Ум умува, ум робува...пак задръстване

Ограничение до 50 км/час на магистрала, тунел без светлини и полиция на всеки метър – това решиха властите за борба със задръстванията на 6 май
2 май 2008 13:48,
120
Ум умува, ум робува...пак задръстване
Управляващите искат да оправят в последния момент празничното задръстване чрез полицаи на всеки метър, тунел без лампи и мравешка скорост. Снимка: Булфото

Управляващи отново не успяха да измислят адекватен вариант за справяне с потока от коли, който се очакват да задръсти столицата след края на празниците.

Куп представители на отговорните за трафика институции се събраха днес до до тунела “Топли дол” на автомагистрала “Хемус” в опит да намерят решение за проблема.

Поканените на срещата Михаил Миков, министър на вътрешните работи, и министърът на регионалното развитие Асен Гагаузов обаче не дойдоха на срещата.

МВР шефът обаче изпрати новия главен секретар на МВР Павлин Димитров. На срещата дойдоха Алекси Стратиев, началник Направление “Пътна полиция” в Национална служба “Полиция”, ръководството на държавна фирма “Автомагистрали”, представители на Фонд “Републиканска инфраструктура” и кметът на Ботевград.

Депутатът от НДСВ Олимпи Кътев предложи постоянно полицейско присъствие на магистрала "Хемус" от 21 до 21 часа на 6-ти май и ограничение на скоростта до 50 км/час.

Другото предложение на депутата от НДСВ е ТИР-овете и тежките камиони да бъдат отклонени по стария път на „Витиня", но той пък се нуждае от спешно изкърпване на около 4 000 кв. м., за което от фонд „Републиканска пътна инфраструктура" заявиха, че няма пари.

Кътев даде идея и за т.нар. „Реверсивно движение” в едната и единствена работеща тръба на тунела “Топли дол”, когато трафикът е по-силен, движението в посока София да е в две ленти и обратното, съобщи Дарик радио.
 
"Там има три платна – едно аварийно и две проходими. В момента тези три платна са разделени по средата на две и движението се осъществява в двете посоки по една колона. Според мен е възможно тези временни маркировки да са мобилни и по време на натоварването нищо не пречи посоката към София на входа на тунела да влиза в две платна, а в обратна посока в едно платно”, посочи още Кътев.

От КАТ обаче се опасяват, че подобно действие може да доведе до множество катастрофи. Засега се очаква тунелът да бъде пуснат само за тежкотоварните автомобили, като ще се обмисли дали да се пуснат и колите.

Проблемът е, че ремонтираният тунел е без осветление, което може да създаде рискови ситуации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ВЪВЕЖДАНЕ НА СОФИЙСКО ЖИТЕЛСТВО - > КРАЙ НА ЗАДРЪСТВАНИЯТА!!!
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
За всичко е виновен Костов и всички софиянци
37
0
 
0
 
! Отговори
pippko преди 16 години
"не си създавай сам богове...само аз съм единственият"
36
0
 
0
 
! Отговори
Joro ot Reklamata na преди 16 години
Няма такова нещо. Според Злати ти си г-н никой, едно нищожство. Хората, които пишат по форуми и при това не харесват Слави са *** за нея.
35
0
 
0
 
! Отговори
Kolega... преди 16 години
Naj mrazim da mislim...takiva sme kompleksarite... sujaliavam ako sum zaseganl chuvstvata na Zlaitna, no ne sujaliavam ako sum zasegnal Dogan Efendi.... ;)))
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
В смисъл аз казах, че приличам много на тоя Joro в рекламата, а не на ***, който мяза на бременно прасе Dragoni.
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Майката на Бритни Спиърс е с майка българка, затова Бритни е пяла тук още в началото на кариерата си, в началото но 2000 г. в едно столично училище 44 СОУ.
32
0
 
0
 
! Отговори
pippko преди 16 години
над задръствания.всъщност както е казал чичко Сталин-има човек-има проблем,няма човек-няма проблем.Така,че затваряме Бг до край на празниците.Да остане сал министърът на вътр.работи-да инспектира
31
0
 
0
 
! Отговори
pippko преди 16 години
дЛугалко,|Слави не е истински българин,щото е чалгаджия!а ти не давай мнение за живот в страна,от която си на хиляди километри.Ъндастенд??
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Какъв двубой, нима си признаваш, че си комплексар (разбирай конфликтна личност). Не, че те поучавам, но никой не харесва конфликтните личности.
29
0
 
0
 
! Отговори
Kolega... преди 16 години
Немога да се съглася с етикета, който ми слага... Нямам нищо против Златина....дори я поздравявам и пожелавам още по-големи успехи... Двубоят е между мен и теб...
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Златина Савова е доста класи над теб, тя е жена от класа. Форумна, но все пак звезда, а звездите, тоест известните личности са се откъснали от простолюдието. Знаете ли колко е трудно да станеш известен?
27
0
 
0
 
! Отговори
Kolega... преди 16 години
БЛАГОДАРНОСТ имах в предвид...
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Форумна, но все пак звезда, а звездите, тоест известните личности са се откъснали от простолюдието. Знаете ли колко е трудно да станеш известен?
25
0
 
0
 
! Отговори
Kolega... преди 16 години
В деня на балгодарността имах в предвид..и винаги добре запечена..в червено... ;)))
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ти знаеш ли коя е тази Златина, а? Тя не е от простолююдието, тя е призната за "Първа българска форумна звезда".
23
0
 
0
 
! Отговори
Kolega.. преди 16 години
Абе Хей .... БЪЛГАРИЯ се пише с "г"... ако искаш да направиш някакъв код...по-добре го напиши с "Т"..но не използвай името на държавата... Дал съм ти пример, тук с твоя код..оставям ти го за домашно... Каквито и чувства да имаш трябва да уважваш противника....иначе, отдавна да съм бъзикнал ZLATINA 13...че в Америка , я слагат над портокали в деня на блгодарността.. ;)))
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Хората, които гледат новините са по-сдухани и скучни от самите новини, те нямат свой живот и затова обичат да гледат другите. Още нещо, много хора по bTV гледат само "Шоуто на Слави" и нищо друго.Когато имам време предпочитам да си слушам музиката, тази, която аз изпълнявам. От време на време мятам едно ухо и на радиата (особено конкурентните), но напоследък не ми остава време. А телевизия почти не гледам. Само ако хвана добър филм/сериал. Или ако хвана някоя добра песен по музикалните канали. Предпочитам да се разнообразявам с приятели навън.
21
0
 
0
 
! Отговори
Kolega... преди 16 години
...ja hodete si kupete nekvi duvki... Turkey...nad vsichko ama na iztok ot Bosfora....a Dogan efendi ot kudeto e zapochnal barabar s prodajnite kuki.... ;)))
20
0
 
0
 
! Отговори
Kolega... преди 16 години
Shto ne otidesh da duhnesh na kvartalniq...i da ne zamursiavash tuk... ;)))