Датата на новия София Прайд 2024 е ясна - 22 юни

Локацията ще бъде обявена на по-късен етап
Обновена: 2 фев 2024 13:27 | 2 фев 2024 13:27, Нели Христова
67
Датата на новия София Прайд 2024 е ясна - 22 юни
Снимка: БГНЕС

София Прайд 2024, най-голямото събитие в защита на човешките права в България, ще се проведе на 22 юни. Локацията ще бъде обявена на по-късен етап.

Фокусът на тазгодишното издание ще бъде ролята на ЛГБТИ+ хората в България за развитието на българското общество. Сцената на София Прайд отново ще даде възможност на млади артисти от общността да се изявят и да пеят пред хиляди, заедно с едни от най-големите звезди на българската музика.

"София Прайд ще се проведе за 17-та поредна година. Извървяхме много път заедно, постигнахме важната законодателна промяна в Наказателния кодекс, разбирането към проблемите на общността расте, все повече и повече хора са открити и това променя възгледите. Но голяма част от проблемите на ЛГБТИ+ хората в България остават нерешени. Най-важният сред тях - юридическото регулиране на еднополовите партньорства, което ще продължи да бъде фокус в работата ни през следващите години, както и на това издание на Прайд", сподели Симеон Василев от организационния комитет на София Прайд.

Миналогодишното издание събра хиляди българи на мирно шествие в центъра на София. Акцент на събитието бяха 11 български семейства, които застанаха с имената, лицата и историите си зад каузите и целите на София Прайд. В продължение на няколко месеца кампанията “Нашето семейство ви кани на София Прайд 2023” насочи вниманието към нуждата от подкрепа в семейната среда, която е изключително важна за ЛГБТИ+ българите.

София Прайд се организира от фондация GLAS, съвместно с фондациите Bilitis, ЛГБТИ Действие и Български хелзинкски комитет. Събитието през 2023 беше подкрепено от Български фонд за жените, Посолство на САЩ в България, Посолство на Австралия, Absolut, Accenture, Delinian, Draft Kings, EY, Fashion Days, HP Enterpise, Ingram Micro, Mastercard, Progress, Paysafe, Sutherland, Walltopia и WorkNomads LAB Hotel.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
23
 
! Отговори
Бай Урко преди 3 месеца
Да отидат на някоя ливада и да си празнуват колкото искат,и 23,24 и тн са свободни дати!!!
31
2
 
11
 
! Отговори
бонева борислава преди 3 месеца
ох , как ше издържа до тогава , а и не може ли всеки месец да се провежда или всяка седмица ???
30
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Както вървят нещата ще се окаже че историята е циклична. Като вземем за отправна точка Содом и Гомор и гледам как се движат събитията в съвременния свят, края на цивилизацията ни наближава. Третата световна върви към ядрен апокалипсис. И пак развитието ще започне от лъка и стрелата. А лгбти феновете ще могат да се връткат както си искат щото морални норми няма да има. С повече късмет в бъдещата цивилизация могат да си направят еднополовата лИбоФ основа на обществото.
29
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вече в защита на човешките права било...че кви ли права ще ми защитават ?
28
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 29 - Нали знаеш, че вече е научно доказано, че хората с нетрадиционна сексуална ориентация имат мутации в някои дялове на мозъка? Така че, те наистина са с проблем, близък до онзи, заради който други хора се намират в клиниката в Карлуково.
27
2
 
29
 
! Отговори
Чудя им се преди 3 месеца
Вместо да дразнят цяла България, защо не си наемат някъде един стадион и като влязат там да си празнуват колкото си искат? Защо е нужно да се блокира центърът на столицата и да се правят тези смешни паради, над 80% от участниците на които са платени и не са никакви гейове. Като прибавиш и тийновете, които отиват там за сеир, колко ли процента от скачащите и крякащите на този парад са наистина гейове? Дали има 2-3%?
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
това стана като някакво фрийкшоу
25
1
 
9
 
! Отговори
аа преди 3 месеца
как е тръгнало може и да нема софия прайд. Сега истинската инфлация започва, виждам как тъпите кафенца по витошка ше се празни. Няма да има пари за кафенца и за прайд няма д аима
24
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе, кво ви пречат, да си развяват там, каквото им се развява. Ако това ви е най големия дерт, значи вие сте по сбъркани и от тия
23
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Все едно да изкараш бедните хорица от Карлуково на парад!На нещо подобно ми прилича!
22
3
 
11
 
! Отговори
Антинатовец преди 3 месеца
Да поканят и тези от Русия, Унгария и Сърбия че там такива извратеняци не приемат и не сгодяват.Путин , Орбан и Вучич ще им подпалят задниците на тези.Но виж в България каква демокрация има даже и цялата Бг полиция ще ги пази от набези на недоволните.И цялото движение по центъра ще го блокират заради тях.Но е хубаво преди прайда да се подмият все пак да не вони от тях.
21
1
 
19
 
! Отговори
Прайдо Прайдевски преди 3 месеца
Т Р А Г Е Д И Я.......
20
19
 
2
 
! Отговори
Копейки преди 3 месеца
Честит празник на вашият шеф Путин.
19
1
 
18
 
! Отговори
Боже, преди 3 месеца
колко объркани хора!...
18
2
 
19
 
! Отговори
Деди преди 3 месеца
Де гиде една неизкастрена и дебела гьостерица за тези "цветни момиченца'! След това едва ли ще си помислят за "ПРАЙД"!
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На това му викат организирани хора. За месеци напред планират. А тоалетите избрали ли са си вече?
16
4
 
19
 
! Отговори
Ц преди 3 месеца
Тази година ше е комбиниран с партийна сжирка на ПП-ДБ! Кокотр ще води прайда!
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Честит празник на кмета на Сф.
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А парад на психично болните - кога? Или той е обединен с този?
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Честит празник на админна!