Оранжев код за силен вятър е обявен за шест области в страната

В останалите 22 области е в сила жълт код
27 авг 2012 08:44, Елка Василева
25
Оранжев код за силен вятър е обявен за шест области в страната
Оранжев код за силен вятър е обявен за шест области. Снимка: архив, Булфото

Оранжев код за силен вятър е обявен за шест области в страната, съобщава на сайта си Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Кодът важи за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново и Русе.

Оранжев код означава, че времето е опасно. Прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност. Възможни са щети и жертви. „Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете. Следвайте съветите на властите”, съветват от НИМХ.

В останалите 22 области в страната важи жълт код за опасно силен вятър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: оранжев кодсилен вятър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз обявявам сиросинкяв код
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИДВА КРАЯ НА СВЕТА НА 12.12.2012 год. нали
14
0
 
2
 
! Отговори
до 20 преди 11 години
Годишните са по-високи, точно защото пък зимата морето действа като затоплящ фактор, защото водата изстива по-бавно от земята... затова по черноморието зимата е далеч по-топло, но няма да излезем на глава с теб :Д. Лошото което в момента за съжаление е вятъра, дано не се разгорят много пожарите който са на лице в момента...
13
0
 
3
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Тази 2012 година определено и природата е против България ! Земетресания, жеги, ветрове ...
12
1
 
3
 
! Отговори
кодю преди 11 години
хъм! обявявам червен код за стомаха си! Отивам да ям!Да им се изтаковам аз на кодовете, кой я измисли тази простотия, тук да не сме тлъсти хамерикантзии, че да не проумеем когато съобщят, че ще има силен вятър, че може да има джиджи-биджи!
11
0
 
5
 
! Отговори
Лудакът преди 11 години
Аз обявявам "КАФЕВ КОД" !!!!! Нещо попрекалих със боб чорбата у назе вчера.... та днес.... "КАФЕВ КОД" !!!!! През половин час....!!!
10
2
 
1
 
! Отговори
До 16 преди 11 години
А я ти помисли как морето е с по-ниска температура и има охлаждащ ефект, а и съществува нещо на име бриз който навлиза на до 50км навътре в сушата и се поражда от изпаренията в морето който пак действат охлаждащо... А от друга страна има нещо като ефект на големия град, където в летните месеци заради големите застроени площи които се напичат има повишение на температурата... Чети малко моля ти се, преди да лаеш!
9
3
 
2
 
! Отговори
до 13 преди 11 години
"ЧЕ ЕДВА ЛИ НЕ ПРИМЕРНО ВЪВ ВАРНА МИНИМАЛНИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ ЩЕ СА ДОСТА ПО- НИСКИ ОТ ТЕЗИ НА ВСОФИЯ, КОЕТО Е АБСУРД." Ти си абсурд... случва се на морето по малките часове на деня да ти тракат зъбите от студ, и да ти трябва връхна дреха на 200%. Ама напечената ти кофа надали някога и е студено, най-много зимно време да се вдига пара от нея!
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
код червено, код зелено, код счупена стрела
7
1
 
17
 
! Отговори
замислен преди 11 години
Вчера беше оражев код за горещини...днес оранжев код за силен вятър....Все оранжево- съвсем се обърках с тия цветни кодове :) Хайде и един оранжев поздрав от мен!Втори ден рисувам аз, просто без да спирамА бои, бои у нас - само си избирайБоядисах този свят с най-любимия ми цвят.Припев:Оранжево небето, оранжево морето,Оранжева тревата, оранжев и градътС оранжевите майки, оранжеви дечица,Оранжеви китари, оранжево звънят.Ала чичко строг, брадат, появи се в къщиЩом рисунката видя, мигом се намръщиИ отсече важно: Не! Ти грешиш! Така не е!Припев...Но лъчите си над нас слънцето разплискаИ тъй както исках аз, всичко боядисаСлисан чичкото мълчи, гледа и върти очи.Припев...Тази песничка навред, все така ще пеяЗнам добре и за напред ще дружа със неяДаже и да си голям, славно е да виждаш сам...Припев...
6
1
 
8
 
! Отговори
Въпросче преди 11 години
Тия кодове каква им е идеята ? Червени бенбени...да не би да не идат на работа хората като е много жега? Или като духа вятър на някой работодател да му пука и да каже ''днес си стойте вкъщи''?
5
1
 
7
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
За Кривунделово...код не е упоменат.Ако дойде...ураган,съм взел мерки.На всички тикви на полето,съм сложил...чип и ако политнат към...небето,ще ги следя с...джипиес,къде ще паднат.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хич не им гледам кодовете.Имам си барометър и само на него вярвам.Тия палячовци ги слагам в малкия си джоб.
3
2
 
6
 
! Отговори
КОД КАФЯВО преди 11 години
ОТ *** НААКАНИ ОБЯВЯВАМ АЗ ЛЯТОТО Е В РАЗГАРА СИ И ВСЕ ТАЯ НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО А ТЕЗИ РЕКОРДИ КЪДЕТО ГИ ОБЯВЯВАТЕ Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ ЗАЩОТО ВСЯКА ГОДИНА ЩЕ ИМА РЕКОРД В РАЗЛИЧНИ ДНИ ЗАЩОТО ДЕН С ДЕН НЕ СИ ПРИЛИЧА *** ПРИМЕРНО 20 АВГУСТ ЩЕ БЪДЕ РАЗЛИЧЕН ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД ЕДНА ГОДИНА ЩЕ БЪДЕ +25 А ДРУГА +40 ТАКА ЕТО АЗ ПРЕДСКАЗАХ БЪДЕЩЕТО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД.ОЧАКВАЙТЕ ТЕМПЕРАТУРЕН РЕКОРД НА 20 АВГУСТ.ЖАЛКИ СМЕШНИЦИ.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кодченце тук, кодченце там, кодченце таририрам. Не мога да дишам вече без кодченца.Надявам се да разширят разнообразието от кодчета като добавят поне още 5 следнай-употребяваните - жълто и оранжево. Искам код пембен/при възможни женски неразположения/,код сив /при възможни мъжки предразположения/, код маджента /при възможна новина за Кимчето или ГаРгата в днес бг/, код аквамарин /при евентуален сблъсък на цивилизациите/ и код гоУф за внимание по пътищата.
1
2
 
19
 
! Отговори
2012 преди 11 години
Нещо почнаха все кодове - за горещо, за вятър, за студ, за валежи....Не върви на добре работата!........