1008 лв. ще взема общински съветник в Перник

Над 600 000 лв. годишно трябват за заплати за местния парламент
Обновена: 20 яну 2014 13:50 | 20 яну 2014 13:50, Веселина Йорданова
8
1008 лв. ще взема общински съветник в Перник
Снимка: Dnes.bg

По 70 процента от брутното месечно възнаграждение на председателя на Общинския съвет ще получават съветниците в Перник. Това реши на днешното си заседание Общинският съвет.

На 1008 лв. ще възлиза заплатата на всеки общински съветник, уточни пред журналисти кметът Росица Янакиева, цитирана от БТА.

По думите й върху теза пари общината ще плаща още 18,12% осигуровки.

Досега съветниците са вземали по 30 на сто от средната заплата на общинската администрация, която е в размер на 608 лв. Над 600 000 лв. годишно са необходими за заплати за Общинския съвет, посочи още Янакиева.

Съветниците обосновават повишението на възнагражденията си освен с промяна в Закона за местно самоуправление и местната администрация, и с натовареността им.

Активното участие в работата на Общинския съвет отнема сериозен брой работни часове на месечна база и това затруднява извършването на нормална трудова дейност в частния, или държавния сектор, твърдят пернишките избраници.


8
Още по темата: ПерникОбщински съвет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Герберска заплата преди 7 години
Не се наядоха тези ГЕРБери - не стига че най-много заместници (5 броя) има председателят им в цяла България, но и си гласуваха 70% от заплатата му.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Б*х мамаму близо 2 гоуфа
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до Веско - герберунгел виж статията в пернишки сайт - бсп са били против и са искали по-малко заплащане, а твойте носители на "нов морал в политиката" не им стигнаха парите!
5
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
ОТ КОГА ЗАПОЧНАХА ДА ПЛАЩАТ ЗА СТОЕНЕ ПО СТОЛОВЕТЕ И ПИЕНЕ НА КАФЕ БЕЗ ГРАМ РАБОТА.?! НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ПРОСПИВАТ И ПО ЕДИН СЛАДЪК СЪН.А ПОСЛЕ БЪЛГАРИЯ БИЛА БЕДНА- НЯМАЛО ПАРИ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ. КАК ДА ИМА ?!. ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ . КАТО ВЗЕМАТ И ЗАПЛАТА И ХОП НЯМА НУЖДА ДА СТАВАТ ДЕПУТАТИ. БЛАЗЕ ИМ.ПОНЕ НЯКАКВА РАБОТА ДА БЯХА СВЪРШИЛИ. ОСТАНАЛИТЕ КУЧЕТА ГИ ЯЛИ.
4
2
 
1
 
! Отговори
vesko02 преди 7 години
Общински съветник -комунист неочаквано отчайваща комбинация.
3
0
 
8
 
! Отговори
Драган преди 7 години
Защо е предвидено в закона сами да си гласуват възнаграждението, що за наглост !!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужас, ужас това са поне 100 милиона на година за 264 -те общини на държавата, като вземем и 240 то тулупа в НС още толкова......Никога няма да се оправи тази държава!!!!!
1
0
 
20
 
! Отговори
ss-waffen преди 7 години
Ето това е друг много важен проблем. Защо седене по столове трябва да се превръща в професия? При това скъпо платена.