Взривове в завод за снаряди край "Петолъчката"*

Няма данни за жертви, движението в района на експлозиите се отбива
Обновена: 5 юни 2012 16:57 | 5 юни 2012 16:04,
153
Взривове в завод за снаряди край "Петолъчката"*
Снимка: архив, Булфото

Серия от взривове са избухнали на територията на частна фирма, занимаваща се с утилизация на снаряди край "Петолъчката", в близост до стралджанското село Лозенец, съобщиха от МВР. За момента няма данни за жертви, но има пострадали работници.

Инцидентът е станал на територията на складова-производствена база "Берета трейдинг Стралджа-Мараш".

По информация на здравното министерство седем души са ранени при експлозиите.  Двама от тях са в тежко състояние и са транспортни в областната болница в Сливен. Останалите петима, които са в по-леко състояние, са в болницата в Ямбол.

Сигнал за първия взрив в местността Мараш, на няколко километра от пътния възел в посока Котел, е подаден на тел. 112 в 14.40 часа.

След това са последвали и други взривове. Гъст облак от дим може да се види от няколко километра разстояние.

Веднага след полученото обаждане към обекта са насочени екипи на полицията и пожарната. Осигурени са трасета за линейки. По време на взривовете е имало около 40 души на смяна в завода.

По разпореждане на премиера  Бойко Борисов вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и министърът на отбраната Аню Ангелов, придружавани от лекарски екипи от Военномедицинска академия и военни следователи, заминават за пътен възел „Петолъчката”. Към мястото на инцидента пътуват токсиколог, травматолог, реаниматор и хирург. 

Министерството на здравеопазването е създало необходимата организация, ако се наложи, пострадалите да бъдат транспортирани до София и да бъдат приети за лечение в болницата "Пирогов".

Екипите, ръководени от двамата министри, ще се заемат на място с разследване и установяване на причините за инцидента. Кметът на община Стралджа Митко Андонов свика кризисния щаб, който в момента заседава. На място в общината е областният управител Димитър Иванов.

В района е създадена трикилометрова зона за сигурност. Отклонява се движението в района на пътен възел "Петолъчката".

Екипи на "Пътна полиция" обезпечават обходните маршрути: от София за Бургас - КПП отклоняват целия трафик към Ямбол - през Зимница - Стралджа - Лозенец.

От Бургас за София маршрутът е Лозенец - Стралджа – Зимница. Пътуващите от Котел се отбиват в Сунгурларе - Карнобат - Айтос – Бургас.

Затворен за движение е пътят Омуртаг-Котел. Най-близката възможност за преминаване е през Прохода на републиката.
 

*Информацията е актуализирана към 16.54 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
10
 
! Отговори
Грую преди 11 години
Причините за инцидента ги бяха хванали на турската граница...
77
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в 16.05 имаше 3-ти мощен взрив. Имах възможност да мина на по-близо до мястото (около 2км) - постоянно се чуват взривове, ще кажеш че си на заря.видях няколко линейки с пуснати буркани - определени има пострадали, но нямам информация за загинали.
76
0
 
17
 
! Отговори
до 66 преди 11 години
Форумците не се бъзикат. Бъзикат се феодалите-собственици, които си устройват подобни веселби докато ни управляват от името на поредната партия.
75
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой ти каза, че ще ще дочакаме 21.12.2012г. Ние живеем в БГ. А на власт е герП
74
0
 
6
 
! Отговори
Житан до 86 преди 11 години
Не за 10 минути,а за 5мин. нямаше останал невинен и виждахме взривове само на заря!
73
2
 
7
 
! Отговори
циганин от Стралджа преди 11 години
ох да се стъмни един път и с родата тръгваме-дано боко,чоко и другите да са се изпарили вече и да краднем малко желязо...
72
1
 
10
 
! Отговори
БОЙ за СВОБОДА преди 11 години
Управителя на склада за боеприпаси е бил съшия който е бил в Челопочене при взривовете там !Изводите всеки сам да си ги прави,а и фирмата е шопска...
71
1
 
18
 
! Отговори
прост като дъб преди 11 години
Когато държавата се управлява от Тиквите, Калинките и ДС мутрите, почват секви небивалици, глад, мизерия и както виждаме.... фоерверки !!!
70
1
 
7
 
! Отговори
Житан преди 11 години
Държавата май е дала не само боеприпасите си,а вероятно и ракетните установки на частници,които след едно шише домашна си правят фоерверги на поразия! А нищо чудно и основния персонал да е от ***-сапьори!
69
1
 
11
 
! Отговори
sasho преди 11 години
Пак прикриват кражби и злоупотреби...
68
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо частни фирми държат снаряди???Къде е МВР,военните - защо частни фирми държат фабрика за боеприпаси?????????Оставка на военния министър веднага!!!!!!!!!
67
2
 
4
 
! Отговори
до 74 преди 11 години
Имаш доста наивна представа за журналистите.
66
1
 
6
 
! Отговори
До 70-ти преди 11 години
Ти си единствения източник за достоверна информация за сега....Моля те остани такъв...имам приятели в района
65
4
 
6
 
! Отговори
акция преди 11 години
Ура, другари!Червените партизански отряди започнаха акциите си!В едно обаче трябва да сте сигурни - Станишев сам ще се откаже да оглави партизанското движение, защото е нежен и страхлив по природа.Доброволно ще преотстъпи лидерското място на Първанов, той е и стрелец, и ловец.
64
3
 
7
 
! Отговори
НАТОвец преди 11 години
Опсииииииии.... уфффффффф.... ИЗВИНЕТЕ!!! Това беше "ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН".... Просто една "ПРИЯТЕЛСКИ НАСОЧЕНА РАКЕТКА".... Не се целехме във вас! Извинете още веднъж за малко необогатен уранец дето ви метнахме....!
63
5
 
10
 
! Отговори
тъп и прост преди 11 години
ОТ ДНЕС НАТАМ -ЗА ГЕРБ ИЛИ ДОБРО ИЛИ НИЩО !!!!
62
1
 
21
 
! Отговори
ник преди 11 години
Ще доживеем ли до момента когато някой журналист ще се осмели да ни информира какво става, мине се не мине месец-два и хайде взривове във военни складове????
61
8
 
9
 
! Отговори
НИЕ ОТ БСП преди 11 години
Опааа, грешка... - целихме се в църквата "Света Неделя"...
60
1
 
12
 
! Отговори
хахха преди 11 години
сега няма да има проверки на откраднатите БОЕПРИСИ с който се взривяват разни хора и така--МАФИЯТА Е ВЪВ ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ -- партиите се захранвата от наркопродажби и проституция!!факт МАФИЯТА си има държава и те я -***
59
2
 
14
 
! Отговори
Granatomet преди 11 години
Сега пак пушачите ще са виновни