Ум умува, ум робува...пак задръстване

Ограничение до 50 км/час на магистрала, тунел без светлини и полиция на всеки метър – това решиха властите за борба със задръстванията на 6 май
2 май 2008 13:48,
120
Ум умува, ум робува...пак задръстване
Управляващите искат да оправят в последния момент празничното задръстване чрез полицаи на всеки метър, тунел без лампи и мравешка скорост. Снимка: Булфото

Управляващи отново не успяха да измислят адекватен вариант за справяне с потока от коли, който се очакват да задръсти столицата след края на празниците.

Куп представители на отговорните за трафика институции се събраха днес до до тунела “Топли дол” на автомагистрала “Хемус” в опит да намерят решение за проблема.

Поканените на срещата Михаил Миков, министър на вътрешните работи, и министърът на регионалното развитие Асен Гагаузов обаче не дойдоха на срещата.

МВР шефът обаче изпрати новия главен секретар на МВР Павлин Димитров. На срещата дойдоха Алекси Стратиев, началник Направление “Пътна полиция” в Национална служба “Полиция”, ръководството на държавна фирма “Автомагистрали”, представители на Фонд “Републиканска инфраструктура” и кметът на Ботевград.

Депутатът от НДСВ Олимпи Кътев предложи постоянно полицейско присъствие на магистрала "Хемус" от 21 до 21 часа на 6-ти май и ограничение на скоростта до 50 км/час.

Другото предложение на депутата от НДСВ е ТИР-овете и тежките камиони да бъдат отклонени по стария път на „Витиня", но той пък се нуждае от спешно изкърпване на около 4 000 кв. м., за което от фонд „Републиканска пътна инфраструктура" заявиха, че няма пари.

Кътев даде идея и за т.нар. „Реверсивно движение” в едната и единствена работеща тръба на тунела “Топли дол”, когато трафикът е по-силен, движението в посока София да е в две ленти и обратното, съобщи Дарик радио.
 
"Там има три платна – едно аварийно и две проходими. В момента тези три платна са разделени по средата на две и движението се осъществява в двете посоки по една колона. Според мен е възможно тези временни маркировки да са мобилни и по време на натоварването нищо не пречи посоката към София на входа на тунела да влиза в две платна, а в обратна посока в едно платно”, посочи още Кътев.

От КАТ обаче се опасяват, че подобно действие може да доведе до множество катастрофи. Засега се очаква тунелът да бъде пуснат само за тежкотоварните автомобили, като ще се обмисли дали да се пуснат и колите.

Проблемът е, че ремонтираният тунел е без осветление, което може да създаде рискови ситуации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
проблема приятелю не в това кой е софиянец и кой е селянин..това са проблеми за комплексарите!Аз съм софиянец кореняк, но не се притеснявам , че хората от провинцията идват да си търсят работа в столицата!Така е по цял свят!Проблема е в нашите управници , които нямат визия за столицата, трафика...прираста...икономиката.. работните места..студентите..Не могат да построят и ремонтират една улица..само кърпежи, и те траят от ден до пладне!Няма вкаран в затвора нито един строител извършил калпав ремонт, максимум да го глобят символично, както направи и Б.Б. за ремонта на Цариградско...а бе обещал да го ремонтират отнова..Народът бързо забравя .. не се търси сметка от министри..кметове..депутати...Я да видим с какви пари е влезнал преди да стане министър...и какво му е имането след един мандат?Велчев..царя...стани-Шеф..д.Вълчев..Пирин ски..Боковите..приятелчетата от клуба "Монтерей"...Това са проблемите !Другото е една говорилня и насъскване на хгората един срещу друг по расови или религиозни признаци...изкарват регионализма..Софиянци срещу пловдивчани...плевенчани срещу врачани... другото е насъскване на една професионална група срещу друга..доктори срещу учители..шофьори срещу миньори..интелигенция срещу работници или срещу селскостопанските производители..!Така ни отклоняват вниманието и ни цакат ..прецакват.. пък ние се ядем един друг, а те си печелят и живеят на наш гръб доста охолно
78
0
 
