Цветозар Томов: Борисов се държи като мутра!

Парламентът все още не е цирк, надява се Евгений Дайнов
Обновена: 17 юни 2011 10:22 | 17 юни 2011 10:22,
195
Цветозар Томов: Борисов се държи като мутра!
Снимка: Архив Булфото

Политологът Евгений Дайнов и социологът Цветозар Томов коментираха рекордните по продължителност (само 3 часа и 40 минути) дебати по вота на недоверие към кабинета "Борисов", който ще бъде гласуван след няколко часа.

"След като вчера беше обявен ден на траур, според мен бе редно дебатите да се отложат", заяви социологът Томов в ефира на Нова телевизия.

Политологът Дайнов беше на друго мнение: "Бих казал не, не трябваше да бъдат отлагани, ако става дума за някакви циркаджилъци или за масови увеселения. Парламентът да се надяваме, че все още не е цирк ", заяви той и добави: "Аз хлъцнах от изненада, като разбрах, че дебатът няма да се предава по медиите. Аз не повярвах на ушите си, не е имало друг такъв случай".

Дайнов определи парламентарното решение да не предават вота по БНТ и БНР като „смайващо“, а социологът се съгласи с думите: "Чудовищно цинично беше това".

Според двамата това показва самооценката на депутатите за тяхната работа като вид „зрелище“.

Още по темата

Томов продължи: „Те говориха за евентуалните зрители като за малоумници, едва ли не защо ще им поднасят това зрелище, след като не е редно в ден на траур то да им бъде поднасяно. В крайна сметка никой не може да ме задължи да гледам дебатите, ако не желая“.

„Никакви изненади не очакваме на вота на недоверие, пазарът на депутати продължава, безсмислен е този вот“, заяви социологът.

"За 20 години като че ли свикнахме на много отвратителни неща. Този път обаче парламентът се оля – безсмислен вот, отвратителна реакция на управляващите. Единственото, което показва тази картина, е пълната изолация в парламента на ГЕРБ, защото тази партия всъщност няма подкрепа от нито една политическа сила", коментира Томов.

Той нарече „отвратително“ поведението на премиера Борисов, който за пореден път не присъства в парламента при важни за кабинета и страната дискусии.

"Държи се като мутра, паркираща пред нощен бар. По този начин ни казва, че правилата не са за него и може да си прави каквото иска. Това е обида за институцията и за народа на тази страна. Бойко Борисов показва, че не се възприема като слуга на този народ, а като негов господар", каза още Цветозар Томов.

"В същото време вносителите на вота нямат ни най-малка идея какво да правят с управлението на страната, ако случайно спечелят вота. За пореден път това е декоративен вот, целящ пиар", допълни социологът.

Евгений Дайнов заяви, че това е „най-смачканият вот на недоверие“. Според него в ГЕРБ има министри, които се справят добре, като Росен Плевнелиев, Трайчо Трайков, Симеон Дянков, Ивайло Московски, Нона Караджова.

Едно правителство трябва да е като рок група, която живее заедно и има много концерти, продължи Дайнов. При ГЕРБ не се случи така, ГЕРБ са проект, те не свирят добре заедно.

„То е съвършено ясно, че страната не може да бъде управлявана повече така. За съжаление ГЕРБ няма алтернатива“, заяви социологът и обясни липсата на избор с неинформираността на гражданите.

