Гола женска плът... щрак! 60 извратеняци изнудват в нета

Всяка седмица полицията в страната залавя по един изнудвач
16 мар 2017 09:15,
19
Гола женска плът... щрак! 60 извратеняци изнудват в нета
Снимка: flickr

Всяка седмица полицията в страната залавя по един човек, който изнудва някого със секскомпромати. Това са основно снимки и клипчета, с които се цели някой да бъде дискредитиран, уволнен от работа или да плати немалка сума пари. Това показва статистиката на МВР за задържаните хората за този тип престъпления.

Само за година те са над 60, като повечето от тях са мъже. Едва пет жени са заловени за изнудване. В повечето случаи те отговарят по чл. 213 и 214 от Наказателния кодекс, но в зависимост от типа на изнудването, съдът ги санкционира по различни точки.

Най-тежкото наказанието може да достигне дори до доживотен затвор, ако от изнудването е последвала смърт. Най-лекото обаче е 2 години, като това е и основната санкция, която понасят изнудвачите.

Присъдите обаче рядко са ефективни, тъй като престъпниците признават вината си и така минават в рамките на условното наказание, пише "Монитор".

Друга интересна разбивка показва, че изнудването със секскомпромати се прилага основно в големите градове. Около 70% от престъпленията стават именно там. В селата са регистрирани едва 6 случая.

Една от най-показателните истории се разиграва в Ихтиман, където криминално проявен мъж се оказва в затвора след изнудване. Работата по случая започнала, след като 42-годишна жена сигнализирала в полицията, че е обект на изнудване.

Тя споделила, че чрез системни заплахи е шантажирана да плати значителна сума, за да не бъдат публикувани нейни лични снимки в социалните мрежи. Жената сама била изпратила фотосите на интимната си половинка, но по думите й била "предразположена" да направи това.

Непосредствено след това той започнал да я изнудва, че ще ги разпространи публично на профилите на нейни познати в социалните мрежи, ако не му даде 2 хил. лева в точно определен срок. Жертвата обаче се обадила в полицията и така изнудвачът бил заловен, а по-късно пратен в затвора, тъй като имал и други подобни провинения и условна присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
9
 
! Отговори
Мъж! преди 7 години
Добре бе като не искаш да те има гол в нета, пък и където и да било другаде ПРОСТО НЕ СЕ СНИМАШ ГОЛ - не си правиш голи снимки, видеота, домашно порно и така нататък! Толкова ли е сложно?!? Едно е да са те снимали ПРОТИВ ВОЛЯТА ТИ ИЛИ БЕЗ ТВОЕ ЗНАНИЕ, тогава мога да те разбера и да те приема за жертва! Ама при положение, че САМ СИ СЕ СНИМАЛ И ЧЕ СИ ИЗПРАТИЛ ИЛИ ПРЕДОСТАВИЛ СНИМКИТЕ ИЛИ КЛИПА СИ НА ДРУГ ЧОВЕК ТОГАВА НЕ СИ НИКАКВА ЖЕРТВА, А СЪУЧАСТНИК!
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"А кога милицията със същото усърдие ще почне да хваща телефонните измамници?"---Никога. Телефонни измамници няма. Или са изолирани случаи. А има ВСЕКИ ДЕН статийки за БОГАТИ (и глупави) възрастни хора, които УЖ хвърлят през балкона 4- до 5-цифрени суми. За да има повод да НЕ СЕ актуализират пенсиите. Питайте Боко тиквата - "българинът се видя У пари"...
11
2
 
3
 
! Отговори
муспи преди 7 години
Съдебните власти са упълномощени да обявят, че ако се представят снимките и видеотата на съда, присъдите ще бъдат условни.
10
4
 
0
 
! Отговори
KeБаб Ремувър преди 7 години
До Пецатапредполагам южните ни съседи ше ти намерат неква работа.
9
2
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
До Анонимен11имам лоши новини за твоето "изтрий" . много лоши. за снимките :собсно, не съм го брал на пъстрина да ме е срам от нещо. кой му не аресва да не гледа.
8
3
 
19
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Всяка седмица полицията залавяла по един. СМЕШНИЦИ!
7
4
 
24
 
! Отговори
Anton преди 7 години
Две неща не са ми ясни:- какво като някой има голи снимки. Сякаш никой от нас е гол в определена част от деня. По-скоро проблем ще бъде ако човек е семеен, но тогава чий го дири по любовници пък и снимки си прави.- снимали се голи, снимали си актови снимки, при това доброволно, разпращали ги по мрежата , пък после олее майко може и други хора да ги видят.Тези които си правят подобни фотоси и клипчета или не трябва да си правят такива или са като тези излъгани от тел. измачнци.
6
17
 
4
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Проблемът на България сега са извратеняците които щракат гола женска плът. България трябва да се изчисти от извратеняците които щракат гола женска плът. Недупостимо е в едно демократично общество извратеняци да шракат голжа женска плът. Трябва да започнем с извратеняците които щракат гола женска плът, това ще бъде едно добро начало.
5
2
 
18
 
! Отговори
до моралните преди 7 години
Да, да не си правиш неприлични снимки е решение, но не сте ли били пияни, влюбени или пияни и влюбени?Това е толкова долно колкото и измамите с пенсионерите. Само съд и наказание за такива. Никакво разбиране
4
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затова не си правете такива снимки. Не се знае в чии ръце ще попаднат, нито имате гаранции, че лицето, на което сте се доверили, заслужава това.Ако пък някой подъл човек успее да ви заснеме, без да има вашето разрешение, веднага сигнализирайте в полицията.
3
3
 
43
 
! Отговори
:) преди 7 години
Като гледам присъдите, май по-изгодно идва да се напиеш и после с колата и над 100 км/ч в града да претрепеш 2-3 човека. Я ти дадат условна, я не. Или то това май зависи от имотното ти състояние.
2
3
 
52
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
един приятел пита къде може да прегледа снимките
1
5
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те *** са ни ясни и техните номера също!А кога милицията със същото усърдие ще почне да хваща телефонните измамници?