Лошото време остави без ток 2000 абонати на ЧЕЗ

Повреди има в столичния кв. "Овча купел", Етрополе и Правец
2
Лошото време остави без ток 2000 абонати на ЧЕЗ
Снимка: Булфото, архив

Около 2000 абонати на ЧЕЗ са без електрозахранване, поради усложнените метеорологични условия в страната. Сред засегнатите са и две почивни станции в района на Гоце Делчев, съобщиха от компанията.

Още по темата

На територията на останалите електроразпределителни дружества няма селища без ток.

Без ток са стотици домакинства в столичния квартал "Овча купел" и жители на Етрополе и Правец, съобщи Борислава Луканова от ЧЕЗ.

"Авариите не са мащабни и се работи по отстраняването им. Очаква се до един час повредите да бъдат отстранени. В района на Гоце Делчев е аварирало чуждо съоръжение, вследствие на което без електрозахранване са телевизионната кула „Ореляк„ и две почивни станции. Като телевизионната кула е с автономно захранване, така че работата ѝ не е спирала. Служители на ЧЕЗ правят възможното да захранят абонатите по алтернативен път", обясни тя.
 
На територията на Югоизточна България авариите са отстранени и към момента няма абонати без ток, съобщиха от EVN.

Въпреки това екипите остават в готовност да реагират заради обявения жълт код в региона и опасността от заледявания.

На територията на Енерго-про също не съобщават за аварии, но запазват готовността на своите дежурни екипи и възможността за пренасочване на аварийни групи, ако метеорологичните условия наложат това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на тия момчета. Благодарение на тях все още имаме ток, макар температурите да са под минус 10 градуса.2 хиляди нямат, ама 2 милиона имат.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато имаше заводи и работеха, те бяха голям консуматор, което водеше до намаляване цената и за гражданите.Сега няма кой да поеме този буфер. Токът при намалено потребление е по-скъп. Себестойността му ще падне, когато се увеличи потреблението.Като се има предвид обаче, как управниците загробват България, това според мен ще стане точно на Кукуво лято.Оттук нататък цената на тока ще расте, докато стигне средноевропейската. Тоест докато киловата стане около 40 стотинки.