Кметът на Айдемир сам измайстори пътни знаци, пести пари

Съоръженията стрували 600-700, а той ги сглобил за 320 лв.
24 фев 2017 18:00,
13

Снимка: Булфото

Кметът на силистренското село Айдемир Денчо Георгиев повика неволята и сам предприе мерки за безопасността на движението в квартал "Деленки" на селото, пише "Булфото".

В квартала на второто по големина село в България живеят около 3000 души. Там натовареният трафик на автомобили създава опасност денонощно.

Заради това кметът решил да монтира светещи пътни знаци, предупреждаващи за пешеходните пътеки в квартала, ползвани от ученици, възрастни жители и посетители на близкия хотел, търговски обекти и жилищните блокове.

От общинския бюджет му отпуснали средства, но след като проверил, че подобните съоръжения струват по над 600-700 лева, кметът, със способности в електротехниката, сам измайсторил два светещи знака, захранвани със слънчева енергия. Той купил необходимите части и сглобил предупредителните табели, които светят денонощно, което му струвало по около 320 лева за брой.

Кметът Денчо Георгиев се прочу в Силистренско и в началото на зимата, когато измайстори от машина за торене на нивите приспособление за ръзпръскване на пясък по заледените улици в селото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
11
 
! Отговори
ИВАН преди 7 години
НЕДЕЙ ТАКА БЕ ,КМЕТЕ, НЕ БЪРКАЙ В ЧИНИЯТА НА ДЪРЖАВНИТЕ МЪЖЛЕНЦА И ТЕХНИТЕ ФИРМИЧКИ ,ЗАЩОТО СЛЕД ЕДНА-ДВЕ СЕДМИЦИ ЩЕ ТИ КАЖАТ ,ЧЕ ЗНАЦИТЕ СА НЕЗАКОННИ И ЩЕ ТЕ ГЛОБЯТ. СРЕЩУ РЪЖЕН НЕ СЕ РИТА.
6
1
 
15
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Браво на този Човек и Кмет! Ако се появи такъв и в нашият град - ще гласувам за него! Бойко? Четеш ли? Разбра ли най- накрая че ПОНЕ 50% от МИЛИАРДИТЕ за инфраструктура са откраднати или ще бъдат откраднати??? Ааа, да. сетих се. Ти всъщност (по разбираеми причини) знаеш. Това - В случай че пак се чудите на НАКАЗАТЕЛНИЯТ вот на избирателите си (на всички партии).
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледай ти парадокс. Аз години наред се жалвах и молих,да закърпят ямите по улицата, но крадливият кмет,не,та не. Пари нямало. Накрая аз с мои пари, изкърпих всичко, защото ми писна от тези мърди на държавна ясла и ме осъдиха за самоуправство. Тези които, не видяха поради слепотата си, ред други неща. Като избегалеви, бисеров,хидроинджинерина, на *** глиганя, петърсмейчев,цвъки и още хиляди други. А сега видиш ли, тоз голяма работа свършил, голям майстор, даже измайсторил знаци,на своя глава.
4
0
 
49
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 7 години
Веднага тоя кмет да се разпирдушини,НАП,митници и други агенции да го скъсат от проверки ,как дака един пътен знак дето стурава 700лв излиза 350 лв,нали има обществини поръчки,комисиони.
3
1
 
57
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Браво ,но като нищо могат да го пре.цакат ,че не отговарят на изискванията и между другото представяте ли си какво лап.ане е с тия знаци някой броил ли ги е в София колко са нужни и ненужни сладка работа чет нЕмат.
2
1
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей това е кмет, с кеф да гласуваш на местните избори.
1
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кмет - Макгайвър :)