Летя по "Струма", а Рилският манастир? Без отбивка!

На туристите ще им се наложи да използват стария път
24 авг 2015 12:30, Александър Попов
48
Летя по "Струма", а Рилският манастир? Без отбивка!
Снимка: Булфото, архив

Рилският манастир е национален туристически обект, но за пътната агенция това не е толкова важен факт. Оказва се, че отсечката на магистрала "Струма" между Дупница и Благоевград, чийто ремонт трябва да приключи на 20 октомври тази година, няма предвидено отклонение за светата обител, твърдят експерти пред "Труд".

Туристите, които идват от София ще трябва да слязат от пътен възел "Бобошево" и да използват стария път, за да стигне до Кочериново и оттам да хване пътя за Рилския манастир.

Пътуващите от Сандански пък трябва да минат през изхода за село Бараково и така да стигнат до Кочериново. И в двата случая пътят се удължава с около 5 километра.

Пропускът с отбивка до манастира е направен при изготвянето на проекта преди години - магистралата слиза под главен път Е-79 и така отминава разклонението за Рилския манастир.

Проектът за тази отсечка е дело на самата пътна агенция, а не на строителя, който го е изпълнил, пише още изданието.

Същото за малко е щяло да се случи и с Петрич, който също е щял да бъде подминат от магистралата. В този участък обаче агенцията навреме се е усетила и срещу 1,5 млн. лв. са проектирали в последния момент пътен възел, така че Петрич да има пряк достъп до АМ "Струма".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
На Бобошево отбивката е голяма и удобна. Нищо като подобно да се увеличи пътя с 5 км. Хайде нека са 200 дори 500м не е нищо и пътя няма да е натоварен. През Бараково същото, неудобно е само че минаваш по- дълго през населено място. А между тях ако има още един пътен възел? На всеки километър пътен възел, все пак това е магистрала. Супер е само да я пускат да улеснидвижението. Всички от югозапада знаят какво удобство ще е....остава само дефилето...
30
1
 
5
 
! Отговори
Една преди 8 години
Вече съм сигурна, че от българина по-голямо мрънкало няма .Някои биха искали и в манастира да влязат с колата, ама все още не са се сетили и за това да хленчат. Що за пасмина сме като не спираме да търсим, намираме и преувеличаваме кусурите на събратята си? Ако всеки мрънкач е толкова умен, работлив,предвидлив, колкото му се иска да са останалите , то България щеше да е рай, ама не е, защото е лесно да критикуваш, а да работиш е съвсем друго.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а защо решихте, че има пропуск ?! Все пак 5 км не са пропуск, още повече, че така се разделя трафика идващ от Юг и от Север на две, т.е. по-малко задръстване, защото и без това пътят до манастира, а и паркинг инфраструктурата към него не могат да поемат цяла магистрала.
28
0
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
От много духовитост заглавието е крайно малоумно
27
0
 
6
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
Тъй като на "Рилския манастир" паркингът не може да побере повече от десетина коли и автобуси, липсата на директна отбивка от магистралата към него е много добро решение за предпазване от случайни и скучаещи любопитковци от типа на "КВО ЩЕ КАЖЕШ МУЦИ ДА ПРЕСКОЧИМ ДО МАНАСТИРА"
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оправете си Чинията на Бузлужа и тогава говорете,другари асвалтоядци!
25
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво се чудите, *** премиер - *** министри-*** решения, Гарантироно от ГРОБ!
24
1
 
14
 
! Отговори
Местен преди 8 години
Икономически най-икономически изгодно е пътния възел да бъде на разклона за село Бараково. Оттам са 2 км по път Е79 до разклона за Рилския Манастир. Стига с тези статии-кьор фишеци
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на това свето место направете света тоалетна, щот туристите /особено ония нисичките с дръпнатите очички/ гледат убезумели, покрили с ръце де що имат дупки по лицето - СРАМ!!! а за хората ШОК и УЖАСС! ХОДИЛИ ЛИ СТЕ СКОРО В СМЪРДЯЩАТА ОБИТЕЛ!?
22
8
 
15
 
! Отговори
dd преди 8 години
ало журналиста , това платена публикация ли е какво е. Ако е платена много сте евтини. И за останалите *** се отнася.Там няма къде да се сложи отбивка защото нивелацията е 50 метра. Алоооо знаете ли какво е нивелация от ПЕТДЕСЕТ МЕТРА, можете ли да броите до 50. *** С ***
21
1
 
10
 
! Отговори
коко преди 8 години
Какъв ремонт бе неграмотни ***? Това е новопостроен обект . РЕМОНТ????
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а до шипка лифт не искате ли, или да ви дигам на моя!?
19
4
 
11
 
! Отговори
1 преди 8 години
Е магистралата не може да прави отбивка на всяко храстче! Голяма работа 5 км, а че спестява много повече, вместо да се върви по стария път не се отбелязва. Все търсим негативите. Който иска да отиде няма да се затрудни от 5 км.
18
6
 
8
 
! Отговори
edin преди 8 години
Това е с цел!По-бьрзо да стигнат в Гьрция!На евтин плаж!На чисто море!
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Познавайки особеностите на българския турист, май по-добре че няма. Само се чудя кога ще взривят лифта и ще разрушат пътя към 7-те Рилски езера, защото все повече се убеждавам, че това е единственият начин тези красоти да се запазят.
16
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе ей, въпросът не е за петте километра, които не са проблем и за мен - нищо че съм водил чужденци на Рилски манастир десетки пъти, и ще ходя до там сигурно още стотина пъти в бъдеще. Въпросът е, че в изпълняването на този проект е липсвала елементарна мисъл и елементарно планиране, че работата с магистралата е направена през куп за грош, ей така. Не знам за вас, ама на мен вече ми писна всичко в БГ да е половинчата работа, щото е възложена на некадърен синковец, братчед, зет и т.н.
15
7
 
15
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
На "Рилския манастир" паркингът не може да побере повече от десетина коли и автобуси. Много добро решение за предпазване от случайни и скучаещи любопитковци от типа на "КВО ЩЕ КАЖЕШ МУЦИ ДА ПРЕСКОЧИМ ДО МАНАСТИРА?"
14
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А господин журналиста това с отбивката за Петрич и последния момент си си го измислил, нали? Признай си, мой фен на Орешарски!
13
1
 
7
 
! Отговори
избирател преди 8 години
Това вече е проблем.... Боже,колко странни''журналисти'' има Боже!!!
12
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и в Гърция до скалните манастири няма магистрала, но никой не пищи, а манастирите се посещават от хиляди туристи.