Готвят бунт заради антените на мобилните оператори в Пловдив

Твърде близо били до болници и детски градини
Обновена: 11 ное 2010 19:05 | 11 ное 2010 19:01,
63
Готвят бунт заради антените на мобилните оператори в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Част от гражданското общество в Пловдив се кани да се вдигне на протест. Причината е в антените на мобилните оператори, които са разположени в прекалена близост до детски градини, училища, болници, жилищни сгради.

Преди време кметът Славчо Атанасов издаде заповед операторите да разположат антените минимум в радиус от 300 метра от обществените сгради. 

В четвъртък Административният съд в града под тепетата отмени заповедта на кмета, а сред хората се зароди недоволство. Те твърдят, че антените ги облъчват и предразполагат към онкологични заболявания. Заради проблема на 17 ноември председателят на ОбС Пловдив Илко Илиев свиква извънредно заседание на Комисията за контрол на антените на мобилните оператори.

Целта е да се набележат действия за защита на кметските заповеди за премахване на опасни излъчватели, след като съдът постанови, че част от мобилните съоръжения не трябва да бъдат премахвани.


„Уважавам решението на съда, но се страхувам да не би да се установи такава практика, че пловдивчани да няма как да се защитават от вредните излъчвания. Мисля, че членовете на комисията ще стигнат и до обсъждане на протестни действия” – прогнозира председателят Илко Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: мобилни оператори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
0
 
! Отговори
Бени Лава преди 13 години
Факт: Ако махнат базовите станции, които пловдивският кмет описа в заповедите си до операторите, в града няма да има сигнал.Факт: Навсякъде по света, базовите станции не се правят там, където са потребителите - колкото по-близо, толкова по-ефективно и по-добре.Факт: В Пловдив са си избрали *** за кмет и общински съветници.Честито Пловдив, изберете ги пак догодина...
60
0
 
2
 
! Отговори
бивш служител на опе преди 13 години
Почети малко физика.Запознай се с разпространението на електромагнитни вълни различни среди. Запознай се с взаимодействието им с веществото. Запознай се малко с GSM технологиите и тогава пиши подобни глупости. Мислип ли, че ние не сме ходили в Западна Европа? Мислиш ли, инжинерите работещи за мобилните оператори не са карали специални курсове именно в Западна Европа? Нали именно от заводите на Алкател, Siemens-Nokia, Ericcson се купува апаратура. Ама не един варненец разбира повече от тях
59
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
55-ти, "оня единият по надолу", не е давал съвети как с блутоот да се пазиш от БС, а от мобилното устройство, защото в 99% то е големият вредител поради обясними причини. Но явнно ти си разбрал това, което би ти приповдигнало самочувствието на спец...
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Еййй, много разбирачи, много нещо. Човека ти го обясни като за ***, ти пак не разбра какво ти се говори. Ако се намали броя на базовите станции (антените, както "експертите" ги наричат), трябва да се ивеличи мощността им. Ако ми обясниш защо е по-добре да останат по-малко, но по-мощни предаватели с удоволствие ще си скъсам дипломата на инженер по комуникации.
57
4
 
4
 
! Отговори
Varnenec преди 13 години
Do 52 и другите умници. Вижте в Западна Европа как стоят нещата, после говорете!В нормалните страни няма такива антени през 200м на таваните на хората.Там има мощни антени по 1-2 за град, които се намират далеч от жилищни блокове и на голяма височина.
56
2
 
4
 
! Отговори
Astarot преди 13 години
Предлагам "Станиолени шапки за Майни" на цена от 2 лева/бр. Шапките се разработват по дизайн, пожелан от клиента. Ефективността им в предпазване от микровълнови лъчения е голяма. Разполагат с допълнителни аксесоари като: антени за по-голяма ефективност и допълнителен проводник за заземяване на отклонената енергия.Поръчай сега: 0666 666 666 или върнете факс до последния кораб-майка, от който сте получили такъв!
55
3
 
