Населението в България Все по-малко, все по-неграмотно

До догодина населението ни ще падне под 7 млн. души
Обновена: 24 юни 2018 20:01 | 24 юни 2018 10:47,
238
Населението в България Все по-малко, все по-неграмотно
Снимка: Булфото, архив

Към 31 декември миналата година българите са 7 милиона и 31 хиляди. Като се има предвид, че за година населението намалява с 40 хиляди и се очаква се догодина да паднем под 7 милиона души, заяви председателят на НСИ Сергей Цветарски.

"Въпросът е в структурите, до колко това население е образовано. Процентът на неграмотност драстично се увеличи", посочи Цветарски.

Още по темата


"Между преброяванията нямаме източник на информация. Следващото преброяване на населението е през 2021 година. Всяко изследване го правим по регламент. Започнахме да разглеждаме общи регламенти, които са рамкови", добави още той.

"Средната работна заплата е около 1000 лева за един работещ", информира Цветарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
До АнонименНе бух казала *** ,а много търпелив народ сме ,но скоро края им ще дойде.Вижда се....
184
0
 
3
 
! Отговори
Ако се сещате преди 5 години
Толкова е тежка картината...На брой сме толкова колкото след втората световна война.Какво от това че не сме във война щом намаляваме стремглаво,сигурно,изчезващо и безвъзвратно?Боли ме когато си спомня колко спокойно живяхме до 1985.В предблоковите пространства скачаха и играеха много деца.А сега само пенсионери по пейките...пенсионери чиито години са преброени........
183
0
 
0
 
! Отговори
До 150 преди 5 години
Това не е поета с ватенката ,а Никола Вапцаров
182
1
 
9
 
! Отговори
До 189 преди 5 години
Какви 1000лв.бе Иване,в провинцията средната заплата е около 500-550лв.Хората едва свързват двата края и изнемогват.За пенсионерите да не говорим: 200лв минимална пенсия да се дадат на Каракачанов и да му гледаме сеира как ще изкара.
181
1
 
9
 
! Отговори
Arsenal преди 5 години
И какво от това, настоящите ни управляват трети мандат и няма светлина в тунела.Напротив, животът на обикновените българи, особено в провинцията става все по-зле.Пълно безхаберие от страна на некадърното правителство.Затова младите и интелигентните бягат от страната ни.Жалко, много жалко.
180
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 175пропуснал си че вече 10 години слугуваме на герп и лично на бб и олигарси като Бориславова, Домусчиев, Златев, Божков, Прокопиев, Арабаджиев, Минев, Ганчев,Гайтански и още няколко подобни, всички силно подкрепяни от герп
179
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
две думи за България: пълна ***..илщина...
178
1
 
8
 
! Отговори
11111 преди 5 години
След "демокрацията" от 1989 година вместо да се можеме , младите напускат ежедневно българия виждайки за каква демокрация става дума.Работещи бедни, образованието ,което получават не отговаря на европейското- вижте колко университета нямат нужните студенти, здравеопазване- нямаш пари не живееш.Постоянно се измислят глоби и такси.Закон обслужващ банките- НАРОДА е вечен длъжник на банки,ЧСИ и колекторски фирми.Е КАК СЕ ЖИВЕЕ В ТАКАВА ДЕМОКРАЦИЯ, какво НАТО какъв ЕС.
177
1
 
9
 
! Отговори
Иван преди 5 години
В провинцията почти никой няма заплата над 1000 лв.
176
3
 
10
 
! Отговори
... преди 5 години
Значи нека първо направим няколко доуточняващи статията неща! А именно далеч не сме 7 милиона ще се радвам ако сме и 5.5милиона! Второ Умните хора ОТДАВНА ИЗБЯГАХА и живеят по други страни където не им обесняват как след като затворника си е пуснал мустаци, то той не може а бъде разпознат, по НИКАКЪВ НАЧИН от полицията! Трето нито баща ми нито майка ми нито чичо ми нито чинка ми вземаме 1к лв заплата! Бих казъл, че вземаме малко на половината над това! Има и 10-то ама НЯМА СМИ да се оняснява!
175
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 170С Русия нямаше безработица и това стига.Няма какво да се говори повече.Няма по несправедливо нещо от това да не можеш да си намериш работа ,за да издържаш семейството си.В момента работа няма само за мързеливите и тези, които в действителност не искат да работят.Всичко друго са глупости.
174
1
 
2
 
! Отговори
Дообре преди 5 години
То се вижда че е така! Значи упадъка продължава пък Вие се бийте в гърдите и се правете на велики.
173
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Населението в България Все по-малко, все по-неграмотно", особено журналистите!!!!!!
172
2
 
14
 
! Отговори
Очевадно умен преди 5 години
Населението винаги е било неграмотно в голямата си част, но сега неграмотните имат възможността широко да изявяват неграмотността си, докато едно време това е било абсолютно невъзможно с изключение на извънредно редките случаи, когато се е налагало да пишат .Сега всеки едва завършил училище шофьор, зидаромазач или кофражист може да пише надълго и широко във Феусбук или всеки сайт с възможност за публикуване на коментари.
171
3
 
20
 
! Отговори
Истина преди 5 години
Така е, всичко е наред, България цъфти и върже- я попитайте борисов и компания. Те ще ви отговорят на всички въпроси.
170
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"и се облагородяваме и спасяваме"В една каца с мед и две супени лъжици п.икня да добавиш, се разваля и не става за ядене.
169
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Млади, здрави и прави хора ни идват на крака, ние си пазим осмърдерните и прокажени гени и се правим на снежанки.Приемаме бежанците и се облагородяваме и спасяваме, иначе този гнил, наш етнос изчезва.Това е истината, колкото и на фашистите да не им харесва.
168
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лош матрял се ства с мнооого зор.Чакаш друг да ти свърши работата цял живот,а после ау, ами ау ще е.Като не се стараеш да постигнеш нещо и да надскочиш средата си или поне да я задържиш-кофти,загиваш.Дали тук или навън все тая,все не ставаш и знаеш само да ревеш.Ако хората не се осъзнаят и да се хванат първо себе си в ръце ще загинат.НО има и качествен материал,аз залагам на него,тук и сега.Може да не са много но ги има качествени,обичащи страната си образовани хора и интелигенция.Другите-Дарвин
167
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българският народ е малък, но за сметка на това-изключително ***! Е, това е голямата мечта на всички политици, малко и прости хора, които се управляват лесно и не задават неудобни въпроси, нито пък протестират и си търсят правата, както биха направили по-образованите хора.
166
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Общество което не може да разбере че не се паркира на тротоар"Ти ако си мислиш, че КЪДЕТО и да било на планетата хората са различни, си в страшна заблуда. Но някъде все пак хората си имат нещото, наречено ДЪРЖАВА /нашата умря отдавна/, която ги дисциплинира силово. Махни им организацията и им гледай сеира. Единият от по-пресните примери е Нови Орлеан след голямото наводнение.