„Аз мисля, че никой нормален, информиран човек не може да гласува доверие на този премиер и на това правителство. Но проблемът ГЕРБ трябва да бъде разрешен от българския избирател наесен“, обяви Цветозар Томов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като черешка на тортата на наглостта мнозинството в НС реши да не се излъчва пряко гласуването по вота.Сякаш това гласуване не засяга българския народ.Може би се срамуват да не лъснат страховете им да се разделят с топлите местенца...А премиера е толкова уверен че вота няма да мине,затова дори не благоволи да удостои с присъствието си НС.Вероятно има насрочен мач,който е по-важен за него.
150
6
 
21
 
! Отговори
Прани гащи преди 12 години
"Цветозар Томов: Борисов се държи като мутра!"Ама защо "КАТО" та той си е....
149
6
 
12
 
! Отговори
Passionaria преди 12 години
А той пита ли до кога ще търпим да гледаме, слушаме какво говори и какво прави? Като героинята Бихтер от сапунката "Забранения плод" Б.Б. е истеричен, лъжлив, непредсказуем. В тандем с Цв.Цв./ нещо като Фирдез по умението да увърта и крои интриги/ и "Злият гений" - Дянков "тъпо и упорито" водят държавата "по пътя нагоре, който води надолу". А народът се е разделил на обезоверен безмълвен миманс и възторжени дебилни клакьори. Бойко Бихтеров и Цв. Фирдезов - щеше да е смешно, ако не беше тъжно.
148
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов се държи КАТО мутра?Той Е мутра!
147
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
45 години всичко течеше по план, по план работихме, по план строяхме комунизъм, по план го чакахме да дойде КомунизЪма некъде около 1990-таКомунизЪма не дойде, но дойде Демокрацията - 20 години строихме демокрация по план, по план Костов разпродаде заводите, Жан Виденов фалира банките, Царя дойде и планира 800 дни за оправяне, Тройната ламя по план ни ограби...и пак сме последни в ЕвропаСега мисля да видим Бойко без план какво ще направи...засега добре върви, поне се строи нещо реално
146
4
 
23
 
! Отговори
до 132 преди 12 години
А не е ли срамно дебатите по вота на недоверие да не се излъчват пряко по телевизията?Какво има да се крие?Значи обикновения човек има право от сутрешните блокове до последните новини в полунощ да е засипван от новини за откриването на покриви,тротоари и пр ,но няма право да чуе критиките към премиера.Парламентарните дебати не са шоу.За съжаление начина на управление на държавата се доближава до такова
145
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"""Промит мозък, целта на комунизма е всички да са богати.Хората да работят според възможносите си, а да получават според потребностите си. Но хората не се оказаха на висотата на идеала.Единствената водеща сила за действията ни е лакомията."""Теоретиците на тази висша идеология пишат че трябва да се избият богатите, а тези които им симпатизират да бъдат превъзпитавани в концентрационни лагери. Това са идеи на масови убийци и престъпници и в много страни се третират като престъпление.
144
9
 
3
 
! Отговори
do 138 преди 12 години
KOGATO TI VZEMAT DETETO I KOGATO TI POISKAT 300-400 000 EVRA ZA DA TI GO PYSNAT TOGAVA PAK SHTE REVESH NALI,ZASHTOTO PO VREME NA TROINATA KOALICIA REZAXA YSHI I PRASTI NO KARAI TI MAI SI OT ONEZI DETO BARZO ZABRAVIAT.ILI ISKASH KATO V BRAZILIA STRANATA E SAS NAI GOLEMIA PROMISHLEN PODEM NO NE MOJESH DA SE RAZXOJDASH SPOKOINO PO YLICITE NO TI MAI I TOVA NE ZNAESH.JALKO PAK SHTE VI SE RAZVALIAT CHERVENITE MATROSOVI FANTAZII
143
5
 
35
 
! Отговори
ники преди 12 години
Господин премиера днес е отказал да се яви в НС за да отговаря на парламентарен контрол.Обяснението му е че не можел да понася да гледа народните представители от другите парламентарни групи.Изключително достойно поведение,нали?Ако премиера се държи като обидено дете при всяка критика просто не е за тази длъжност.
142
5
 
8
 
! Отговори
До 128 преди 12 години
Промит мозък, целта на комунизма е всички да са богати.Хората да работят според възможносите си, а да получават според потребностите си. Но хората не се оказаха на висотата на идеала.Единствената водеща сила за действията ни е лакомията.
141
3
 
