Цветозар Томов: Борисов се държи като мутра!

Парламентът все още не е цирк, надява се Евгений Дайнов
Обновена: 17 юни 2011 10:22 | 17 юни 2011 10:22,
195
Цветозар Томов: Борисов се държи като мутра!
Снимка: Архив Булфото

Политологът Евгений Дайнов и социологът Цветозар Томов коментираха рекордните по продължителност (само 3 часа и 40 минути) дебати по вота на недоверие към кабинета "Борисов", който ще бъде гласуван след няколко часа.

"След като вчера беше обявен ден на траур, според мен бе редно дебатите да се отложат", заяви социологът Томов в ефира на Нова телевизия.

Политологът Дайнов беше на друго мнение: "Бих казал не, не трябваше да бъдат отлагани, ако става дума за някакви циркаджилъци или за масови увеселения. Парламентът да се надяваме, че все още не е цирк ", заяви той и добави: "Аз хлъцнах от изненада, като разбрах, че дебатът няма да се предава по медиите. Аз не повярвах на ушите си, не е имало друг такъв случай".

Дайнов определи парламентарното решение да не предават вота по БНТ и БНР като „смайващо“, а социологът се съгласи с думите: "Чудовищно цинично беше това".

Според двамата това показва самооценката на депутатите за тяхната работа като вид „зрелище“.

Още по темата

Томов продължи: „Те говориха за евентуалните зрители като за малоумници, едва ли не защо ще им поднасят това зрелище, след като не е редно в ден на траур то да им бъде поднасяно. В крайна сметка никой не може да ме задължи да гледам дебатите, ако не желая“.

„Никакви изненади не очакваме на вота на недоверие, пазарът на депутати продължава, безсмислен е този вот“, заяви социологът.

"За 20 години като че ли свикнахме на много отвратителни неща. Този път обаче парламентът се оля – безсмислен вот, отвратителна реакция на управляващите. Единственото, което показва тази картина, е пълната изолация в парламента на ГЕРБ, защото тази партия всъщност няма подкрепа от нито една политическа сила", коментира Томов.

Той нарече „отвратително“ поведението на премиера Борисов, който за пореден път не присъства в парламента при важни за кабинета и страната дискусии.

"Държи се като мутра, паркираща пред нощен бар. По този начин ни казва, че правилата не са за него и може да си прави каквото иска. Това е обида за институцията и за народа на тази страна. Бойко Борисов показва, че не се възприема като слуга на този народ, а като негов господар", каза още Цветозар Томов.

"В същото време вносителите на вота нямат ни най-малка идея какво да правят с управлението на страната, ако случайно спечелят вота. За пореден път това е декоративен вот, целящ пиар", допълни социологът.

Евгений Дайнов заяви, че това е „най-смачканият вот на недоверие“. Според него в ГЕРБ има министри, които се справят добре, като Росен Плевнелиев, Трайчо Трайков, Симеон Дянков, Ивайло Московски, Нона Караджова.

Едно правителство трябва да е като рок група, която живее заедно и има много концерти, продължи Дайнов. При ГЕРБ не се случи така, ГЕРБ са проект, те не свирят добре заедно.

„То е съвършено ясно, че страната не може да бъде управлявана повече така. За съжаление ГЕРБ няма алтернатива“, заяви социологът и обясни липсата на избор с неинформираността на гражданите.

„Аз мисля, че никой нормален, информиран човек не може да гласува доверие на този премиер и на това правителство. Но проблемът ГЕРБ трябва да бъде разрешен от българския избирател наесен“, обяви Цветозар Томов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
14
 
4
 
! Отговори
Натали преди 12 години
Май свикнахте наистина да ви е гадно .Бойко решава проблеми а вие го плюете?
170
11
 
7
 
! Отговори
Бияча преди 12 години
Една мутра не може да се занимава с политика.Мутрите могат да бият и да изнудват по-слабите за пари.При това положение кое е мутренското на Бойко??Я да обясните?Върши си работата чудесно, удържа краха на България, който Тройните му бяха завещали...Пак *** провокации..
169
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато някой се справя със задачите е мутра ,а когато не се справя,неставал занищо.???!!!??!?
168
3
 
