Китайски обувки за 10 лв. заливат BG пазара

Евтината стока отвън прави непродаваеми българските от естествена кожа
Обновена: 7 окт 2012 19:42 | 7 окт 2012 15:40, Екип на Dnes.bg
283

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още по темата: пещеракитайски обувки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До иванКартон се влага в 80 процента от обувките!!!!От картон се прави единствено табана на обувката.Ако имате предвид лицето и хастара,няма как да се направят от картон!!!
228
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименПаоло Ботичели не е марка!!!!Това са китаиски обувки поръчани с етикет Паоло Ботичели!!!
227
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анализаторТурските обувки са едни от наи добрите в Европа!!!не говоря за евтините обувки които се внасят в БГ.
226
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До sstranniikТова не е верно!!!!И мога да ви го докажа.Поздрави!!!
225
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 225Aз лично мога да ви докажа,че технологиите и методите в производството на обувки в България са същите както в Италия.Аз лично произвеждам обувки,и ще се радвам ако ми покажете машина за обувки от италианска фабрика,която ние нямаме!!!!
224
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Сигурното средство да ви окапят ноктите на краката са китайските обувки!
223
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно отзабележителнитеследствия отизлагането на тематаза реалността наматерията на световното внимание инейното разгласяванеиз целия святпосредствоммножестворазнообразни средства, се епревърнало и в темана редица холивудскифилми. ЗОВ ЗА ЗАВРЪЩАНЕ Във филма Зов зазавръщане (вглавната роля АрнолдШварценегер) героятузнава, че животът,който той смята за реален, е просто еднапрограма, която епрограмирана вмозъка му. Но той неможе да направиразлика между реалния ивъображаемия свят. 13ят ЕТАЖ Сюжетът на филма Тринадесетият етаж е следният: Двамата главни герои на филма, използвайки компютърна технология, създават един виртуален свят. В този виртуален свят оживява 1937 година, въпреки че в реалния свят, в който те живеят, е 2000 година. Човекът, който есвързан с тазикомпютърна програма,лежи на легло, къдетоинформацията идетайлите за неговата самоличност въввиртуалния свят от1937 г. биватзареждани в мозъкаму. Така например вмозъка на героя на име Дъглас Хол , койтое богат и преуспяващръководител накомпютърнакомпания, са заредениданните за банковия чиновник ДжонФъргюсън, койтоживее през 1937 г. Изведнъж този човекпопада в 1937 година.Всички коли, сгради,дрехи принадлежат натази година. Това,което го изненадва, е, че и двата святаизглеждат съвършенореални. Той може дапочувства мокротатана водата, да усетистрах или вълнение и в двата свята. По-късно този човек разбира, че животът,който е приемал зареален, всъщност есамо една компютърнапрограма, и всичкиколи, сгради и дори приятелите му, коитодо този момент есмятал за реални, сапросто една илюзия. Вдействителност тойживее в година много след 2000 инаблюдава целия сиживот през единсимулатор. Това, коетофилмът се опитва даилюстрира, е, че е трудно да се направиразлика между свят,който е реален, итакъв, който евъображаем.
222
1
 
