Ученият - ограбен, насилен и убит! Ревнивият изверг иска вкъщи!

Съпругата на обвиняемия Илия Стоичков - Иванка, е признала всичко в полицията
Обновена: 5 юли 2018 14:28 | 5 юли 2018 13:33,
403
Ученият - ограбен, насилен и убит! Ревнивият изверг иска вкъщи!
Обвиняемият Илия Стоичков; Снимка: Trafficnews

Златен синджир е издърпал от шията на доцент Стефан Нейков обвиненият за убийството в Пловдив Илия Стоичков. След това бижуто е било занесено от съпругата на извършителя в заложна къща. Това съобщи в Пловдивския окръжен съд прокурорът Георги Пенев, който присъства на разглеждане на мярката за неотклонение на Стоичков, цитиран от "24 часа".

Още по темата
Освен побоя и грабежа, бившият преподавател е бил изтезаван и сексуално, стана ясно по време на делото за мярката на обвиняемия.

Аутопсията е установила множество наранявания по главата, кръвоизливи, счупени ребра, разкъсани вътрешности и разкъсване на аналния отвор.

"Убиецът е вкарал бухалката в него", описа зловещата сцена прокурорът по делото Георги Пенев, предаде Trafficnews.

42-годишният Илиян Стоичков, обвинен в убийството на доцент Стефан Нейков, бе доведен с белезници в съда. Още преди да изтече 72-часоватата му мярка за неотклонение, Окръжна прокуратура е внесла искане за постоянно задържане под стража. Делото ще започне след половин час, тъй като адвокатът на Стоичков поиска да се запознае с материалите. Съпругата му не се появи в съдебната зала.

Стоичков и 32-годишната му съпруга Иванка са в основата на жестокото престъпление. Илия е шофьор на камион. Родом е от пловдивското село, където живее заедно с родителите си, съпругата си Иванка и малкия им син. Според съседи през повечето време отсъства от вкъщи, тъй като поема курсове зад граница.

Мотивът за убийството е ревност, тъй като съпругът разбрал за връзка на съпругата си с пенсионирания преподавател. Тя се записала да учи в Аграрния университет още през 2005 година, но по различни причини многократно прекъсвала и не успявала да завърши висшето си образование.

Нейков обещал да ѝ помогне да се дипломира, но в замяна на това поискал някои услуги. Според обвинението, доцентът е поискал и пари, за да помогне.

Докъде точно са стигнали отношенията между двамата е обект на разследването, което в момента продължава.

Съпругът на "вечната" студентка обаче разбрал за случилото се и побеснял. Най-вероятно с помощта на жена си, той решил да заложи капан на преподавателя и да му даде урок. Тя го поканила на среща извън града, близо до Спортната зала до Оризари. Той отишъл, но минути след това на мястото пристигнал и съпругът, въоръжен с бухалка. Нахвърлил се върху него и буквално го пребил от бой. След това го качили в колата и го откарали до Военна болница, където бил паркиран автомобилът на Нейков - "Фолксваген".

Иванка е признала всичко в полицията. След като половинката ѝ отнел живота на преподавателя, тя отнесла оръжието и го захвърлила на брега на река Марица. В унисон с подробния разказ за убийството, униформените са открили бухалката точно на посоченото от нея място.

Прокурор Пенев заяви, че срещу Илия Стоичков предстои да бъде повдигнато и второ обвинение - за грабеж, след като бъдат събрани всички доказателства.

Защитата на Стоичков смята, че мярката "задържане под стража" е прекалено тежка и настоява той да бъде освободен под гаранция.

"Илия не е осъждан, има едно дете. Не виждам как може да считаме, че може да се укрие, след като е помогнал на разследването. Считам, че това не е правилната квалификация. Той не е имал никакво намерение да убива лицето. Бил е афектиран. Възниква въпросът какво друго престъпление може да извърши обвиняемият. Считам, че не е налице да извърши друго престъпление", заяви адвокатът.

Той поиска домашен арест или парична гаранция.

"Илия иска 1000-2000 лева парична гаранция. Иска да бъде до семейството си. Иска да работи, цял живот работил", пледира защитникът.

Припомняме ви, че доц. Нейков е бил открит в безпомощно състояние, със следи от насилие, до колата си на бул. "Христо Ботев" до Военна болница в Пловдив на 2 юли т.г. след 22:00 ч. Минути след пристигане на медицински екип, той е издъхнал.

Окръжна прокуратура остави в ареста 42-годишния Илия Стоичков, предаде "Фокус". Съдът уважи молбата на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, предвид опасността той да се укрие и да извърши ново престъпление, въпреки чистото му съдебно минало. Срещу Стоичков е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК за това, че на 3 юли в Пловдив умишлено е умъртвил Стефан Нейков.

В случай на обжалване съдът назначи дата на заседанието за 12 юли.

