Летище Варна е затворено, влаковете закъсняват

Международните летища София, Бургас, Пловдив и Горна Оряховица са отворени и работят нормално
6 яну 2008 11:56,
5
Летище Варна е затворено, влаковете закъсняват
Летище София работи нормално. Снимка: Булфото

Международните летища София, Бургас, Пловдив и Горна Оряховица са отворени и работят нормално. Летище Варна е затворено поради обледеняване на пистата, извършват се дейности по почистването й, съобщиха от Министерството на транспорта.

Пристанищата работят при зимни условия. Температурата на водата е 0° С, което е предпоставка за намаляване на ледохода по река Дунав. Днес няма ледоход при Видин, а при Силистра е 40%.

Температурата на въздуха е -10° С. Речно пристанище Русе е затворено поради тежката зимна обстановка и се извършват дейности по почистването на снега.

Всички влакове се движат с малки закъснения. Три международни влака се движат с закъснения между 60 и 120 минути, реализирани преди да влязат на българска територия. Международен влак София-Кулата-Солун се движи със закъснение поради повреда на пантограф, който ще бъде ремонтиран на гара Дупница за около 30 минути.

Към всички експресни и бързи влакове са прикачени допълнителни вагони поради увеличения брой желаещи да пътуват с БДЖ. Експрес Чайка (Бургас-София) се движи към момента с 36 минути закъснение и се очаква да пристигне в София към 11.45 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
ot gorna be преди 16 години
Da, v Gorna Orqhovica se osyshtestvqvat poleti. Poneje ne sym se interesuval, edinstvenite, za koito znam, sa ot i kym Rusiq, no ne prevozvat pytnici :)
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
и когато е слънчево и топло-обучение на бъдещи пилоти
2
0
 
0
 
! Отговори
ickooo преди 16 години
da ima, samo kargo i VIP poleti :)
1
0
 
0
 
! Отговори
- преди 16 години
:D v gorna oryahovica izob6to kaca li ne6to. az ne sum 4ul da ima poleti do i ot tam, dori vutreshni :D