0
 
! Отговори
Niksun преди 16 години
typaci az sym v Sf shtoto trea da u4a , a ne da stoq kato vas i da vikam az sym sofiqnec i sym velik . Kato ste golqma rabota zashto na golqm procent ot rykovodnite postove ne sa hora ot Sofiq ? Zashtot samo znaete edno - typi selqni mahaite se nie sme veliki . Abe neshtatnici ako nqma po-malki gradove i sela razbirate li , 4e shte izmrete ot glad we ? (опа сменям на кирилица) От каде идва брашното ? Месото ? Как ще се тъпчете с пържолки и ще дебелеете ако ги няма "селяните" ? Отнасяйте се с малко уважение , защото вие сте смешните и глупавите . Никой не е постигнал нищо просто , защото бил "столичнин" . Да сте живи и здрави ама пак прости ще си останете .
77
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ако не сте забелязали правя реклама на Златина Савова. Та тя рече това: Да, за да стане това трябва столицата да се премести в друг град, само че този път в някой равнинен. Абе един въпрос - българите дали сме или да - да строим градовете си близо до *** планини (София, Търново, Враца), или ни е *** релефа?
76
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Проблемът е в това ,че София е пълна със селяни. Ако се приберат по родните места няма да има задръствания.
75
0
 
0
 
! Отговори
ZEN преди 16 години
Че то ние Софиянци си седим в СФ. щото няма къде да ходим... вижда се начи кои какъв е щом настъпят празници. Ако имаше малко акъл в простите селски тикви, нямаше да се юркат веднага на 1ви, ами щяха да изчакат... *** къде ти...
74
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
проблема в другите страни!ИталияФранцияГермания.....Инвестира т в страните си, привличат капитали и си оправят инфраструктурата!А у нас...изнасяме капитали, инвестираме в Ирак..Либия...Ангола...Палестина...Египет...и не строим пътища а кърпим дупки!Освен това на 7 500 000мил.население имаме 65 000полицаи !А в НЮ Йорк на 15 000 000 жители има 35 000полицаи!Явно нашите са повеяе за да стоят покрай дупките!Абе къде са им инфраструктурните проекти!Защо ни спряха европейците парите по тези проекти!Вижте и съседна Гърция, какви пътища построиха, а червените барони и кардиналите от ДС само крадът и изнасят капитала в чужди банки!За туй сме на това дередже!
73
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Много са глупави и комплексарски коментарите ви дрги сънародници!
72
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Да, за да стане това трябва столицата да се премести в друг град, само че този път в някой равнинен. Абе един въпрос - българите дали сме или да - да строим градовете си близо до *** планини (София, Търново, Враца), или ни е *** релефа?
71
0
 
0
 
! Отговори
PR на Златина Савова преди 16 години
Манафu, не се карайте, пишете по темата за Златина.Златина Савова е първата българска форумна звезда
70
0
 
0
 
! Отговори
ттт преди 16 години
абе много си ***!!! кво са ти виновни хората, които са в София? Когато ония в парламента и кметовете на градовете си свършат работата, тогава младите няма да се гъчкат в София... аман от злобари, сигурно и ти си някой, който е бил в София, но си е мизерствал в гадната квартирка и е завиждал на всеки който успява, а той нееее. Така им трябва на всички злобари!!!
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ем нека се позадръстят малко, дано им уврат тъпите софийски кратуни.
68
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Цитирам Златина: "Плевен затъва, а София засиява, защото Слави се премести от Плевен в София. Когато Слави е на турне градовете стават сякаш по-красиви" Златина Савова, безнадежна фенка на Слави.
67
0
 
0
 
! Отговори
Kolega... преди 16 години
Do 54 blagodaria za informaciqta...Do 55 zashto na selo e mnogo got...oshte poveche ako si sas zastrahovka jivot..... ;)))
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Г-да софиянци, аз обичам чесън, но може и нечесън
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
престанете с тази натрапчива реклама
64
0
 
0
 
! Отговори
Bulgaria...mamma mia преди 16 години
sofiqnci...po-golemi selqni ot vas nqma,4estno,ot kade go vadite tova ego i tova samo4yvstvie ne znam...stoite si y mirizlivoto grad,pa nie na sielo 6e si praim kefa
63
0
 
0
 
! Отговори
Yambol преди 16 години
slabo me valnyvat zadrastvaniqta v sofiq ... ko tolkoz sq,v svetoven problem nomer edno 6e go prevarnat...basi,balgarska my raota - te i te si4kite yuru6 kak nqma da ima zadrastvaniq
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Софиянки, искам да Ви любя, заради софийското жителство.
61
0
 
0
 
! Отговори
imeto преди 16 години
na koi mu za nqkvi zadrysteni feonve na narkomana slavi trifonov???? skrijte se!!
60
0
 
0
 
! Отговори
K0z1ca преди 16 години
Da padne edna bomba v sofia iskam azz ama samo edna golqqqqma dupka da ostane i bg she se oprai !