8
 
! Отговори
Ivan преди 12 години
До 128 - прав си, всеки имаше дом, работа, почивка.... казваш, никой не бил беден. Тук грешиш - всички бяха еднакво бедни. С изключение на партийните членове и върхушката. С толкова нисък стандарт на живот бяхме, че 20 г. не можем да стигнем стандарта на Запада. И ще ти кажа още нещо - цените тогава ни бяха много ниски, а не че заплатите са ни били много високи тогава. И сега като цените станаха европейски, заплатите си остават ниски.
140
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Американците създадоха крайните ислямисти за да прецакат СССР, но след години злото което създадоха ги удари със страшна сила.БСП създадоха мутрите за да провалят прехода и сега мутрите им го връщат и вероятно ще унищожат партията на социалистите.
139
2
 
23
 
! Отговори
Антон преди 12 години
Бойко мутрата се държе естествено. Много високи изисквания има интелигенцията към него, да се държи,като премиер.Не може и не знае как.Той си е мутра.
138
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до Анонимен 131 :"...До сега 60 години не го направиха.." Ти сериозно ли говориш??? Искаш да ми кажеш,че до 1989 година , нищо не се е посторило ли? Сериозен ли си? Или пи от синтетиката на ББ?
137
4
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Тази добре платена мутра,която заедно с неговата метреса Цветелина Бориславова си живеят охолно и в разкош,а уж се бил загрижил за България.Тази дървена и лъжлива шопска тиква.Разправя наляво и надясно какво е направил,какво бил открил,какво ГЕРБ направили за държавата.Абе *** мутро,виж се ти колко тежиш и тогава разправяй какво си направил.От теб и от "Вашето ГЕРБЕРСКО" мутренско правителство нищо не става.Вие сте крадците-олигарси,които съсипахте България.Борисов е за бесилото!!!
136
4
 
19
 
! Отговори
Ох, Асенчо преди 12 години
Важно е дали е мутра или не. Как да не е важно. Каква престъпност е спрял, разни зрелищни арести, защо не провериш какво става след това с присъдите!? Мен по време на ГЕРБ ме обраха, приятели също, аз такава престъпност както сега не съм виждала и не съм вярвала, че може да достигне такива размери. Кражбите и обирите са показателни за това накъде върви държавата, а за жалост с всеки изминал ден те стават все повече. Вече деца започнаха да се колят в училище, за какво си говорим?
135
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отчаял съм се и не вярвам че има политическа сила която да възроди България от разрухата на пост-комунизмът. Не виждам българския Аденауер които ще напълни хладилниците и ще даде работа за работливите и предприемчивите.Изминалите години след падането на гнусната живкова диктатура се развиха по най-кошмарния начин за нашата родина. Дори влизането ни в ЕС стана по втория начин и претърпя пълен провал. Няма как да се хвалим с успехи на предходни правителства защото всичко беше тотален провал.
134
7
 
4
 
! Отговори
Изодзадзе преди 12 години
Прав си Генади, само ГЕРБ ще ни оправи Изодзадзе........ви го казва!
133
7
 
3
 
! Отговори
Asen преди 12 години
TEZI PAK OT KADE IZNIKNAXA KATO SI SPOMNIAM TEXNITE PROGNOZI DO SEGA MAI NITO EDNA NE SE E SBADNALA,KAKVO NI PYKA NA NAS DALI E MYTRA ILI NE VAJNOTO E CHE SPRIA PRESTAPNOPSTA A VAS DORI NE VI CHETEM TAKA CHE XAIDE Y LEVO :) SHTE VIDIM PAK OSHTE EDNA POLITICHESKA PROGNOZA E BILA PLATENA :) GOLEMI STE NESHTASTNICI
132
5
 
4
 
! Отговори
126 преди 12 години
Мутра, ама мутра също като - хубава работа ама *** или хубаво момче ама турче. (както се казваше навремето)