*Информацията е обновена в 14:27 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
0
 
16
 
! Отговори
Стоичкови в затвора! преди 5 години
Хора, престанете да плюете по доц. Стефан Нейков, светла му памет!Видяхте ли видеото как адв. Георги Кременаров на убиеца Илия Стоичков категорично отрича, че е имало сексуална връзка, нищо че всички медии изкараха, че починалия едва ли е заслужавал смъртта си, защото е бил похотлив, гнусен развратник. Градил Илия килия с чисто минало, толкова чист душевно герой-мъжкар, толкова вежлив и възпитан, че вместо словесно сплашване на 70-годишния старец го насилил зверски с бухалка в ануса, пребил го до смърт, ограбил и заедно с "умната" си жена-судентка Иванка Стоичкова продали набързо огра
293
0
 
20
 
! Отговори
П преди 5 години
Удари го, набий го, заплаши го, но това е много брутално и нечовешко, никое живо същество не заслужава такава смърт. Човека е най-голямото зло на планетата.
292
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко смело без доказателства се доверявате на един убиец, който 100% би казал всичко, за да отърве кожата, включително и да очерни 70 годишен човек. Ако тая овца имаше малко мозък в кратуната щеше да си научи и да си вземе изпитите, нямаше да търси варианти по втория начин.
291
0
 
14
 
! Отговори
,.,., преди 5 години
И тази кифла Иванка цели 13 години с учене не могла да стане аграрка(32-годишната жена била кандидат-вишистка от 2005 година) и решила да вземе вишУ като всяка плеймейтка и моделка.
290
2
 
6
 
! Отговори
Емо преди 5 години
До СтуденткаНе е лошо да забременееш. Но не и само затова да искаш отлични оценки без грам да положиш усилие само за да вземаш стипендия от университета. Но нещата дефакто са такива. Нивото е ниско, даскалите в голямата си част не ги интересува да създадат някакви умения на студентите, а само да си вземат хонорарите. И това е в унисон с политиката на ръководството на университите., и те пари вземат. Мен ме интересуваше, затова изкарах само 2-3 години и видях че не е мен.
289
2
 
17
 
! Отговори
= преди 5 години
Тая явно е искала да вземе диплома наготово и се е чукала на поразия. Вероятно е измислила и цялата история с похотливеца. Имам колега в Софииския, един ден с колегите ми го попитахме: Дали *** студентки. Отговорът бе: Вече не им обръщам внимание. Само ядове създават! Искат да вземат диплома без да учат!
288
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То ясно се вижда че "хрисимата" Иванка е в основата на зверството.Защо не е подсъдима като съучастник?
287
2
 
28
 
! Отговори
До 286 преди 5 години
Недей да говориш глупости за Аграрния Университет. Учил съм там преди време, още когато наистина се учеше сериозно. Няма да знаеш и ще вземеш изпит...да ама на куково лято. Ти когато научиш толкова термини на латински, колкото аз съм научил, ела ми се обади! Явно си от поколението, раждано след 80-та и знаеш само това ниско ниво, на което сега са всички ВУЗ. Твоят съученик, с 14 двойки, по мое време само можеше да иде да се снима пред аграрния.
286
2
 
3
 
! Отговори
Окото на циклопа преди 5 години
До Стар заветТова е лек бриз от "Мирната"религия
285
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ще е от ревност, защо са му взели златния синджир?
284
1
 
18
 
! Отговори
Ттт преди 5 години
Шофьор на ПИМК. Млада жена да оставиш на сухо = Голяма грешка.
283
1
 
1
 
! Отговори
Анонимна преди 5 години
До Анонимен: Съгласна съм с теб!
282
7
 
24
 
! Отговори
Тъпотия преди 5 години
Да извършиш това и да си затриеш живота заради жена,която явно не се е дърпала много! Но нека случая е обица на всички похотливи преподаватели,които си набелязват жертва и почват изнудване,докато не им пусне! Има ги не малко такива!
281
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В мутренска България такива случаи отдавна вече са ежедневие. И не се наказват от закона . А какво стана с малкия мутрьо дето закла момче в парка ? Дето целия му клас го беше разпознал но си мълчали повече от година, дето беше направил опит да промени външноста си и на който брат му беше помогнал на следствието да открият ножа а после се беше отказал от показанията си ?На свобода ли е вече ?А мис Свинска опашка ? .....Ама дори и да ги вкарат в затвора , винаги могат да избягат от там .
280
1
 
27
 
! Отговори
Стар завет преди 5 години
Стар завет. Гл 21:12Който удари човек смъртоносно, непременно да се умъртви. Защо не се спазват библейските закони ?
279
1
 
37
 
! Отговори
Рамирез преди 5 години
На тази откачена майничка проблема й не е в професора, а в жена му! Грешния пръст е отрязал!
278
1
 
33
 
! Отговори
Ако...! преди 5 години
Ако има правосъдие, извергът - шАфьор ще лежи поне 20 години, а "хрисимата му женичка поне 10! В покварена България обаче, присъдата се определя не от деянието и неговата скала, а от платежоспособността на извършителя и социалния капитал с който разполага, демек връзките! Уви, след като можеш да сгазиш 3 годишно момченце и след година и няколко месеца да си излезеш от затвора чист и пресен, то за "афектирано" убийство на пенсионер може и "човек на годината" да те направят, попитайте БХК!
277
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навремето имах един съученик с 14 двойки в 11 клас. След години го срещнах и ми се похвали че е завършил Аграрния в Пловдив . Изобщо да не можеш да вземеш изпити там е висша степен на олигофрения. Горе долу така бяха работите и с Икономичския при соца. Най -посредствените натури отиваха там. След това станаха министри и ни управляват .Се ла ви.
276
0
 
29
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
И жена му заслужава едни драйсетина годинки.
275
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** е потенциално опасен за обществото. Ще извърши и друго убийство, щом вече веднъж е убил и то по този жесток начин. Затова в пандиза до живот, без право на обжалване. И селската *** жена му също.