Цветозар Томов: Борисов се държи като мутра!

Парламентът все още не е цирк, надява се Евгений Дайнов
Обновена: 17 юни 2011 10:22 | 17 юни 2011 10:22,
195
Цветозар Томов: Борисов се държи като мутра!
Снимка: Архив Булфото

Политологът Евгений Дайнов и социологът Цветозар Томов коментираха рекордните по продължителност (само 3 часа и 40 минути) дебати по вота на недоверие към кабинета "Борисов", който ще бъде гласуван след няколко часа.

"След като вчера беше обявен ден на траур, според мен бе редно дебатите да се отложат", заяви социологът Томов в ефира на Нова телевизия.

Политологът Дайнов беше на друго мнение: "Бих казал не, не трябваше да бъдат отлагани, ако става дума за някакви циркаджилъци или за масови увеселения. Парламентът да се надяваме, че все още не е цирк ", заяви той и добави: "Аз хлъцнах от изненада, като разбрах, че дебатът няма да се предава по медиите. Аз не повярвах на ушите си, не е имало друг такъв случай".

Дайнов определи парламентарното решение да не предават вота по БНТ и БНР като „смайващо“, а социологът се съгласи с думите: "Чудовищно цинично беше това".

Според двамата това показва самооценката на депутатите за тяхната работа като вид „зрелище“.

Още по темата

Томов продължи: „Те говориха за евентуалните зрители като за малоумници, едва ли не защо ще им поднасят това зрелище, след като не е редно в ден на траур то да им бъде поднасяно. В крайна сметка никой не може да ме задължи да гледам дебатите, ако не желая“.

„Никакви изненади не очакваме на вота на недоверие, пазарът на депутати продължава, безсмислен е този вот“, заяви социологът.

"За 20 години като че ли свикнахме на много отвратителни неща. Този път обаче парламентът се оля – безсмислен вот, отвратителна реакция на управляващите. Единственото, което показва тази картина, е пълната изолация в парламента на ГЕРБ, защото тази партия всъщност няма подкрепа от нито една политическа сила", коментира Томов.

Той нарече „отвратително“ поведението на премиера Борисов, който за пореден път не присъства в парламента при важни за кабинета и страната дискусии.

"Държи се като мутра, паркираща пред нощен бар. По този начин ни казва, че правилата не са за него и може да си прави каквото иска. Това е обида за институцията и за народа на тази страна. Бойко Борисов показва, че не се възприема като слуга на този народ, а като негов господар", каза още Цветозар Томов.

"В същото време вносителите на вота нямат ни най-малка идея какво да правят с управлението на страната, ако случайно спечелят вота. За пореден път това е декоративен вот, целящ пиар", допълни социологът.

Евгений Дайнов заяви, че това е „най-смачканият вот на недоверие“. Според него в ГЕРБ има министри, които се справят добре, като Росен Плевнелиев, Трайчо Трайков, Симеон Дянков, Ивайло Московски, Нона Караджова.

Едно правителство трябва да е като рок група, която живее заедно и има много концерти, продължи Дайнов. При ГЕРБ не се случи така, ГЕРБ са проект, те не свирят добре заедно.

„То е съвършено ясно, че страната не може да бъде управлявана повече така. За съжаление ГЕРБ няма алтернатива“, заяви социологът и обясни липсата на избор с неинформираността на гражданите.

„Аз мисля, че никой нормален, информиран човек не може да гласува доверие на този премиер и на това правителство. Но проблемът ГЕРБ трябва да бъде разрешен от българския избирател наесен“, обяви Цветозар Томов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
2
 
14
 
! Отговори
цицерон преди 12 години
А червено-турската мафия...*** кръв,щото Бойко ги изклеца,та да не могат сега да си връткат гяволиитте на воля : ДДС измамите,ментаците - алкохол и горива,Държавния Резерв е на ред да се даде в ръцете на фирми,които не ще злоупотребяват с него,държавни и общински обществени поръчки - не на "вашите фирми",и вече агонизирате.Като ви се среже пъпната връв,с която точите бюджета,а захранвате корупцията и купувате гласоподаватели,ще бъдете самоубити,за да живне тоя офрашкан от Комунизма бълг.народ.
190
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
че той си е МУТРА
189
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
greshish, ne se drji kato mutra, , bate Fasul e surat
188
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
185,ТИ ОТ КОИ СИ...........
187
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПО ДОБРЕ ДА СЕ ДЪРЖИ КАТО МУТРА,ОТКОЛКОТО КАТО ***....
186
10
 
