колците . на 112 все са заети . малко хора работят . един пожарникар идва от далече с брадва да отсече клона и да го вози . шум от косачки няма, а много от бензинови триони .
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Никой истински софиянец , но даже и тези, които после са станали софиянци не са искали потомъкът на ДС да управлява. Той беше поставен от другарите му също от ДС. Тежко на София, а по-късно и на цяла България, защото по сценария на партизаните кметът на София е следващ премиер на страната.
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Фирмите отговарящи за почистването на София все още са гербаджийски.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"спаси" София, погуби София.
8
2
 
7
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 7 месеца
Важното е Бонев да стане председател на СОС това ги интересува Промените разрушиха всичко каквото можаха в държавата а сега вече подхващат и София
7
1
 
10
 
! Отговори
Чоко преди 7 месеца
Мис Бони, нали е много лесно да обикаляш из София и да намираш кусури. И аз мога.Искам да те попитам, КОГА ЩЕ РАЗЧИСТИТЕ СОФИЯ ОТ КЛОНИТЕ? Нали сте на власт.Какво чакате, да дойде Путин ли ?
6
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Те не са виновни, за всичко е виновно наследството на герб и кражбите и схемите им. Те направиха всичко перфектно в това нечувано за сф бедствие. Снегът на места стигаше височина на пекинез. Щом толкова ги обиждате явно сте трроллове на Путин и искате да отидем с русия, не с любимите ни дс внуци-атлантици. Нищо не разбирате, стойте настрана. Сметката за чистене вече е платена авансово и е увеличена с 30 %. Сега ще ги глобяват, но дали ще платят глобите...
5
2
 
6
 
! Отговори
Леля Кирчо от ПП–ДБ преди 7 месеца
В посолството всичко е чисто.
4
3
 
6
 
! Отговори
Алов преди 7 месеца
Важно е да сме живи и здрави да продадат земите на американците да пуснат ГМО царевица и шистовия газ. Всичко е топ
3
3
 
6
 
! Отговори
бла,бла преди 7 месеца
Важното за мен е, че спряха старите коли, дори тия на газ. Може разни клони да ни падат по тротоарите, обаче поне въздухът ще е чист.
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Държавата няма хора и обучени кадри за реални дейности. Всичко живо е писател, журналист, чиновник и пр. "специалисти".
1
2
 
16
 
! Отговори
Чоко преди 7 месеца
Ге*й дружинката от спаси София ни спасиха от снега и изпопадалите клони. Елате на площад Света Неделя или на обръщалката на трамвай 5 , за да видите за какво става дума. Нищо не е почистено, клоните само са избутани от гражданите настрани, за да може да се преминава. Щом така е на центъра не ми се мисли какво е по кварталите. Цял живот живея в София но такова безхаберие не съм срещал до сега.