17
 
! Отговори
Българин преди 12 години
ЗАЩО КАТО МУТРА СЛЕД КАТО Е МУТРА
167
6
 
19
 
! Отговори
7 преди 12 години
Бойко не работи ,той само обикаля страната и си прави пиар.Но той само за това става.Всички що годе образовани и културни хора не могат да приемат това мутренско държание.Напълно съм съгласен със статията.Само ни излага пред света.Обобщение на Бай *** в 21 век!И с тия приказки какво е било едно време вече наистина се олива.Като си мисля дете на учителка и милиционер хич не си е живеел зле.Пълна демагогия ама младежта му вярва на лъжите.
166
8
 
5
 
! Отговори
свилен преди 12 години
Ех тез социолози бе, построиха си голф игрища, хотели, станаха строителни босове... Здраво им се плаща.
165
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не се държи, той е !
164
19
 
5
 
! Отговори
Социолог-мафиот преди 12 години
Кой беше този цветозар, че да раздава такива мощни квалификации и то за човек, който работи денонощно за развитието на държавата и обществото, част от които са и тези бутафорни социоложчета?!? Ако от опозицията се чудят какъв нов циркт да разиграят, то някои хора работят здраво за измъкването на страната от кризата, и е видно, че успяват. Освен едно голямо БРАВО, нищо друго не трябва да казваме, а само да впрегнем всички сили и с повече работа да помогнем за напредъка на страната.
163
12
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
Г-Н ТОМОВ, А.РАЙЧЕВ ,К. СТОЙЧЕВ И ЕДИН САМОЗАБРАВИЛ СЕ ШОУМЕН ПО БТВ ГОВОРЯТ ТОВА ЗА КОЕТО ИМ СА ПЛАТИЛИ !!! А КОЙ ПЛАЩА ВСИЧКИ ЗНАЕМ !!! ТЕЗИ КОИТО НАТРУПАХА КАПИТАЛИТЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ !!! ХАЙДЕ ДА ГИ РАЗПОЗНАЕМ !!!ТЕЗИ ХОРА СРАМ НЯМАТ !!!
162
10
 
8
 
! Отговори
хан Крум преди 12 години
Ех червени другарчета,не ви ли стигнаха 66 години хайдуклък или сте си набелязяли още нещо неоткраднато!!!!!
161
10
 
6
 
! Отговори
ганьо преди 12 години
Цветозаре, Цветозаре, кацаш като калинка там където снасят мангизи! А пък твоите социологически прогнози са по поръчка на истинските мутри в нашето общество! Продажно душицоооо...... не се налапа на мутренски парици!!!
160
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И тия двамата и те разбирачи. Трябвало да отложат дебатите заради траура. Ми да бяхме спрели цялата страна да не работи - заводи, транспорт... В Парламента се работи, нали? Дебатите били само 3,5ч - ами толкова ще са я. Ако ги даваха по медиите щяха цял ден да са. На *** им дай циркове да правят и да крадат. Те друго не могат.ББ не бил дошъл - и за какво да идва? Да им слуша простотиите ли?
159
8
 
11
 
! Отговори
да бре , преди 12 години
...кога пък Евгений Дайнов и Цветко ,са познали нещо ...само лапат кинти заудо?
158
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
do kolkoto razbiram 4ovek koito presledva prestapnosta e po4nal da se kazva mutra spored komunistite.te qvno za tova sazdadoha mutrite da ima drugi vinovni a te nevinni du6i4ki.
157
9
 
5
 
! Отговори
4udesno преди 12 години
pravitelstvoto na GERB raboti dobre!!!drugarite mogat da prodaljavat s votovete i da revat 4e ne mogat da kradat.otnovo 6te podkrepim gerb sled kato raboti v polza na bg.
156
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този откри топлата вода, то и пеленачетата знаят, че Тиквата е Мутра!
155
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов се държи като водач на който българите вярват.
154
5
 
32
 
! Отговори
до 155 преди 12 години
Горкия Бойко,мазоли му излязоха от рязане на лентички....
153
11
 
7
 
! Отговори
....153 преди 12 години
....ЕСТЕСТВЕНО!.....ЩО ЛИ РЕВЕ ,ТОЛКОВА МНОГО ...ОПОЗИЦИЯТА И СК ?БОЙКО РАБОТИ ,А В НАР. СЪБРАНИЕ НЯМАТ ДРУГА РАБОТА !
152
4
 
5
 
! Отговори
Да идват старите преди 12 години
Абе тоя "прани ***" не мое и да е мутра...