След 20-годишно чакане: В Хисаря имат канализация

Липсата й създаваше тревоги на хората при всеки дъжд
Обновена: 22 юни 2014 09:43 | 22 юни 2014 09:38,
10
След 20-годишно чакане: В Хисаря имат канализация
Снимка: Dnes.bg

През последните години при всеки по-голям дъжд улиците на курортния град Хисаря се превръщаха в реки. Сериозен проблем се оказваха и водите, които слизат от склоновете на Средна гора. 

След 20-годишно чакане жителите на Хисаря могат да се похвалят с нова канализация. В града остават да се прекарат последните 200 метра тръби в квартал „Веригово” и така ще бъде завършен последния етап от дейностите.

"Когато има наводнение и водата няма къде да върви, тя обикновено минава през дворовете и къщите на хората и нанася щети на техните имоти. Ние се надяваме с изградената канализация да можем да поемем повечето потоци дъждовна вода и тези наводнения да спрат”, заяви кметът на Хисаря Пенка Ганева.

Тя отбеляза, че първите резултати са налице, защото няма щети в населените места от общината след поройните дъждове през последната седмица, а досега не е имало порой без последици за града и съседните села.

"Изградени са 24 километра канализационна мрежа, а 12 километра водопроводна мрежа е подменена”, съобщи още кметът на Хисаря. Тя отбеляза, че досега фекалиите са се стичали по улиците, защото хората са използвали септични ями.

"За съжаление в 21 век се питахме дали сме европейци, защото нямахме канализация за отпадните води, а тя е изключително нужна за жителите на Хисаря”, коментира заместник-кметът Асен Сурчев.

Проектът е възложен на проектантски екип, който да го подготви, но заради разминаване с европейските норми, той не е одобрен. След встъпването си в длъжност, новото ръководство на общината в лицето на кмета Пенка Ганева, се налага изключително спешно да преправи плана, за да спаси проекта.

Така само за два месеца проектът е бил преработен, внесен и одобрен от  Министерски съвет. Очаква се до края на юли всички дейности по изграждането на канализацията да приключат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Хисаряканализация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
3
 
! Отговори
really? преди 9 години
И да кажеш, че Хисаря е бедна община...поредния пример за лошо управление.. с хотели за 120 лева нощ и без свързана канализация, как успяха да се прежалят да отделят от рушветите..горките
6
7
 
5
 
! Отговори
политолог преди 9 години
В момента проклятието на България се казва БСП и ДПС. Тези престъпни партии си сложиха още по престъпни кадри , които изсичат гори , строят незаконно, крадат и унищожават Държавата. Тези две партии трябва да изчезнат от политиката иначе загиваме.
5
3
 
3
 
! Отговори
Roko преди 9 години
Cestito,i da serete Vece spokoino
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има, само дето къщите не са свързани с канализацията!Хубава работа, ама ***!
3
2
 
12
 
! Отговори
маймун преди 9 години
Какъв ЕС бре ,вижте , че сме у Африка след 20 години построили канализация ,маймуните се радват Все пак е нещо
2
2
 
8
 
! Отговори
льжата преди 9 години
Браво.Това е хубава новина.И най важно ,че ипоследиците са добри.Разбрах че и в Ямбол подменят всички стари канализации.Ето нещо срещу наводнения.
1
2
 
14
 
! Отговори
Ivan dan dan преди 9 години
Браво! Такива новини обичам.