1
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Готово решение - Пловдил без мобилна мрежа и покритие. Няма антени няма оператор . Или тия митингуващите да дадат рационално и приложимо решение, защото само да заеш без да знаеш решението на проблема не е удачно.
54
0
 
0
 
! Отговори
онбашията преди 13 години
абе искаш, ама за щастие решенията се вземат от малко по-умни от тебе хора. добре че няма истинска демокрация, че ако имаше за две седмици ще стане пустиня.
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 53така е така, забавлявам се. сигурно ако кажа и "обратно пропорционална на квадрата на разтоянието" ще гледат стерео. По-надолу един даваше съвети да се пазим от базови станции и телефони, като ползваме bluetooth handsfree-та. Сигурно и там е космическа технология, а не 2.4GHz. Абе яко :)
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
няма проблеми. правилата. вярно че "бееееп" е обидно понякога, ама като е факт ... истината боли :D я тогава по друг начин: на бати генийчето, можеш ли да ми кажеш какво е "клетка", че така настървено даваш определения?
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
do 52 Половината от тия тъпани дето недоволстват, не свалят телефона от ухото си, щото има безплатни минути. Също така си мислят, че има някава супер космическа техология и всички антени могат да са извън града. И да им обясняваш, нищо няма да схванат. Обзалагам се,че ползват и безжичен интернет и въобще не се сещат, че и рутера ги облъчва. Ама антените на оераторите са важни. Радиото, телевизията, сот, таксита WiFi не ги притесняват. Те за тях са безвредни
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не знам дали някой от тия титани на мисълта си дава сметка, че ако се намали броя на базовите станции, покриващи единица площ, то мощността на ОСТАНАЛИТЕ трябва да бъде УВЕЛИЧЕНА многократно, за да се покрие същата. И тогава не знам кой от какво ще се оплаква. На практика в градовете базовите станции работят на МИНИМАЛНА мощност поради гъстотата си! Ама няма проблеми, махнете половината и избушете другата половина, за да получите покритие. Гении.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е щом Кирил Продански го е казал така ще е. Ама как той рабира най-много. Що не се застреляш?
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къртите миФки. Събрали се дузина специалисти по всичкология и обсъждат неща, дето идея си нямат какви са. Понякога направо се чудя за какво хабите трафик и дисково пространство по сърверите за коментарите си. Та и тия от Пловдив така. Сигурно са се оплакали по телефона за неволите си. Добре, че са имали обхват :D :D :D
47
2
 
5
 
! Отговори
Varnenec преди 13 години
В тази държава нищо няма да постигнат. Във Варна преди година имаше подобни протести и мобилните оператори платиха на едни чичковци на държавна работа да кажат, че облъчване нямало и тези антени били безвредни... Така е в БГ г-н Паричко може всичко.
46
10
 
2
 
! Отговори
Кирил Продански преди 13 години
Има регистър на GSM клетките за София gsm-anteni.info, благодарение на един общински съветник Вили Лилков. Браво на човека! Това отдавна трябваше да стане, въпреки че сега май GSM опрераторите ще го съдят за този регистър. Искам само едно да кажа ДА СЕ МАХНАТ всички GSM клетки от блокове, където живеят хора, от училищата, от болниците. ДА СЕ СЛАГАТ САМО НА АДМИНИСТРАТИВНИ СГРАДИ!
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 41 много точно. Корпоскулярно-вълнов дуализъм
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
После ще пищят защо няма обхват.
43
3
 
5
 
! Отговори
yy7buy преди 13 години
Решението на общинския съвет си беше извън пълномощията му, а заповедите на кмета - незаконни. Това беше ясно още миналата година. А председателят на Об С е невеж лудит.
42
0
 
3
 
! Отговори
До 39 преди 13 години
Виж сега не ми се обяснява защото в нета има предостатъчно материали по темата и ако имаш поне малко желание можеш да прочетеш това онова, за да ти стане ясно, но човечеството много отдавна вече знае какво представлява светлината! Че светлината е вълна пък а доказано с поредица от опити.