Ум умува, ум робува...пак задръстване

Ограничение до 50 км/час на магистрала, тунел без светлини и полиция на всеки метър – това решиха властите за борба със задръстванията на 6 май
2 май 2008 13:48,
120
Ум умува, ум робува...пак задръстване
Управляващите искат да оправят в последния момент празничното задръстване чрез полицаи на всеки метър, тунел без лампи и мравешка скорост. Снимка: Булфото

Управляващи отново не успяха да измислят адекватен вариант за справяне с потока от коли, който се очакват да задръсти столицата след края на празниците.

Куп представители на отговорните за трафика институции се събраха днес до до тунела “Топли дол” на автомагистрала “Хемус” в опит да намерят решение за проблема.

Поканените на срещата Михаил Миков, министър на вътрешните работи, и министърът на регионалното развитие Асен Гагаузов обаче не дойдоха на срещата.

МВР шефът обаче изпрати новия главен секретар на МВР Павлин Димитров. На срещата дойдоха Алекси Стратиев, началник Направление “Пътна полиция” в Национална служба “Полиция”, ръководството на държавна фирма “Автомагистрали”, представители на Фонд “Републиканска инфраструктура” и кметът на Ботевград.

Депутатът от НДСВ Олимпи Кътев предложи постоянно полицейско присъствие на магистрала "Хемус" от 21 до 21 часа на 6-ти май и ограничение на скоростта до 50 км/час.

Другото предложение на депутата от НДСВ е ТИР-овете и тежките камиони да бъдат отклонени по стария път на „Витиня", но той пък се нуждае от спешно изкърпване на около 4 000 кв. м., за което от фонд „Републиканска пътна инфраструктура" заявиха, че няма пари.

Кътев даде идея и за т.нар. „Реверсивно движение” в едната и единствена работеща тръба на тунела “Топли дол”, когато трафикът е по-силен, движението в посока София да е в две ленти и обратното, съобщи Дарик радио.
 
"Там има три платна – едно аварийно и две проходими. В момента тези три платна са разделени по средата на две и движението се осъществява в двете посоки по една колона. Според мен е възможно тези временни маркировки да са мобилни и по време на натоварването нищо не пречи посоката към София на входа на тунела да влиза в две платна, а в обратна посока в едно платно”, посочи още Кътев.

От КАТ обаче се опасяват, че подобно действие може да доведе до множество катастрофи. Засега се очаква тунелът да бъде пуснат само за тежкотоварните автомобили, като ще се обмисли дали да се пуснат и колите.

Проблемът е, че ремонтираният тунел е без осветление, което може да създаде рискови ситуации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
zlatina (от clubs.di преди 16 години
В *** само гейове и ! Само Слави е истински българин.пс. Номер 15, толкова грозен ли си като последния в рекламата, с уста като немска баба, дебел нос като картоф и свински очички?
18
0
 
0
 
! Отговори
Lobo преди 16 години
Абе как не им стигнаха 3 години да ги ремонтират тия тунели??? Да бяха викнали япончета дето са в 3-ти клас да си карат трудовото обучение в България и в часовете да ремонтират тия тунели за 2 седмици!!! То ремонта е лесен, пазарлъка за това кой ще открадне парите е труден!!!
17
0
 
0
 
! Отговори
Kolega... преди 16 години
...nema da me razberete...Ami purvite 2 dumi (v post #4) davat otgovor na vuprosa ti.....?! Izviniavaj ama sum mnogo proS... Ostanaloto..sa samo izbroeni fakti.....kak za edno zadrustvane se pravi krizisen shtab...?! A spored men trqbva da se napravi SEDENKA.... kade sa parite, nqkoj tochi...abe kioravi li ste be... ;)))
16
0
 
0
 
! Отговори
tsetso преди 16 години
грешка, коментара беше за 14
15
0
 
0
 
! Отговори
tsetso преди 16 години
е радвам се че не съм гей и мопга да гледам реално на нещата. а 12 - ти от тези все недоволнители си?
14
0
 