20
 
! Отговори
ветеринарчето преди 12 години
Затварайте го тоя сайт червен,че ще умрем, от смех,като ви четем злобните комунистически коментарчета....да,умалително,за случая е точно и правилно!И...утре -марш на гей-парада под ръка с Патрона си,Серж,че ще ви дърпа ***,ако само закъснеете дори...?!*** с байраци навирили...петолъчки у гевреци - ей туй сте вие и целата ви партия и политика.Сбогом...нещастни ***!***,бе,шушумиги извратени!Иде и национализация...ама сега е ред - вие да сте от ебената страна на опашката!А-ха!
185
2
 
8
 
! Отговори
експертно правителст преди 12 години
Алтернативата е експертно правителство, ориентирано към приоритетните цели на нацията. Поставят им се цели и срокове за изпълнение, с критерии за оценка. Ако постигнат целите, им се заплаща и остават на работа. Ако не изпълнят целите, се заменят с други, например швейцарски експерти! На политиците трябва да им се забрани достъпа до сградата на правителството и на парламента!
184
7
 
17
 
! Отговори
Той е мутра! преди 12 години
Пожарникарят не се държи като мутра. Той е мутра!
183
12
 
10
 
! Отговори
do182 преди 12 години
Ще остави обезлюдена България,най умните,здрави и силни работници и учени бягат масово.В България остават само мутри,*** и пенсионери/демек некачественият материал./
182
15
 
14
 
! Отговори
1 преди 12 години
Че той си е такъв.
181
12
 
7
 
! Отговори
политик преди 12 години
че къде видя да води политика-кара се на всички които го критикуват-еквивалент на боя, подкупва депутати да гласуват за него или ги изнудва-чист рекет ето ти я полетеката на мутра
180
11
 
6
 
! Отговори
alterego преди 12 години
Мутра или не , неговото правителство наред с всичките си кусури ще остави нещо,което ще се вижда и ще може да се пипне ,за разлика от предишните ,които при огромните излишъци в бюджета нищо не оставиха - голямо лапане падна.
179
2
 
4
 
! Отговори
tova ne e mutra! преди 12 години
Cvetozareeee Tomoveee,Ne mutra be nashia, kato mace, kotara4e i ne se drji a se osukva i vreshti predi da go naebyt, a kato rajda Kalinki i malinki tiiiho , blaaajno i kroootko.tova ne e mutra!i drugo popitai go kato kotence kakvo e lizal na drugaria Teror Jifkow
178
10
 
5
 
! Отговори
Антон преди 12 години
Абсолютно подкрепям предишния коментар.Аморалните личности от предишното управление умишлено "продължиха" хаоса в държавата.Ако не бяха ГЕРБ, сега щяхме да сме под дъното, не просто да копаем към него..
177
14
 
9
 
! Отговори
Мария преди 12 години
Това правителство наистина е изолирано, защото е единственото с морални ценности. На опозицията й харесваше в държавата ни да цари хаос и те да си правят милионите на гърба на народа си. И сега, когато някой се опитва да промени нещата, те започват да плюят, зашото не им изнася! Готовите пари бързо свършват, а и алчността им е безкрайна! Идеално правителство няма и винаги ще има недоволни, но при сегашното управление те са с пъти по-малко отколкото при предишните!
176
10
 
6
 
! Отговори
Антон преди 12 години
Тея хора или не знаят какво е мутра и не са срещали или се правят на глупави?Всеки си плямпа, само Бойко работи тихо кротко, докато сички го плюят...
175
6
 
5
 
! Отговори
Бияча преди 12 години
Браво, типично за *** и простоват човек както го наричаш, е да нарежда и обижда без да се аргументира.Понеже няма какво да измислиш, разбира се.Той човека се е доказал където трябва.
174
8
 
10
 
! Отговори
каролина преди 12 години
Не мога да разбера,защо има все още заблудени ,които вярват на Боко.Той е прекалено *** и простоват .
173
12
 
2
 
! Отговори
Нат преди 12 години
Защо все не сме доволни? Имаме работещо Правителство. Какво е направил г-н ..Цветозар Томов за България, че да излива злобата си върху Премиера, че не се сещам.
172
9
 
2
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
Това гадно недоносче, Цветозар Томов, най-подир започна да показва истинския си комуно-фашизоиден облик! Ха така, Томов, че с предишните си мимикрии някой можеше и да ти повярва!