20
 
! Отговори
хаха преди 11 години
Само да светна тука заблудените, Паоло Ботичели не е никаква италианска марка, а са китайски ***, които по време на сезона продават с поне 50% отгоре, а извън сезона за 20/30 лв. парчето. Представям си за колко ги купуват, сигурно за 5 лв. чифтчето. Пазарувайте онлайн от чужбина, тука всичко е менте и ***
221
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За 23 години умна политика политиците ще ни научат да ходим с цървулки.Пък в парламента прилича на ревю с костюми , чанти и обувки само маркови.Народе, народе какво ли още ни чака?
220
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
щом обувките на Адидас са направени от отровни химикали смятайте в китайските какви отрови има . мене ме е страх да купувам китайски стоки, защото миришат много гадно, има една особена миризма. а по хубаво от обувки естевствена кожа няма и издържат много време .
219
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проучване проведено от Грийнпийс (Greenpeace) показва, че компаниите, предлагащи едни от най-разпространените спортни обувки и маратонки в България, все още слагат в тях опасни за човешкото здраве химикали.Често в производството на спортни обувки се използват PVC и фталати, или други опасни за човешкия организъм съставки. Бромиран ретардант и триклозан също се срещат в спортните стоки. Благодарение на проведена в САЩ кампания на Грийнпийс, някои от най-големите производители на маратонки в света като Nike, Adidas и Asics предприемат мерки за премахването на PVC от техните продукти. Reebok напълно премахват PVC и забраняват някои други подозрителни вещества. Повечето компании също така изготвят списъци със забранени вещества или такива, които са с ограничена употреба. Въпреки това, все още липсва яснота и прозрачност в предоставената информация.Кое е опасното на фталатите или на бромирания ретардант?Това са химически субстанции, които могат да увредят половата система, хормоналната система, черния дроб, мозъка, нервната система и в някои от случаи хормоналната система. Уврежданията може да настъпят още в детска възраст.Оцветените в зелено производители са премахнали от продуктите си фталатите. Тези в жълт цвят са поели ангажимент даго направят или са показали напредък, в сравнение с предишни изследвания на Грийнпийс. Червеният цвят означава наличие на опасни химикали в спортните обувки!Nike започва да изтегля PVC през 1998 г. Към момента PVC не се използва в обувки за деца под 3 години. В обувки за по-големи деца и възрастни обаче все още има фталати, алкилфенол и други опасни вещества. Компанията е оцветена в жълто в таблицата, защото е поела ангажимент да изтегли тези субстанции и от останалите продукти.Asics и Reebok заявяват, че са изтеглили опасните вещества от спортните обувки и получават зелен цвят в таблицата. Reebok обаче е закупена от Adidas, което поставя компанията сред фирмите в червен цвят, въпреки че продуктите й остават в зелено.Adidas също заявява, че е забранилавредните химикали, но по-късно тестове потвърждават тяхното наличие. Освен това парфюма на Adidas, произвеждан от Coty Inc, може все още да съдържа фталати и изкуствени аромати. Затова и компанията е оставена в червено.Опасни субстанции са намерени и в спортни продукти на Puma. Компанията обаче успява да идентифицира произхода на тези вещества и да ги забрани, което й печели позиция сред фирмите в зелено. Освен това, ангажиментът на Puma към изтеглянето на опасни химикали включва и парфюмите на компанията.
218
1
 
3
 
! Отговори
Гошо Самолета преди 11 години
Хаааахахахааа ...Пълен майтап! Колко струва например материала за един патък? Манифактура няма в Китай, затова от там идват по 1 лв за чифт с транспорта.
217
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
130-140 лева нормални цени за българския пазар. Дали са на ясно какви са ненормалните ни заплати ? Едва ли ,затова юруш на китайското ,не че ни харесва , това можем да си позволим!
216
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цените в България са най-високи в Европа (за качеството, моето се продава), защото всеки търговец слага поне 100 % отгоре за да печели.А заплатите са най-ниски (за труда, който се полага), защото всеки работодател реже запалтата за сметка на собствената си печалба.
215
2
 
35
 
! Отговори
бг преди 11 години
Като ме ударят монополистите -"парно,ток,вода,телефони,банки," такси,данъци, ит.н. от заплатката ми...400...лв....остават 20...ако имам късмет...та от кои обувчици да си купя...или първо на детето да купя...120лв за обувки за мен не е нормална цена, при 400 заплата...оскотяхме от сиромашия тоя се вайка че бил принуден да изнася...то и ние да се изнесем и тук да останат *** само...що обувка ще изкупят ...една няма да остане...мноого *** народ сме ейй много..роби ,тарикати,***........
214
1
 
4
 
! Отговори
Митко преди 11 години
Има добри ловни обувки в ловно-рибарските магазини, които спокойно може да използваш като зимни обувки
213
2
 
35
 
! Отговори
коко преди 11 години
Повечето "български " обувки са произведени в Китай от отпадъчни материали с етикети "Пещера","Габрово" и т.н.Всеки може да си регистрира фирма и да ги поръча.На етикета ще пише това,което поръчвате.И аз се чудя от къде да си купя хубави обувки.Сега "Отличниците" на ЕС ходят с обувки за умрели,обличат се с опърдяните дрипи на европейците и ядат хранителни отпадъци.
212
4
 
15
 
! Отговори
анонимна преди 11 години
Обувките на Ади, Гидо, Свик ... и още други произведени в Пещера са наистина много добри. По добре 1 чифт истински български обувки от естествена кожа, отколкото няколко *** найлона от Китай...
211
1
 
12
 
! Отговори
plamen преди 11 години
Tук явно наблюдаваме упражнението "Мутра прави обувки", както вече знаем има и "Мутра прави кашкавал" и т.н...и по тая причина цените български скачат нагоре, а качеството пада надолу...
210
8
 
3
 
! Отговори
B77 преди 11 години
Българина иска евтино и качествено!Няма такава екстра.Има *** за 4-5 лв.Мерси