0
 
! Отговори
zlatina преди 16 години
В България мъже няма бе бате, а жените все к*рви. И втория съвсем не мяза на гей, повече мяза последния, който ми прелича на мазен българин. Не, че защитавам другия потребител, който си прави реклама, но казвам истината, а тя боли. Българите сме все ***, *** сме всичките като теб.
13
0
 
0
 
! Отговори
zlatina преди 16 години
В България мъже няма бе бате, а жените все . И не мяза на гей, повече мяза последния, а той последния мяза на мазен българин. Не, че защитавам другия потребител, който си прави реклама, но казвам истината, а тя боли.
12
0
 
0
 
! Отговори
tsetso преди 16 години
природата ни е хубава, това че я презастроихме смятам че е проблем на управляващите... за да вземат повече рушвети. навремето в испания е било така. после са бутали хотели. а австрийските ябълки са по- хубави защото има по модерни технологий за отглеждане. знаеш ли че в САЩ има бутчета от пиле колкото едно наше пиле? там друг въздух ли дишат??? повечето неща вече са генно модифицирани. за сведение във виена има магазини където твърдят че се продава "чиста" храна. там цените са доста по други и ябълките изглеждат нормално
11
0
 
0
 
! Отговори
laynovoz преди 16 години
абе ти нещо много ***(а) ми се струваш а?ПС: той втория ми мяза на гей бе бате ;)
10
0
 
0
 
! Отговори
Kolega... преди 16 години
Tino-nino "BG" POLICIATA...vinagi v usluga na "Dogan Efendi" Gmbh....Da se smeesh li..?! Da plachesh li...?! Po-skoro vtoroto...vupreki, lichnite (ne tolkova dobri) chuvstva kum ekipa na firmata... Vse pak po dobre shte bude tova BG da ne bude v kavichki... no puk ot druga strana e dobre za skrupolite..."Bij CHENGETO po glavata bij,bij,bij,..."
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Е аз пък приличам на второто момче от рекламата на ***.BG в настоящия сайт, ама не се хваля, нали? И не е по темата най-малкото.
8
0
 
0
 
! Отговори
tsetso преди 16 години
забравих... и аз карам мерцедес на 1г. и какво от това? все пак нали работим за да си доставяме удоволствия? завистливи погледи и аз съм усещал. а аз как да гледам на един строителен работник, който носи телефон, по-скъп от моя??? или си купува плазма а заплатата му е 1000 лв. и цял ден не влага мисъл???
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Нямаме красива природа, щом австрийските ябълки са по-вкусни вече от българските. Просто си съсипахме природата тотално, а на запад чак сега започват да си я оправят след години тровене. Това е защото сме *** гнусари и не я пазим. Какво черноморие - водата е мръснозелена и не се вижда нищо в нея, а се строи твърде много и навсякъде.
6
0
 
0
 
! Отговори
tsetso преди 16 години
аз мисля че пари има, но засега не могат да се разберат кой да ги открадне. има толкова много европейкси фондове, които са готови да отпуснат пари. и защо цялата държава изкарва шофьорите виновни? как да няма толкова катастрофи като нямаме един свестен път? или какво? трябва да работим постоянно и да не пътуваме никъде? /софиянци/ Не мислите ли че така се подкрепя икономиката в страната? имаме такава красива природа. повечето хора в провинцията са топли и отзивчиви. ако няма пътуващи дали на тях ще им е добре????
5
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 16 години
Това пък какво общо има всъщност :)
4
0
 
0
 
! Отговори
Kolega... преди 16 години
Egati durjavata *** razbili edna patrulka.....i krizesen shtab za zadrustvaniq.... tc,tc,tc...lele niakakav Rumanski *** s Ferrari gi pravi ludi v Burgas.... *** istoriq mani... kakto se kazva dobra rabota ama ***... ;)))
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Не завиждайте на хората в луксозни автомобили. Аз нямам автомобил, обаче се възхищавам на луксозните автомобили, а вие им завиждате злобно.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Аз нямам кола, обаче не мога да разбира защо като мине BMW и Мерцедес хората са толкова злобни да завиждат? Аз не завиждам, поне не с негативни чувства, ами се радвам на луксозните автомобили, защото са много красиви наистина.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Столичани са виновни, защото не си стоят в София по празниците!